interview bloggers

HPhofman

1.Hoi Henk, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Ik ben Henk Hofman, 45 jaar, en maak sinds 2011 een persoonlijk blog: ‘Henk schrijft’ https://hphofman.wordpress.com. Een blog over de grote en kleine dingen die me opvallen. Dat kan zijn in mijn directe omgeving maar het kunnen ook dingen zijn die in het nieuws zijn, en waar ik iets van vind.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Ik ben contentpublicist, maar in mijn werk kan ik niet over alle onderwerpen onbelemmerd schrijven, dus dan is een persoonlijk blog een mooie vorm daarvoor.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Daar heb ik geen moeite mee. Ik heb geen commercieel blog, en blog puur op persoonlijke titel. Ik zit dus niet vast aan contracten met sponsoren oid. Het hangt er helemaal vanaf of ik inspiratie heb. De ene keer schrijf ik daardoor een paar blogs binnen een week, en een andere keer schrijf ik ene paar weken niets.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik heb mijn blog sinds 2011, en in die tijd 198 blogs geschreven.

7716545020_d96446e35e_o

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Een keer; Was tijdens de tour de France een paar jaar geleden die toen in Utrecht van start ging. Ik zag toen op de deelnemerslijst een schitterende naam van een anonieme deelnemer: Reto Hollenstein. Heb toen een fictief verslag (https://hphofman.wordpress.com/2015/07/03/waarom-reto-hollenstein-de-2e-etappe-in-de-tour-wint/ )geschreven vanuit zijn perspectief alsof hij de etappe van die volgende dag zou winnen. En de volgende trad hij ook daadwerkelijk uit de anonimiteit.

Niet doordat hij won, maar doordat hij zwaar ten val kwam. ’s avonds plaatste iemand toen een boze reactie dat ik een onzinartikel had geschreven aangezien hij helemaal niet had gewonnen.

Heb hem er toen maar fijntjes op gewezen dat dat blog een dag voor de bewuste dag was gepost, en dat het dus een fictief verhaal was…

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Soms sluimert er, als ik in bed lig, en over van alles en nog wat nadenk een artikel. Dan denk ik in bed eigenlijk al het hele blog uit, dus waar ik het over wil hebben etc. De volgende dag hoef ik dan alleen maar mijn gedachtes op het scherm te zetten. Dat gaat vanzelf.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Als ik dat heb, dan laat ik mezelf vrij om niets te schrijven. Dat kan natuurlijk als je een persoonlijk blog hebt een stuk makkelijker dan als het een veel zakelijker, commercieel blog is.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik probeer 2 keer per maand een blog te maken

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik verwacht nog wel een tijd door te gaan, zodra ik geen inspiratie hebt voor mijn blog stek ik de trekker eruit, maar dat verwacht ik de komende jaren zeker nog niet.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Belangrijk is denk ik voor jezelf te bepalen waarom je een blog hebt. Wil je een persoonlijk blog, waarbij je dus schrijft vanuit jouw gezichtspunt, en waarbij je dus vrijwel geen rekening hoeft te houden met anderen? Dan heb je ook, als je een tijd geen inspiratie hebt, de vrijheid om je blog eens een tijdje links te laten liggen, om het weer op te pakken als de inspiratie terug is.

Of is het doel van je blog een commercieel blog te maken, dus wil je geld verdienen met jouw kennis over een bepaald onderwerp? In dat laatste geval zul je dus ook rekening moeten houden met de invloed van sponsoren, die in ruil voor geld/producten een voor hen positief artikel willen.

Wat je nooit moet doen is als je een commercieel belang hebt bij een bepaald blogartikel, te doen alsof dat niet zo is. Zeker bij een commercieel blog is vertrouwen zeer belangrijk. Als je lezers geen vertrouwen meer hebben in jouw geloofwaardigheid dan kun je het wel schudden.

Dus als je namens een sponsor een blog maakt, zet dat eerlijk in je artikel. Lezers prikken er zo doorheen als je positief over een product schrijft, maar dat puur uit commercieel oogpunt doet. Ook sponsoren zijn gebaat bij een geloofwaardig blog, niet bij een louter positief blog.

Dus schrijf ook bij een gesponsord blog ook de mindere punten van een product, dat komt de geloofwaardigheid van dat product, en dus jouw geloofwaardigheid, alleen maar ten goede.

Je kunt Henk volgen op :

www.hphofman.wordpress.com

 

10-08-2018

 

Lafamiliab

1.Hoi Rachel , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hey! Mijn naam is Rachel, ik ben moeder van 2 puber meiden, Niomi van bijna 15 en Rashel van 13. Ik blog op http://www.lafamiliab.nl en sinds een tijdje bloggen mijn meiden gezellig met mij mee op de site. Wij bloggen eigenlijk een beetje over van alles en nog wat, beauty, fashion, lifestyle en lekkere recepten.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik ben gaan bloggen om eigenlijk een beetje mijn familie en vrienden op de hoogte te houden hoe het met de meiden ging. Dat deed ik door een verhaaltje te tiepen over wat ze gedaan hadden en plaatste er leuke foto’s bij.

 1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik kan het nu heel goed combineren omdat ze op school zitten en als hun er dus niet zijn ben ik met de site bezig, maar ik kan ook rustig in de avond een paar uurtjes eraan werken en dan soms samen met hun. Toen ze wat kleiner waren wachten ik echt tot ze lekker op bed lagen of een middag dutje deden

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik ben gaan bloggen in 2003. Toen werd onze eerste dochter geboren en zodoende gelijk gestart met het delen van verhalen. Ik ben er blij mee dat ik dat gedaan heb want het was toen leuk voor familie en vrienden en nu heb ik ondertussen een mega dagboek verzameld na al die jaren die ik heb bij gehouden en dat vind ik leuk en de meiden ook want die lezen het ook nog wel eens terug.

download

5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ik heb helaas wel eens negatieve reacties gehad. En toen dat voor het eerst gebeurde gingen mijn nekharen omhoog staan want ik snapte gewoon niet dat mensen zo grof konden zijn over een gezin wat ze niet in real life kennen. Ik ging er dus tegenin en ja dat is natuurlijk een

foute zet en daar heb ik van geleerd. Als er nu negatieve reactie’s komen dan verwijder ik die gewoon netjes en dan is het klaar.

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik heb niet echt een werkwijze moet ik eerlijk zeggen. Ik heb altijd mijn notitie boekje bij mij en als ik dan een ingeving krijg zo van “oh dat is leuk voor een blogpost” dan noteer ik dat en dan werk ik dat later uit.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb er heel soms last van alleen het voordeel hier is dat ik met meerdere blogsters op mijn site schrijf en dus ook mijn meiden dus leeg zal het nooit zijn. Maar als ik echt leeg leeg ben dan ga ik gewoon naar dingen zoeken en dat kan in een supermarkt zijn maar ook op google.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik zorg er altijd voor dat er elke dag een blog online staat. Ik vind dat fijn en houd niet van lege dagen om het zo maar te zeggen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik verwacht in de toekomst nog een hele boel leuke artikelen te schrijven en nog meer samenwerkingen aan te gaan want dat zijn ook hele leuke dingen!

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Blijf vooral jezelf!!! Ga niet een houding aannemen van een andere blogger want dat ben jij niet en dat merken je lezers terug in je artikelen. Gewoon lekker jezelf en doe waar jij je goed bij voelt om over te schrijven!

Je kunt Rachel vinden op:

www.lafamiliab.nl

06-08-2018

 

Tipify

1.Hoi Jaro, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Jaro Broeklander, ik ben 25 jaar oud en ben werkzaak als freelance content marketeer, redacteur en blogger. Mijn blog Tipify is een blog met – zoals de naam al doet vermoeden – tips! De doelgroep is jongvolwassenen en we besteden aandacht aan categorieën als lifestyle, reizen, wonen, werken en nog veel meer!

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Aangezien ik al jaren blogs schrijf voor opdrachtgevers, leek het me leuk om zelf een blog te beginnen. Ik heb de dingen die ik door de jaren heen geleerd heb toegepast en ik ben super blij dat ik die keuze gemaakt heb. Inmiddels heb ik 3(!) blogs, waar ik dagelijks met veel plezier aan werk.

 1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Ik werk fulltime als freelancer, dus voor mij is het echt ‘werk’. Geen 9 tot 5, maar ik maak toch al snel 50+ uren in de week. De helft van deze tijd doe ik klussen voor opdrachtgevers en de rest van de tijd besteed ik aan mijn blogs.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik ben mijn blog gestart in Januari 2018, Tipify bestaat dus ongeveer 6 maanden. Ik ben zeker tevreden met hoe het gegaan is. De bezoekers nemen met de maand toe en er staan inmiddels meer dan 110 artikelen online.

tipify

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, die krijg je altijd. Op het begin vond ik het lastig om deze vervelende reacties te ontvangen, mensen zijn nu eenmaal erg ‘grof’ vanachter hun computerschermpje. Nu maak ik me er niet zoveel zorgen meer over, ik probeer er niet teveel aandacht aan te geven.

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

In tegenstelling tot de meeste bloggers, werk ik samen met andere schrijvers. Er zijn in totaal 4 schrijvers actief die schrijven op Tipify (inclusief mijzelf). Zij leveren op maandelijkse basis blogs en wanneer ik een stuk of 15 artikelen heb ik ontvangen, plan ik ze allemaal in. Dat vind ik fijn werken, dan hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken!

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ja, dit komt zeker weleens voor! Wanneer dit het geval is, probeer ik spontaan een dagje vrij te nemen. Het heeft namelijk geen zin om op deze momenten door te schrijven.

 

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ja, ik probeer om de dag een blog te publiceren, soms elke dag, soms eens per drie dagen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop dat, wanneer er wat meer budget is, meer langere blogs te schrijven die inhoudelijk ingaan op de onderwerpen. Ook hoop ik meer schrijvers toe te voegen aan het team.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Constant posten en je niet te veel zorgen maken. Gewoon blijven schrijven en de rest komt vanzelf!

Je kunt Jaro volgen op:

https://tipify.nl/

Facebook

Instagram

 

03-08-2018

Beebsandmoms

1.Hoi Kimberly , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hi ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en mama van Evi. Www.beebsandmoms.nl is mijn blog waar ik artikelen schrijf over het ouderschap, trends en andere dingen die me bezig houden. Als koppige mama van een net zo koppig kind heb ik een hoop om over te schrijven en dat doe ik graag met een berg aan humor. En wijn. Chocolade helpt ook trouwens.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik hou enorm van schrijven, het helpt me om mijn geest te ordenen en als mama was het onderwerp snel bedacht. Het ouderschap blijft ook maar nieuwe uitdagingen bieden en dus onderwerpen om over te schrijven.

 1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik schrijf als Evi op school zit. Uitjes kunnen we vaak samen doen en inmiddels vind Evi het ook leuk om me te helpen met foto’s klaarzetten etc.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Een ruime anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met bloggen, eerst puur voor mijzelf en dus voor de buurvrouw van mijn moeder. Inmiddels gaat de blog leuk en groeit deze ook elke maand. Heel tof om te ervaren want het opent wel steeds meer deuren ook. Achteraf had ik eerder mezelf meer moeten verdiepen in bepaalde aspecten van het bloggen, dan zou ik nu waarschijnlijk een groter bereik hebben. Maar ik ga ervan uit dat dingen gaan zoals ze moeten gaan en daardoor zal ik wel het pad bewandelen nu dat ik hoor te bewandelen.

Persoonlijke-Mamablog-e1528203277234

5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Eigenlijk niet nog. Geen idee hoe ik op negatieve reacties zou reageren. Waarschijnlijk zal ik het heel rot vinden en lastig om opzij te zetten. Ik denk ook dat je er beter mee om kunt gaan als je meer kritiek krijgt, dan ontwikkel je er ook een manier voor om mee om te gaan waarschijnlijk.

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

 

Ik merk dat ik nog steeds aan het ontwikkelen ben. Waar ik eerst plaatste wanneer ik er zin in had publiceer ik nu in ieder geval 5x per week een artikel. Op mijn bureauplanner plan ik de verschillende blogs in zodat er overzicht blijft maar ook zodat ik goed in de gaten heb wat er online komt. Dus dat er niet 2 dagen achter elkaar een samenwerking online staat maar dat de afwisseling met persoonlijke artikelen en winacties er goed is. Ook voor social media plan ik e.e.a. in. Het geeft me wel overzicht en dat vind ik fijn. Er komt tegenwoordig zoveel kijken bij het bloggen dan alleen maar het schrijven.

Ik probeer minstens een week vooruit te werken zodat ik eventueel ook bij dingen nog wat kan wisselen  of als ik geen tijd/zin heb dat ik daaraan kan toegeven.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb er weleens last van gehad en om die reden ben ik als ik ideeën had deze gaan noteren in een notitieapp op mijn telefoon. Door met collega’s contact te hebben zag ik in dat ik het vaak te moeilijk maakte voor mijzelf. Altijd maar persoonlijke artikelen schrijven is niet te doen. Daarom dat ik wat algemener ben gaan schrijven in combinatie met de persoonlijke artikelen. Dat werkt ook goed voor mij. En doordat ik vooruit werk maakt het niet zoveel uit als ik een dag of paar dagen geen inspiratie heb. Dan komt het later wel weer.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

O dat heb ik eigenlijk bij 7 wel al verteld. Over het algemeen komen er 5 blogs – op werkdagen – uit. In het weekend heb ik dan meestal een #uithetbmarchief. Artikelen uit het archief. Ik merk dat mijn volgers sowieso minder lezen in het weekend, daarom dat ik over het algemeen alleen winacties in het weekend heb. En sinds kort heb ik een weekoverzicht waarin ik de artikelen van die week nog eens samenvat zodat je op je gemak alles na kunt lezen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop enorm dat mijn blog verder blijft groeien en dat ik het leuk blijf vinden. Het zou fijn zijn om een complete baan van het bloggen te kunnen maken. Ik ben ZZP’er en dus wel afhankelijk van de inkomsten van o.a. Beebs and Moms. Deze baan vind ik heel fijn te combineren met Evi en haar vind ik het allerbelangrijkste.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Er is een hoop afgunst onderling. Jammer want ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren. Is er een opdrachtgever die je bij een collega vind passen? Geef één van beide partijen dan een hint over de ander. Help elkaar, zorg ervoor dat je met anderen een groep kunt vormen. Waar je geen directe collega’s bent is het fijn om mensen te hebben om op terug te kunnen vallen en mee te kunnen sparren. Je maakt je eigen club en dat is zo belangrijk. Wees lief voor een ander en blijf jezelf! O en hou humor, pak je rust en hou je plezier erin. Jouw blog dus jij bepaalt.

Je kunt Kimberly vinden op

www.beebsandmoms.nl

Facebook

Instagram

30-07-2018

Loves2love

1.Hoi Anne , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hallo, mijn naam is Anne Claasen en ik blog op www.loves2love.nl over liefde, relaties en trouwen. Omdat iedereen van de liefde houdt!

Ik ben zelf nog niet getrouwd, maar woon al bijna 6 jaar samen met mijn wederhelft. Misschien had je het al geraden, ik zou best graag trouwen. Toch is dat niet de reden dat ik over dit onderwerp ben gaan bloggen. Ik ben gek op alles wat met liefde te maken heeft en wilde graag iets doen met mijn passie voor schrijven. Een onderwerp was dus snel gevonden!

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Jaren geleden begon ik met het schrijven van berichten. Eerst via web-log (wat nu niet meer bestaat) en later als schoolopdracht. Na de schoolopdracht heb ik het bloggen eigenlijk nooit meer helemaal los gelaten, alleen wist ik nog niet helemaal welke kant ik ermee op wilde. Ik schreef vooral persoonlijke stukken, als een soort van dagboek.

In februari 2016 kreeg ik een ongeluk en daarna ben ik nog veel meer van me af gaan schrijven. Dat voelde zo goed, dat ik vanaf december 2016 een eigen domeinnaam aanschafte en ook ging schrijven over andere onderwerpen: liefde, relaties en trouwen.

 1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

In februari kwam ik thuis te zitten en het duurde lang voor ik weer echt aan het werk kon. Toen mijn contract bij mijn vorige werkgever niet verlengd werd had ik helemaal veel tijd om te bloggen. Ik schreef toen ook elke dag een artikel. Inmiddels heb ik dat teruggebracht naar 4 artikelen per week, naast een baan van 24 uur (voorheen 32 uur). Ik geef toe, het vergt soms enige planning.

Mijn laptop gaat altijd met me mee, ook als ik een weekendje weg ben of op vakantie ga. Vooral bij vakanties zorg ik dat ik al vooruit heb gewerkt, zodat ik op locatie alleen het hoognodige hoef te doen (promotie via social, reacties beantwoorden). Tegenwoordig gebruik ik 1 dag doordeweeks en 1 dag in het weekend om alle artikelen en andere technische zaken te regelen en ik ben elke dag even bezig met social media.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Mijn huidige blog heb ik vanaf 2012, eerst in de gratis variant en vanaf eind 2016 op een eigen domeinnaam. Ik ben trots op wat ik heb bereikt, maar ik zie ook altijd dat het beter had gekund. Dat zorgt soms wel eens voor een negatieve spiraal, maar het motiveert me ook om er meer uit te halen. Zo leg ik de lat voor mezelf hoog, en leer ik gaandeweg om deze niet té hoog te leggen.

loves2love

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, ik heb zeker wel eens negatieve reacties gehad. In het begin vond ik dat echt enorm lastig en kon ik er lang mee rondlopen. Nu probeer ik mezelf voor te houden dat mensen online vaak een filter missen. In het echte leven reageer je ook niet zo bot, waarom zou je dat online dan wel doen? Mensen vergeten soms dat er een echt persoon achter een blog zit, met gevoelens en die hart en ziel in de artikelen legt. Gelukkig komen er ook veel positieve reacties, dat maakt veel goed!

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Voorheen schreef ik elke dag het artikel voor de volgende dag. Dat was niet bepaald efficiënt en ik merkte dat de artikelen ook echt niet altijd goed waren. Inmiddels ben ik iets minder vaak gaan schrijven, maar plan ik het ook beter in. 2 dagen in de week zijn voor het schrijven van de artikelen en het technische gedeelte van de website, de andere dagen zijn voor het bijhouden van social media, het maken van afbeeldingen bij de artikelen en de contacten met lezers en bedrijven. Ik ben dus wel elke dag bezig met mijn blog.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb nog niet echt last gehad van een writers block. Wel had ik enkele maanden geleden even geen puf om 4 keer per week een artikel te plaatsen. Het was gewoon te veel. De eerste keer vond ik het heel moeilijk om dan maar gewoon geen artikel online te laten komen, maar gaandeweg werd dat iets makkelijker. Maar dan zorgde ik er wel voor dat er toch minimaal 3 artikelen per week online kwamen, zodat het niet zo opviel. Inspiratie heb ik genoeg, eigenlijk juist te veel. En anders hoor ik wel van collega’s, vrienden en lezers waar ze graag een artikel over willen lezen!

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik heb een semi-vast rooster. Elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag komt er een artikel online. De woensdag is de gastbloggersdag en op zondag komt er altijd een printable of een DIY online. De andere dagen wisselen, soms komt er op maandag een persoonlijk artikel online, soms juist niet. Ik probeer mezelf niet helemaal vast te leggen, omdat dan het plezier en de spontaniteit voor mij te veel verdwijnt.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Over 3 – 5 jaar hoop ik te kunnen leven van mijn blog. Dat zou ik zo ontzettend tof vinden! Om daarnaartoe te werken heb ik mezelf ook enkele korte termijn doelen gesteld. Bovendien blijf ik leren en mezelf verbeteren, door middel van congressen en bijscholingen. Zo weet ik zeker dat ik alles uit de mogelijkheden haal.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Als een blog slecht geschreven is, met veel taalfouten, dan haak ik al snel af. Wil je verder komen, dan is het écht belangrijk om je blogs goed na te kijken. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat je een foutje maakt (dat heeft iedereen!) maar bij de derde keer ‘me’ in plaats van ‘mijn’ haak ik toch meestal wel af. Bovendien is het goed om te weten dat bloggen meer inhoudt dan alleen het schrijven van berichtjes. Denk aan SEO, het bouwen van je eigen website, contacten onderhouden met bedrijven en andere bloggers en het jezelf in de markt zetten. ‘Even snel’ een blog opzetten om gratis producten te krijgen is dan ook niet aan te raden. Bloggen is iets wat je doet omdat het je passie is, want anders verdwijn je zo weer van de radar.

 

Je kan Anna volgen op:

www.loves2love.nl

Facebook

Instagram

27-06-2018

Een Goed verhaal

1.Hoi Mirjam, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hi! Ik ben Mirjam Hart. Moeder van tiener Noah, peuter Eli en baby Filou. Ik heb een blog genaamd ‘Een Goed Verhaal’. Eigenlijk in het leven geroepen voor bij mijn nog te openen webshop met fairtrade en eco producten, maar inmiddels ben ik 2 jaar verder en gaat de blog super, maar de webshop is er nog steeds niet!

Op eengoedverhaal.nu/blog schrijf ik het liefst over duurzame producten en fairtrade initiatieven. Daarnaast geef ik tips hoe je heel gemakkelijk duurzamer kunt leven. Ook is het gewoon een feel good blog met leuke diy’s en gezellige uit-tips!

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Als moeder van 3 ontkom je er bijna niet aan! Ik wil niet echt een mamablogger zijn, want daarvoor zijn mijn interesses te breed. Maar als ik weer een gezellig dagje weg heb gehad met mijn gezin, moet ik dat natuurlijk delen op mijn blog! Ook vind ik het leuk om mijn enthousiasme te delen over kleine ondernemers die duurzaam en eerlijk produceren.

 1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik heb van mijn blog mijn werk kunnen maken. Ik heb dus de mazzel dat ik vanuit huis kan werken. Meestal als de jongste op bed ligt en de peuter lekker aan het spelen is, maar op dinsdag en vrijdag heb ik echt een werkdag ingepland en gaan de kleintjes naar het kinderdagverblijf. Dat vinden ze gelukkig heel erg leuk, dus voel ik me daar niet meer schuldig over. Wel gedaan overigens!

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu 2,5 jaar voor mezelf. Daarvoor schreef ik al gastblogs voor een tekstbureau. Ik vind het heel leuk om mijn eigen ontwikkeling te zien in mijn blogartikelen. De eerste teksten schreef ik nog niet SEO bijvoorbeeld en foto’s maakte ik gewoon met mijn iPhone. Ook schreef ik maar over alles wat er in mij opkwam.

Inmiddels heb ik professionele apparatuur voor mijn fotografie en heb ik meer een strategie in wat ik post en wanneer. Ik zet 4x per week een nieuw artikel online. Namelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Ik probeer hierbij een goede afwisseling te maken tussen interieur, vrije tijd en diy-projecten.

image001

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Dat hoort er helaas een beetje bij. Zoveel mensen, zoveel meningen.

Op mijn blogpost over “Bloggers met een prijslijst” https://eengoedverhaal.nu/blog/een-blogger-met-een-prijslijst-belachelijk/

kreeg ik heel veel positieve reacties, maar is tot stand gekomen na de zoveelste vervelende ervaring. Niet lang daarna besloot een blogger dit artikel te kopiëren en daar schreef ik “Pas op voor de copycat” over.https://eengoedverhaal.nu/blog/?p=11156&preview=1&_ppp=2b354ff638

Niet iedereen vond het kunnen dat ik hier zo openlijk over schreef, maar ik vond dat ik het zelf redelijk netjes heb gehouden, want ik heb nergens haar naam of haar site herkenbaar online gezet.

Daarnaast kreeg ik nog weleens wat vervelende en zeurderige reacties op blogposts op mijn babyblog The Baby Project. Ik merk wel dat het ouderschap nog steeds een heel gevoelig onderwerp is om over te bloggen. Daarom weet ik dat het niet helemaal mijn genre is en wissel ik zogenaamde mamablogs liever af met andere verhalen.

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik ben nergens zonder mijn planner en uitwisbare notitieboekje. Hierin probeer ik zo goed mogelijk bij te houden wat wanneer online komt en wat ik nog allemaal moet doen.

Mijn blog heeft vaste categorieën, maar ik heb niet echt een strak schema met welk onderwerp wanneer aan de beurt is. Behalve op vrijdag en zondag. Op vrijdag wissel ik 2 vaste rubrieken af, namelijk “Mijn favoriete hoekje’ en “Hashtag Instagrammer”. En op zondag kies ik het liefst voor een luchtig onderwerp, zoals verzamelingen van oudere blogposts, favorietenlijstjes en shoptips.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Gelukkig werk ik altijd flink vooruit, zodat ik nooit zonder blogposts zit. De ene week ben ik productiever en creatiever dan de andere. Maar als ik echt even vastzit kijk ik welke oude blogposts een update nodig hebben en ga ik daarmee aan de slag.  Als ik daarmee bezig ben krijg ik vaak wel inspiratie voor een nieuw artikel. Als dat niet werkt speur ik op Pinterest naar inspirerende plaatjes en kijk ik in Facebookgroepen over interieur & lifestyle welke vragen er regelmatig gesteld worden en kijk ik of ik daarmee iets kan.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag verschijnen er nieuwe artikelen online. Best wel veel dus. Maar omdat de onderwerpen divers zijn hoop ik zoveel mogelijk mensen te kunnen vermaken. Niet al mijn lezers hebben kinderen, dus die slaan dan waarschijnlijk de tips voor tienercadeaus over. https://eengoedverhaal.nu/blog/handige-tips-voor-tienercadeaus/

Of de mensen die al duurzaam leven hoeven niet te weten hoe je gemakkelijk kunt afval scheiden… https://eengoedverhaal.nu/blog/afval-scheiden-brabantia-bo/

Om maar wat voorbeelden te noemen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop nog heel lang door te gaan met bloggen. Ik heb al heel wat leuke samenwerkingen mogen doen, maar ik er heb er ook nog een heleboel op mijn verlanglijstje staan. Zo zou ik nog veel vaker op pad willen met mijn gezin in binnen- en buitenland en hier verslag van mogen doen.

Ik vind het ook heel leuk om gastblogs te schrijven voor bedrijven. Ik hoop dat in de toekomst nog meer webshops hiervan gebruik willen maken.

Tot slot hoop ik natuurlijk dat mensen echt geïnspireerd raken van mijn artikelen!

image00110.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Bloggen blijft iets persoonlijks, dus wie ben ik om daar iets van te vinden? Maar natuurlijk heb ik wel een mening over bepaalde dingen 😉

Ik vind het vooral belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Ga niet bloggen om overal gratis binnen te komen of om allerlei producten opgestuurd te krijgen. Daarnaast vind ik een blogpost vol spelfouten niet prettig om te lezen en bij blogs met onscherpe foto’s haak ik ook snel af. Ik ben wat dat betreft nogal kritisch, denk ik!

Ik vind ook dat bloggers moeten stoppen met het gebruiken van afbeeldingen van anderen en als bronvermelding ‘Pinterest’ of ‘Instagram’ neerzetten. Vraag aan de fotograaf of je het beeld mag gebruiken, zet er duidelijke credits bij en deel een follow-link naar de website van de persoon in kwestie.  Kun je er echt niet achter komen van wie het beeldmateriaal is? Dan gebruik je het niet!

Tot slot: Geniet van iedere blogpost die online komt. Of hij nog goed gelezen wordt of niet. Wees trots op wat je hebt gemaakt, want achter ieder verhaal schuilt heel veel werk vooraf.

 

Liefs, Mirjam

Je kan Mirjam vinden op:

www.eengoedverhaal.nu

Facebook

Instagram

23-07-2018

Xantippedewit

Dit keer geen interview met een blogger maar met een vlogger

1.Hoi Alexandra, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je vlog nog niet kennen, jezelf en je vlog voorstellen?

Ik ben Alexandra, 32 jaar en woon in het altijd gezellige Middelburg samen met mijn vriend en 2 katjes

In het dagelijks leven werk ik 32 uur in de detailhandel en daarbij heb ik mijn eigen YouTube kanaal “xantippedewit”, waar ik 1 x in de week een vlog online zet en 1 x per week een ‘gewone’ video

Dat kan eigenlijk over alles gaan , ik doe letterlijk waar ik op dat moment zin in heb of wat ik denk dat mijn kijkers kunnen waarderen

2.Waarom ben je gaan vloggen over je onderwerp?

Toen ik voor de grap een aantal jaar geleden de kenende been boozled challenge kocht omdat ik die graag wilde proberen ( waar, echt geen idee want het was zo vies!) vroegen een hoop mensen of ik onze reactie wilde filmen. Zo gezegd zo gedaan en omdat mensen daar zo leuk op reageerde besloot ik er verder mee te gaan, en zo is eigenlijk mijn kanaal begonnen

 1. Hoe combineer je het vloggen in het dagelijks leven?

Soms is dat best lastig !

Ik werk natuurlijk 32 uur , de weekenden leg ik ook alles vast wat ik doe en neem ik dus ook nog een ‘gewone’ video op. En dat alles moet ook nog ge-edit worden, dus al met al neem het behoorlijk veel tijd in beslag!

En vooral bij het vloggen is het soms lastig , wat leg je wel vast en wat niet. Waar mag ik wel filmen, waar niet. Soms benst lastig!

4.Hoe lang heb je je vlog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

In 2015 ben ik begonnen, dus dat is al bijna weer 3 jaar ! YouTube is een moeilijk ding om tussen te komen als nieuwkomer. Zoveel mensen hebben tegenwoordig een eigen kanaal en er is mega veel aanbod over allerlei onderwerpen. De ene video is nog mooier als de andere en daartussen moet je proberen op te vallen

Maar ik mag niet klagen . Ik heb een leuke serie mogen maken in samenwerking met een leuk winkelmerk, en laatst werd mijn video nog gebruikt voor een item in RTL Boulevard, en eeen van mijn shopvlogs ging ook viraal in een week met 36.00 vieuws dus dat was ook leuk!

27798320_609249806074485_7288883324275108353_o

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je vlog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Helaas heb ik die ook weleens gehad ja. Vooral van mensen die YouTube en vloggen etc. niet begrijpen .Dan word er lacherig over gedaan maar ik zie dat nogmaals meer als iemand die YouTube niet begrijpt.

Ook krijg je weleens negatieve comments onder je video, en dat is iets wat helaas steeds meer gebeurd op YouTube. Ik zelf heb er nog niet heel veel last van gehad , maar er zijn youtubers die echt de meest nare dingen naar hun hooft gesmeten krijgen in de reacties. Niet oke!

 1. In de tijd dat je aan het vlog bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Een echte vaste routine heb ik niet echt eigenlijk , maar dat is meer omdat ik ook nog een baan ernaast heb, en ik alles buiten werktijd moet doen.

Meestal heb ik 1 vaste vrij dag en naast mijn huishouden probeer ik op die dag een video op te nemen en te editen , maar dat laatste wil ik nog wel eens uitstellen. Oeps!

Meestal edit ik op dinsdagavond en zaterdag en mocht dat niet lukken dan zoek ik ergens in de week nog wat tijd om het alsnog te doen. En in het weekend gaar de camera overal mee naar toe!

7.Wat doe je als  geen onderwerp kan bedenken voor je vlog? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Meestal weer ik ongeveer wel wat ik wil doen, maar het komt inderdaad ook weleens voor dat ik even niets weet te verzinnen

Vroeger moest en zou er dan een video online komen, maar inmiddels ben ik wel wat makkelijker daarin geworden. Ik wil alleen video’s plaatsen waar ik zelf naar zou willen kijken en als dat niet zo is dan plaats ik liever een weekje niets

En soms komt er ineens spontaan een nieuw idee in me op en slaat dat aan dan maak ik er soms een serie van, maar dat ligt er echt aan hoe de video wordt ontvangen.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de vlogs online zet? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een vlog van je online?

Ik probeer altijd op woensdag een weekendvlog online te hebben en zondag een ‘gewone’ video, wat betekend dat er ongeveer 8 per maand online komen.

Maar ook daar ben ik soms wat makkelijker in geworden. Soms is het een dag of 2 later maar ik maak me er niet zo druk om. Deed ik wel altijd maar doordat ik gewoon nog een baan heb, gaat dat voor en komt YouTube toch op een tweede plek.

Maar eerlijk is eerlijk, als je ergens wilt komen met je kanaal is vaste uploudtijden en je daar dan ook aan houden eigenlijk wel een must!

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je vlogs wat verwacht je van de toekomst?

Wat ik hoop is dat YouTube meer ruimte gaat maken voor beginnende YouTube. Nu komen uiteraard de video’s met de meeste views automatisch hoger te staan.

Dat verschilde merkte ik vooral toen die video ineens heel hard ging met views. Je wordt dan veel meer voorgesteld onder andere video’s en mensen klikken er sneller op.

Uiteindelijk zou de ultieme droom zijn om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken, maar daar ben ik voorlopig nog niet!

10.Heb je nog tips voor andere vloggers en/ of bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Mijn belangrijkste tip is toch wel: doe omdat je het leuk vind. Niet om heel veel geld te verdienen of spullen te krijgen, want dan ga je het zwaar krijgen. Mensen onderschatten echt hoeveel werk er in 1 video zit, laat staan als je er bijv., net als ik 8 per maand online zet.

Maar doe vooral gewoon lekker wat jij wilt! En hou je niet perse aan een onderwerp vast wat tegenwoordig maakt dan echt niet meer uit en zo kan je meteen ontdekken wat je wel  en niet leuk vind.

Je kan Alexandra volgen op:

YouTube

Facebook

Instagram

20-07-18

 

Wereld van Mama

1.Hoi Laura, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met Dave en samen hebben we 3 kinderen. Een zoon van 11, een dochter van 8 en een zoon van anderhalf.

Ik blog op mijn website www.wereldvanmama.nl over de dingen die we meemaken. Dat kan heel verschillend zijn. De ene keer gaat het over een ziekenhuisbezoek met de oudste ( hij is chronisch ziek ) en de volgende keer gaat het over wat de jongste uitgespookt heeft. Daarnaast komen er regelmatig speelgoedreviews en DIY`s voorbij. Ik ben gek op knutselen met de kinderen

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Dat is eigenlijk per toeval gegaan. Toen onze oudste in 2014 een zware operatie zou krijgen aan zijn rug, besloot ik dat ik over de onderzoeken voorafgaand aan die operatie kort iets zou schrijven. Meer voor familie die ver weg woonde dan voor iemand anders. Pas later kwam ik erachter dat er toch meer mensen meelazen. Ik wilde graag schrijven over meer, verschillende dingen. Niet alleen over ziek zijn, ziekenhuizen en operaties. In het najaar van 2014 ben ik dat dus gaan doen.

 1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik post 3 tot 5 keer per week een nieuw artikel. Als ik heel veel inspiratie heb, dan kan het meer zijn. De oudste twee kinderen gaan natuurlijk naar school, de jongste is gewoon fulltime thuis. Drie keer per week ( op maandag, dinsdag en donderdag ) in de middag hou ik me bezig met mijn blog. De jongste slaapt dan dus dan heb ik 2 uurtjes de tijd. Voor de rest doe ik eigenlijk alles in de avond.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog sinds februari 2014. Eerst op een andere domeinnaam, maar uiteindelijk koos ik voor deze domeinnaam. Ik heb dankzij mijn blog al vele lieve mensen mogen ontmoeten en veel mooie en leuke dingen mogen doen. Het heeft me tot nu toe veel plezier en mooie vriendschappen gebracht. Ik ben nog niet van plan om te stoppen.

Wereld-Van-Mama-logo

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee, eigenlijk niet.

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Zie vraag 3.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Tuurlijk. Maar dan schrijf ik gewoon niet. Soms heb ik inspiratie en soms niet. Ik schrijf gemiddeld een week vooruit, dus als ik een paar dagen niks te schrijven heb merken de lezers er weinig van. En anders komt er gewoon geen artikel online.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik wil graag elke maandag, woensdag en vrijdag een artikel online hebben, maar momenteel is het 5 dagen per week ( maandag tot en met vrijdag ) Vakanties zijn iets minder. Ik ben dan meer met de kinderen bezig en wil niet de moeder zijn die altijd achter de laptop hangt.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Geen idee, daar sta ik totaal niet bij stil. Zolang ik plezier heb ik het bloggen zal ik het blijven doen. Vind ik er niks meer aan, dan stop ik. Simpel zat.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Blijf dicht bij jezelf en zorg dat je plezier hebt in wat je doet. Als je iets met tegenzin doet, merken lezers dat.

Je kan Laura verder volgen op:

www.wereldvanmama.nl

Facebook

’16-07-18

ANIMEAZING.NL

1.Hoi Bozenka, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Ik ben Bozenka. Ik ben half Slowaaks, half Nederlands en heb een fascinatie voor popcultuur, met name die van Japan. Op mijn blog www.animeazing.nl schrijf ik onder de pennaam ‘Yasumi’ over anime en manga. Ik schrijf recensies, verslagen van evenementen en deel mijn kennis in informatieve blogs.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Tegen familie en vrienden praat ik eindeloos over mijn favoriete anime series zoals Fullmetal Alchemist en Erased (deze kun je vinden op Netflix!). Veel van hen kennen echter alleen Pokémon. Ik moest mijn ei dus op een andere manier kwijt. Daarnaast is schrijven ook altijd mijn hobby geweest, dus kwam ik op het idee om een blog te starten over anime. Inmiddels kan ik niet meer stoppen met bloggen!

 1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Het bloggen is tot nu toe alleen een hobby en dat moet ik combineren met een baan in de supermarkt. Dit is soms een uitdaging, omdat ik ook niet de hele dag voor de tv kan en wil zitten om anime te kijken (om maar een voorbeeld te noemen). Dat vind ik echter ook het leuke eraan en ik ga soms tot het uiterste om wekelijks blogs te publiceren.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Animeazing.nl bestaat sinds 1 december 2015, dus drie jaar. Inmiddels komen er maandelijks meer dan 1.000 unieke bezoekers op mijn blog. Dit had ik nooit verwacht en natuurlijk ben ik er dan tevreden over. Anime en manga zijn best wel niche onderwerpe

cropped-bannertransp500x200

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee, gelukkig nog nooit!

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ideeën voor blogs komen bij mij altijd spontaan, dus ik heb altijd wel een kladblok bij me. Als ik deze ideeën ga uitwerken, heb ik wel alle concentratie nodig dus daar pak ik minimaal een uur voor. Met een muziekje op de achtergrond kom ik in de ‘flow’. Ik ben snel afgeleid, dus Twitter en YouTube gaan dan even uit.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Toevallig heb ik daar momenteel een beetje last van. In dit geval weet ik dat het komt door drukte privé, dus heb ik daar van te voren rekening gehouden en heb ik momenteel geen deadlines.

Als ik zo’n writersblock heb, ga ik op zoek naar inspiratie. Dan ga ik interessante boeken lezen over het onderwerp of ik kijk in mijn lijst van ‘te kijken series en films’ en zet ik iets wat mij op dat moment trekt. Meestal is mijn writersblock dan meteen verdwenen.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Normaal publiceer ik drie keer in de week, op maandag, woensdag en vrijdag. Momenteel heb ik het wat drukker in mijn privé leven, waardoor ik sinds begin dit jaar geen deadlines heb. Wel zorg ik er voor dat minimaal één keer per week een blog verschijnt. Nu het zomer is, vind ik dat niet eens zo vervelend.

Wat dat betreft ben ik redelijk flexibel met mijn rooster en zoek ik altijd een balans tussen mijn blog en andere verantwoordelijkheden. Zolang mijn lezers op de hoogte zijn van veranderingen, gaat het goed!

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Als ik kijk naar de snelle groei van mijn blog (na één jaar zat ik al op 1.000 bezoekers) en een piek in september vorig jaar van 2.000 bezoekers, denk ik dat mijn blog zeker nog kan groeien. Vorig jaar had ik al een aantal leuke samenwerkingen en ik hoop snel op meer. Na de zomer wil ik weer veel schrijf-kilometers maken. Ik heb al een aantal projecten waar ik aan wil werken.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Mijn tip voor andere bloggers bestaat uit één woord: passie. Als je passie hebt voor het schrijven, en het onderwerp dat je kiest, kun je heel ver komen. Laat je ook niet tegenhouden door gedachtes ‘dit onderwerp zal vast geen lezers trekken’. Als je het leuk vind om over dat onderwerp te schrijven, al is het maar voor de kat, dan zal je dat lang vol kunnen houden. Die passie straalt dan ook af van je teksten, en dat werkt in mijn geval positief.

Passie is de brandstof voor mijn blog!

Je kunt Bozenka volgen op :

www.animeazing.nl

Facebook

13-08-2018

LIFESTYLE MOMMY’S

Hoi Linda , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Linda, ik ben 32 jaar en moeder van een tweeling Lucas en Eva van 4,5 jaar. Ik blog samen met mijn zus Chantal, 31 jaar en moeder van Tess van 2 jaar en Sem van 3 maanden. Lifestyle Mommy’s is een blog over van alles wat je tegenkomt in het dagelijks leven zoals ontspanning, recepten, leuke diy’s, de vele kanten van het moederschap en ga zo maar door. Maar vooral hoe leuke dingen te doen met een klein budget vinden wij erg belangrijk. Je kunt ons volgen via onze website https://lifestylemommys.wordpress.com/
2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik ben een paar jaar geleden 100% afgekeurd en mis het werken en collega’s nog altijd, maar vooral het hebben van een aandeel in de maatschappij mis ik. In die zin van het woord dat ik graag mijn steentje bij wil dragen. Ik gaf al langere tijd vrienden en familie tips over leuke creaties en was ik altijd op zoek naar koopjes. Uiteindelijk stelde mijn zus voor om samen te gaan bloggen en dit is het resultaat geworden.
3. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik blog vooral op de momenten dat de tweeling op school zit of ’s avonds in bed ligt. Sommige diy’s of productreviews doen we gezellig samen en dan voelen ze zich uiteraard erg belangrijk 🙂
4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Lifestyle Mommy’s is 1 januari 2017 online gegaan en we zijn heel tevreden over hoe het tot nu toe gaat.

15844811_348880308832703_8591518364371717811_o
5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Tot nu toe hebben we nog geen negatieve reacties gehad, maar wat niet is kan nog komen. Voor veel dingen bestaat er een eerste keer dus we wachten het maar af hoe het loopt.
6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik bedenk eerst een onderwerp en ga als het ware brainstormen over wat ik in het artikel wil. Vervolgens ga ik informatie verzamlen die bij dat onderwerp horen en zo nodig vraag ik anderen nog om advies. De diy’s zijn voor mij het makkelijkst aangezien ik bij elk thema wel iets kan bedenken om te maken. Gelukkig is onze tweeling ook dol op knutselen.
7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb hier pas een keer minimaal last van gehad en dan vraag ik onze moeder of ze ideeën heeft. Zij is wat dat betreft erg creatief in het verzinnen van onderwerpen.
8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

In principe heb ik mezelf als doel gesteld dat ik zeker elke dinsdag en donderdag een artikel online wil hebben. Om de week op zondag schrijven we een blog voor Thuisleven (www.thuisleven.com), een keer in de maand een boekrecensie voor Stichting Pretletters (www.pret-letters.nl) en alles wat er bij komt is extra.
9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik heb totaal geen idee hoe het allemaal gaat lopen. Sowieso zal ik altijd afhankelijk zijn van mijn gezondheid en van de energie die ik heb om te bloggen of om iets te gaan maken. We zullen zien wat de toekomst ons brengt en tot dan geniet ik van de leuke reacties die we mogen ontvangen.
10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Het is heel er belangrijk dat als je foto’s plaatst die niet van jezelf zijn je altijd de bron vermeldt. Dit is echt handig om eventuele problemen te voorkomen. Een andere tip is dat je nooit ongevraagd foto’s van andere kinderen online kunt plaatsen maar ze onherkenbaar maakt of toestemming vraagt.

Je kunt Linda samen met haar zus Chantal volgen op :

www.lifestylemommys.wordpress.com

Facebook

Instagram

09-06-2018

1.Hoi Merel , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?
Hi! Ik ben Merel, samen met Ro en moeder van drie dochters: June van 11, Rose van 3 en May van 2. Op mijn blog vind je vooral eerlijke verhalen over ouderschap, een hart onder de riem als je bang bent de enige te zijn die zich onzeker voelt en herkenbare columns. In het dagelijks leven schrijf ik, naast mijn blogs, ook als tekstschrijver.
2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?
Eigenlijk begon ik in eerste instantie gewoon te bloggen, maar al snel gingen eigenlijk alle stukjes die ik toen nog schreef over de kinderen. Dat is niet heel erg veranderd. Inmiddels kwamen er ook wel wat interieur- en beautyblogs bij, schrijft Ro ook soms over het ouderschap vanuit zijn visie en heb ik een juf die zo nu en dan gastblogt over haar werk. Maar omdat ons gezin zo’n belangrijk onderdeel van mijn (en ons) leven is, gaat het toch vooral daarover.
3. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?
Omdat ik van mijn blog mijn werk maakte, zijn Ro en ik echt even goed gaan zitten. Ik ben serieus met Lotus Writings en dus besloten we voor een andere weekindeling te kiezen. Op dinsdag en woensdag vier ik weekend en doe ik zoveel mogelijk leuke dingen met de kinderen. De rest van de week besteed ik aan het bloggen. Dan zijn de kinderen bij Ro, oma of op de peuterspeelzaal.
4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?
Als je web-log.nl, Hyves en Facebook niet meetelt nu drie jaar, waarvan twee op dit domein.cropped-LOTUS-1
5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?
Nee niet echt. Alleen één keer een zure vent die reageerde op mijn zusjes blog over de lerarenstaking. Die vond dat we massaal moesten gaan meehelpen te zoeken naar een meisje dat destijds vermist was en leraren zich niet zo moesten bezighouden met hun salaris. Ben daar toen maar niet op in gegaan; heeft uiteindelijk toch geen nut. Daarnaast zijn mijn blogs weleens gedeeld op grotere pagina’s. Ik lees dan bewust de reacties meestal niet, omdat ik niet weet of ik dat wel wil lezen. Dat is een beetje als afluisteren als mensen over je roddelen: moet je niet willen.
6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?
In Excel hou ik bij welke content ik wanneer publiceer. Dat werkt prettig voor me, omdat ik zo niets dubbel kan plannen. Wat de blogs betreft, ga ik vaak gewoon zitten met mijn laptop op schoot en dan tikken. Ik probeer ook wel altijd een lijstje naast me te hebben met potentiële blogonderwerpen, zodat ik nooit zonder onderwerp hoef te zitten. En als dat wel zo is dan liggen er ‘gelukkig’ nog genoeg randzaken die je kan oppakken.
7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?
Soms wel ja. Dan zit ik braaf met de laptop op schoot naar een leeg scherm te staren. Of ik pak een onderwerp van die lijst en dan nog komt er niks uit mijn vingers; dan lopen zinnen niet of heb ik eigenlijk helemaal geen zin.
Omdat ik vaak wel vooruit schrijf, staat er meestal iets in de concepten dat ik kan oppoetsen en plannen. En verder ga ik dan dingen doen die altijd wel blijven liggen: verbeteren van oude content, maken van Pinterest afbeeldingen in Canva, pinnen in het algemeen, een product reviewen. Dan komt de inspiratie meestal vanzelf. En heb ik echt helemaal geen zin? Dan stop ik gewoon. Vaak helpt het om er even uit te gaan, je telefoon weg te leggen of te ontspannen met een goed boek.
8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?
Ja, elke dag publiceer ik twee blogs. Eigen content in de ochtend, commerciële (review, winactie, advertorial) in de middag. ’s Weekends tegenwoordig één blog: mijn weekoverzicht. Dus ik moet wel met een vast rooster werken, anders loopt het in de soep. Zeker met mijn chaotische karakter 😉
9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?
Ik hoop de groei van afgelopen jaar zo te kunnen vasthouden en voortzetten. Op social media zou ik graag nog nieuwe volgers verwelkomen en mezelf blijven ontwikkelen. Uiteindelijk is het ook mijn werk en bovendien denk ik dat je nooit bent uitgeleerd.
10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?
Ja zeker. Zoek goed uit wie je zelf bent en wie je met je blog wil bereiken. Investeer in je schrijfstijl (doe ik ook nog steeds), geniet en schrijf vooral omdat je het leuk vindt. Wat je niet zou moeten doen? Jezelf forceren en te veel tijd besteden aan je blog. Probeer het op een gegeven moment ook los te laten. Je kan niet 24/7 bezig zijn (al lijkt het af en toe wel, aangezien de to do list heel makkelijk langer wordt). En als je over anderen schrijft, zorg er dan voor dat zij daar toestemming voor geven of dat je herkenbare details wijzigt.Je kan Merel volgen viawebsite lotus writingsFacebookInstagram02-07-2018

ROBVANLAERE.NL

Voor de afwisseling heb ik dit keer een papa geïnterviewd

1.Hoi Rob , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor de gene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Rob van Laere en in blog op de gelijknamige website robvanlaere.nl. Ik ben 36 jaar en ben sinds afgelopen 14 februari vader van onze zoon Morris. Ik woon samen met mijn vriendin Fleur in Sassenheim en samen met haar run ik ons bedrijf Bureau Checklist.

2.Waarom ben je gaan bloggen over vaderschap?

Mijn blog heb ik al sinds 2004. Ik ben ooit met een blog begonnen om mijn familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn belevenissen in het buitenland. De blog ging daarna eigenlijk over van alles en ik miste daardoor focus. Het vraagstuk wat ik met mijn blog ging doen viel eigenlijk samen met de zwangerschap van mijn vriendin en zo is de papablog van Rob van Laere ontstaan

3. Hoe combineer je het bloggen met je vaderschap?
Blogger ben je eigenlijk 24 uur per dag. Dat betekent dus altijd een camera in de buurt, een notitieblok op de commode en heel veel schrijven. Ik beschrijf best veel over mijn vaderschap en geef de lezer dus best een ruime kijk in ons privéleven. Eerlijk zijn is dan het toverwoord. Je leest dus ook artikelen over fails en schaammomenten

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hierop terug, ben je er tevreden over?

Mijn blog is inmiddels al bijna 15 jaar oud. Na een flinke restyling in 2016 en de omslag naar papablog in 2017 lijkt mijn blog weer een fris hoentje van net iets ouder dan een jaar. Ik kijk heel erg tevreden terug op mijn tijd als blogger. Vooral als ik kijk naar mijn ontwikkeling. Ik schrijf betere teksten, onderhoud gastblogs voor verschillende websites en ook voor mijn bedrijf schrijf ik inmiddels mooie teksten. Dat had ik zonder mijn blog nooit gekund.

 

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?
Mijn schrijfstijl is soms nogal controversieel. Ik heb de neiging om te schrijven in uitersten. Dit roept vaak reacties op. Positief, maar ook negatief. Als schrijver heb je dit nodig, vooral als je kijkt naar social media. Hoe meer interactie, des te meer mensen jouw artikel zien. Als ik dan schrijf over het dragen van je kind of borstvoeding geven in het openbaar, dan heb je de poppen snel aan het dansen

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Eerst verzin ik een onderwerp. Vaak iets wat ik met Morris heb meegemaakt, online tegenkom of waar ik mij over verbaas. Vervolgens overleg ik met mijn vriendin Fleur wat ik hierover kan zeggen en vervolgens laat ik mijn vingers over het toetsenbord gaan. Vaak is de ruwe versie dan nog te lang en te ongenuanceerd om te publiceren. Ik drink dan een kop koffie en eet wat om vervolgens te gaan snijden.

7.Wat doe je als je een writersblock hebt? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Met een zoon van 4 maanden oud is een writersblock bijna onmogelijk. Toch komt het weleens voor dat ik de woorden gewoon niet uit mijn vingers krijg. Meestal ben ik dan wat gestresst of zit mijn hoofd ergens anders. Op zo’n moment doe ik iets heel anders, ga ik een podcast luisteren of speel ik wat op de PlayStation. Ook werk is een welkome afwisseling.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Mijn publicaties staan niet vast. Dat zou ik eigenlijk wel moeten doen, zo kan ik namelijk nog meer lezers krijgen, maar ik kan me er niet toe zetten om mijn blogs te plannen. Gemiddeld zien per maand zo’n 5 blogs het levenslicht, maar er zitten ook weken tussen dat ik elke dag iets post

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terugkijkt op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop dat mijn blog meer lezers gaat boeien. Op dit moment heb ik zo’n 1000 bezoekers per maand. De hoop blijft altijd dat dat er meer gaan worden. Ook wil ik zonder het uiterlijk van mijn blog te veel aan te passen meer gaan verdienen met bloggen. Op dit moment is het echt nog een hobby.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog hebt en wat kan absoluut niet?

Mijn belangrijkste tip is: NOOIT LIEGEN. Niet voor een opdrachtgever, niet tegen je partner en al helemaal niet tegen jezelf. Een positieve review doen van iets wat eigenlijk een rotproduct is, kan je later duur komen te staan en lezers kosten. Wat je wel moet doen is je website blijven controleren op optimalisatie en SEO. Is je website wel snel genoeg? Word je gevonden? Dat soort dingen. Laatste tip: blog nooit in een vreemde taal als je die niet kunt schrijven.

Je kunt Rob volgen via:

www.robvanlaere.nl

Facebook

Instagram

25-06-2018

 

ELKEBLOGT.NET

1.Hoi Elke, wat leuk dat ik je mag interviewen. Voor de gene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Ik ben dus Elke, ik ben 29 jaar en ik woon in het mooie Drenthe. Ik ben juf van groep 6,7 en 8, ik ben getrouwd en ben mama van mijn kleine Gijs. Nouja, inmiddels is het al een bengel van een peuter. Ik blog op www.elkeblogt.net over mama zijn, uitjes in Drenthe en persoonlijke dingen. Bloggen is voor mij echt een uit de hand gelopen hobby waar ik af en toe wat geld mee verdien. Het is zeker geen vervanging van mijn werk.

 2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Toen ik was bevallen ben ik gaan bloggen op een mamaplaats, een soort mamacommunitie. Op een gegeven moment deelde mamaplaats elke blog die ik schreef op hun facebookpagina en kwam ik regelmatig in de nieuwsbrief. Toen dacht ik: dat kan ik ook. Ik ben gaan uitzoeken hoe het werkt dat bloggen en een website en Elkeblogt was geboren.

 3.Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik blog eigenlijk alleen als Gijs op bed ligt. Maar ik merk dat ik soms een stapje terug moet doen. Ik heb soms zoveel ideeen en plannen met mijn website. Die kan ik niet allemaal uitvoeren. Ik neem soms geen tijd om gewoon even lekker te netflixen. Wat ik wel vaak doe als Gijs wakker is, is foto’s maken. Ik vind het belangrijk om mooi beeldmateriaal te hebben. Ziet er allemaal net even wat proffesioneler uit. Maar ik laat Gijs vaak gewoon lekker spelen en flits er wat op los 😉

 

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Mijn blog heb ik nu ongeveer 2 jaar. Ik ben nog steeds blij dat ik ooit die stap heb durven zetten. Ik heb mij echt verkeken op het onderhouden van een website en het proffesioneel schrijven van blogs. Daar wist ik gewoon zo goed als niks van. Echt een gekke wereld zit daarachter hoor. Natuurlijk als ik nu kijk naar mijn eerste blogs denk ik: jeetje Elke doe is normaal. Maar ja, al doende leert men. Met mijn eerste volgers was ik echt enorm blij en toen ik voor het eerst werd benaderd voor een samenwerking sprong ik echt een gat in de lucht. Toen was ik ook nog niet zo kritisch hoor. Ik schreef blogs waar ik echt een paar uur aan werkte voor een knuffel ofzo. Inmiddels doe ik dat echt niet meer.

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Regelmatig. Tja, ik denk dat dat er bij hoort. In het begin vond ik dat echt heel erg. Ik kon er echt uren over piekeren maar inmiddels weet ik dat er altijd een paar chagrijnen tussen zitten. Ik denk dat de negativiteit van anderen meer met die mensen te maken heeft maar met mij als blogger. Ik krijg ook wel eens kritische maar opbouwende reacties.. Daar kan ik wel iets mee. Daar probeer ik dan wel over na te denken. Maar ik weet ondertussen wel dat je nooit alles altijd voor iedereen goed kunt doen. Maar ik moet zeggen dat ik een periode had dat het wat minder ging en dat ik dan ook word overspoeld met lieve berichtjes en reacties. Dat is zo lief!

6.In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Nou, als mijn zoon op bed ligt pak ik vaak de laptop erbij en ga ik bloggen. Zoals ik al zei moet ik mezelf echt soms een beetje dimmen hoor anders hou ik helemaal geen tijd over voor ontspanning.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb op mijn laptop een lijstje met onderwerpen waar ik over kan schrijven als ik geen inspiratie heb. Maar eigenlijk wordt dat lijstje steeds langer :p

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Nee, eigenlijk niet. Ik publiceer 3 tot 4 keer per week maar als ik geen zin heb plaats ik soms even niets. Of als ik juist heel veel blogs op voorraad heb dan plaats ik wat vaker iets. Ik vind het belangrijk dat het voor mij een hobby blijft en dat er niet te veel druk achter zit.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Eigenlijk wil ik op dezelfde voet verder blijven gaan. Ik wil mij graag richten op mijn hobby fotografie en zou het leuk vinden als ik die twee dingen wat meer kan combineren. Het zou mij bijvoorbeeld heel tof lijken als ik voor een bepaald kledingmerk foto’s mag maken en dat ik daar ook een leuke blog voor schrijf. Maar dat zien we dan wel weer 😉

 

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Tja.. Wat mij vooral heeft geholpen is kijken bij anderen en inspiratie halen uit grote bedrijven op social media. Nee, niet stelen maar een beetje afkijken. Wat zijn dingen die bijvoorbeeld heel veel worden gedeeld,  of waar reageren mensen veel op. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Oja, en zorg voor mooi beeldmateriaal. Dat vind ik echt jammer van sommige grote bloggers. Ze kunnen zo mooi schrijven en dan doen ze er een wazige foto bij.

Je kunt elke volgen via :

www.facebook.com/elkeblogt

www.instagram.com/elkeblogt

https://elkeblogt.net

18-06-2018

MAMALIEFDE.NL

1.Hoi Linda, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Ik ben Linda, getrouwd en moeder van twee kinderen van 6 en 4 jaar. Er zit nog geen anderhalf jaar tussen beide kinderen, na de bevalling van de eerste werd mijn contract als pedagoog niet verlengd en kwam ik thuis te zitten. De tweede zwangerschap was dan ook niet helemaal zo snel verwacht, al was een tweede kind wel welkom. We zaten echter ook net in het traject om pleegouder te worden. Na de bevalling van de tweede begon ik in met bloggen, eigenlijk uit verveling omdat het nog een paar weken zou duren voor ik weer ging werken.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik was net bevallen van mijn tweede kind, dus zat volop in de mama hormonen. Daarnaast heb ik een achtergrond als pedagoge, dus altijd met kinderen gewerkt. Het leek me interessant om die koppeling vanuit de theorie met de praktijk te maken. Daarnaast kreeg ik regelmatig vragen zoals ‘kan je al met je baby verven’ of ‘hoe doe zoutdeeg maken’ dat ik die kennis en ervaring wilde delen.

3.Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Gelukkig gaan beide kinderen sinds dit jaar naar school, dat levert overdag wat meer tijd op om achter de laptop te zitten of voor afspraken. Daarvoor was het soms wel eens lastig te combineren. Vooral het huishouden schoot er soms bij in. Daarnaast deed, en doe ik nog steeds, veel in de avonduren. De een kijkt tv of netflix en ik zit lekker achter mijn laptop. Is toch soort hobby.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik ben op moederdag 2014 begonnen, dit jaar blog ik dus vier jaar. Veel langer dan de andere hobby’s die ik heb gehad. Maar dat komt ook omdat ik van deze hobby mijn werk heb kunnen maken. Daar ben ik erg blij mee, want ik vind het nog steeds leuk om te doen. Naast het schrijven komen er zoveel andere dingen bij kijken en ik leer nog iedere dag dat ik dit voorlopig ook nog niet zat ben.

26638405_10213582764076609_463271101_n

5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, vaak niet eens direct op de blog maar dan hoor je het via via. Of lees je het op een blog van een ander. Eigenlijk jammer als anderen je op die manier zwart willen maken, leven en laten leven. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een keer kreeg ik iets te horen dat gewoon niet waar was, toen heb ik direct die persoon daarop aangesproken. Verder heb ik zoiets van lekker laten gaan. Als mensen commentaar hebben kan je het toch nooit goed doen. En vaak zegt het meer over hun zelf dan over jou.

6.In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Doen wat ik leuk vind. Ik moet er niet meer aan denken om te werken voor een vaste baas. Ik vind het heerlijk om gewoon te doen waar ik zin in heb. Wil ik de hele dag winkelen, prima. Maar dan zal ik dat in de avonduren moeten compenseren. Heb ik die dag geen inspiratie of puf om te schrijven, dan ga ik lezen, gastblogs inplannen of aan de slag met lange termijn verbeteringen van de blog etc. Dat werkt voor mij prima en zorgt ervoor dat ik er echt van kan genieten.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ja hoor, vaak is dat als ik teveel ‘moet’. Dan sla ik dicht. Dan werkt het het beste om even wat anders te doen en dan gewoon met een ding te beginnen en zo de stapel af te werken. Geen inspiratie komt nauwelijks voor, maar ik hou ook een lijst bij met ideeën om over te schrijven. Die is op dit moment langer dan 10 a4-tjes dus voorlopig nog niet uitgeschreven 😉

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik heb een richtlijn, maar als er niets is dan niet. Richtlijn is twee blogs per dag, momenteel 1 zelfgeschreven en 1 van gastblogger. Maar zoals ik al aangaf, richtlijn, dus ik wijk er ook nog wel eens vanaf. Dan komt er een dagje niets, of een dagje drie online.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop de inkomsten voor het einde van dit jaar stabiel te hebben op een mooi inkomen, zonder dat de advertorials daarbij meetellen. Zodat ik echt kan doen wat ik leuk vind. Daarnaast ben ik steeds meer als een ondernemer aan het denken en dat bevalt me eigenlijk wel.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Het is vast heel cliche; maar zoek je eigen pad. In het begin schreef ik bijvoorbeeld ootd’s omdat ik dacht dat dat ‘hoorde’ als blogger. Maar paste totaal niet bij mij. Sindsdien ben ik gaan schrijven over wat bij mij past en daar krijg ik nog steeds positief commentaar op. Dat mensen me authentiek vinden en dat waarderen. Er zijn tenslotte heel veel copy cats in de bloggerswereld die zich nogal laten inspireren door een ander. Dat je bijvoorbeeld over bepaalde onderwerpen schrijft en die binnen een maand op hun blog voorbij ziet komen. Een keer kan, natuurlijk, een tweede keer is toeval. Maar een paar keer per week… Dat gaat opvallen. En dan geloof ik ook niet dat je ver gaat komen. Want mensen zijn niet op zoek naar een kopie van iemand anders maar iemand met een eigen insteek.

 

Als je de site  of facebook van Linda wil bezoeken ga dan naar:

www.mamaliefde.nl

www.facebook.nl/mamaliefde

instagram

11-06-2018