Blog

Overdacht Huis Vlissingen

Dit keer een korte blog over het verkoop van mijn huis in Vlissingen

Morgen om 11:00  is het zover dat gaan we naar de notaris voor de overdacht van mijn appartement in Vlissingen.

Het heeft in totaal 3,5 jaar te koop gestaan waarvan ik het bijna 2 jaar gelukkig kan huren en heb gelukkig goeie huursters gehad.

Ondanks dat ik ook al weer 3,5 jaar in de zandstraat woon omdat we toen die keuze hebben gemaakt omdat het precies tussen ons werk lag vind ik het toch wel een beetje moeilijk om morgen voor het echt afstand te doen van me eerste echte huisje.

Ik heb het in 2010 gekocht , ik kende de appartementen al omdat ik vroeger met mij moeder daar ook gewoond heb , ik heb alles op nieuwe gedaan in het appartement inc mijn droom keuken nog steeds ben ik verliefd op deze keuken en mochten we hier ooit de keuken verbouwen dan wil ik zeker deze keuken

20150928_092555

Maar helaas komt aan alles een einde dus ook aan dit en dat mag ook wel 3,5 jaar in de verkoop.

Toch blijft Vlissingen altijd mij stad en hoop ik er nog met regelmaat naar toe gegaan  in door de stad te lopen en langs de boulevard te lopen en daar oude herinneringen op te halen.

20150928_092546

05-08-2018

Het Regenpakhuis review

Voor Regenpakhuis.nl mocht ik afgelopen week de koeponcho uitproberen nou ja ik eigenlijk Guusje en al bij het uit pakken van de poncho was ze heel blij om de koe te zien

IMG_3160

Het viel me gelijk  op dat de poncho van een goeie kwaliteit materiaal was en dat hij langer mee zal gaan dan de poncho’s die we al hadden en dat is goed wat eigenlijk was hij nog een beetje groot voor Guusje omdat ze nog net geen twee jaar is maar dat mocht de pret niet drukken en zo kan ze de komende jaren er nog even mee doen.

Momenteel zitten we midden in de zomer en was het elke dag mooi weer tot opeens er een dag tussen zat met wat minder weer nu was er niet veel regen maar een goeie dag om de poncho is uit te gaan proberen.

Samen met Guusje ben ik naar buiten gegaan terwijl zij de poncho aan had en dat vond zo  leuk en wees de hele tijd  naar haar buik en zij “koe”

Je kunt de poncho op twee manieren dragen met de knopjes dicht zodat je een soort van mouwtje heb maar ook helemaal open .

IMG_3167.JPG

Eenmaal weer thuis wilde ik wel eens weten of hij ook echt water dicht was en omdat het voorlopig niet zou regen heb ik het gewoon de pocho onder de kraan gedaan en wat bleek hij was mooi waterdicht en ik zag de druppels er zo van afglijden

Naast deze koeponcho heeft het Regenpakhuis nog veel meer andere kinderproducten op de site staan en ik ga zeker na de zomer een kijkje nemen voor Guusje en mezelf want ik verwacht dat de kwaliteit net zo goed is als de koeponcho die ze nu heeft

IMG_3175.JPG

Wil je zelf ook eens kijken wat Regenpakhuis te bieden heeft kijk dan op :

www.regenpakhuis.nl

Facebook

Instagram

29-07-2018

8 Maanden

Vandaag een korte blog over hoe het nu met me gaat

Afgelopen dinsdag was het al weer 8 maanden geleden dat Saar is geboren en overleden.

NG photography - Zwangerschapsreportage Naomi-72

Nog steeds is het steeds soms onwerkelijk wat er allemaal gebeurd is.

Beetje bij beetje probeer ik me leven weer op orde te krijgen ik ga nu 2 , 5 maand naar dagbehandeling en leer daar hoe ik me beter kan ontspannen en me gedachten te verzetten.

Als ik over het onderwerp wil praten dan kan dat maar hoef ik het niet wel ga ik wekelijks wisselend naar psycholoog, psychiater of ambulant verpleegkundige en daar wordt wel over het onderwerp gesproken en dat is soms heel pijnlijk omdat ik er liever niet over praat omdat het net is of je een pleister van een wond opentrekt.

Helaas mag ik nog niet werken vorige maand een goed gesprek met me werkgever gehad en deze heeft alle begrip voor de situatie en vind dat ik zoveel tijd moet nemen als nodig is om me eigen leven weer op orde te brengen , wel moet ik om de 6 a 8 weken naar de bedrijfsarts maar dit is de gewoonlijke procedure.

Afgelopen week ook met de arts besproken of ik niet weer aan het werk mag maar ook hij heeft aan dat het het beste is dat ik voorlopig nog niet ga werken en dagbehandeling volg

Elke dag is nog een opgave al kan ik dit voor de buitenwereld heel goed verborgen iemand zei laatst tegen mij hoe meer je praat en aanwezig ben hoe slechter je van binnen voelt en ik denk ook wel dat dat zo is

Gelukkig is Guusje in me leven als ik haar zie lachen smelt mij hart en voel ik even niet het verdriet wat ik heb om haar zusje

34045567_1920937614594306_6320451573323399168_n

22-07-2018

Waarom overlijd een baby in de buik?

Het is zo erg om mee te maken en als je zwanger ben wil je er niet aan denken maar helaas gebeurt het toch: miskraam, doodgeboorte of een baby overleden inde buik.

cropped-ng-photography-zwangerschapsreportage-naomi-27.jpg

Toen ik zwanger was van Guusje was ik al vanaf ik wist dat ik zwanger was erg bang om een miskraam zou krijgen en zeker later toen bleek dat ze te klein was was ik erg bang dat ik haar zou verliezen.

Hoe bang ik was bij Guusje zo onbezorgd was ik bij Saar maar juist daar gebeurde waar ik zo bang voor was

Ondanks dat uit alle onderzoeken niets is gekomen blijft er waarschijnelijk de rest van me leven altijd één vraag door mijn hoofd spoken waarom is Saar in mijn buik overleden? Want wat als ik nou nog eens zwanger wil worden zou het dan weer fout gaan.Ik weet dat de kans altijd aanwezig is

Miskraam

Je spreekt over een miskraam als het vruchtje of de foetus voor de 16de week wordt geboren. De kans is erg groot in de eerste weken dat de zwangerschap in een miskraam eindigt maar liefst 50%

Overlijden van baby na tweede trimester

De kans dat de baby komt te overlijden na het tweede trimester is maar 0,5%.

De onderstaande oorzakenkunnen een verklaring geven waarom de baby komt te overlijden:

 • Letsel ( zoals bijv. een ongeluk)
 • Gezondheidsproblemen van de moeder zoals bijv. hoge bloeddruk of diabetes.
 • Gebruik van drugs , met name cocaïne
 • Problemen met de baarmoeder zoals bijv. vleesbomen

Ook zijn er andere oorzaken die maar zeer zeldzaam zijn:

 • Slechte voeding & uithongeren
 • Baby overlijden door navelstreng
 • Bloedprop in de navelstreng

Helaas gebeurd dit vaker dan we denken een miskraam, doodgeboorte of een baby die komt te overlijden

Het is de ergste nachtmerrie voor ouders ook al ben je nog maar net zwanger

Bij 31,5 week werd onze ergste nachtmerrie bij ons waar toen bleek dat Saar was overleden in mijn buik.

Saar Dellaert
Foto Make A Memory
rechtenvrij

Ooit hoop ik nogmaals zwanger te worden en natuurlijk hoop ik dan met een goeie afloop maar wat er ook komt in de toekomst Saar zal altijd een ons tweede kindje blijven.

Gelukkig leek Saar bij erg op Guusje en zo leeft zij toch een beetje voort in haar grote zus

15-07-2018

22 MAANDEN

22 maanden
Vandaag is Guusje al weer 22 maanden oud de tijd gaat echt heel snel.
Het is nu echt meisje meisje met haar popen en knuffels die ze af en toe ook eten wil geven.
Ze begint ook echt met de peuter puberteit op het ene moment is ze dat lieve meisje dat naar je lacht en het volgende moment huilt en gilt ze alles bij elkaar.
Ze zit nu volop in haar koppigheidsfase. Ze wil alles zelf doen, maar botst tegelijk op haar beperkingen. Dit kan zorgen voor woedebuien. Heeft ze een woedebui, dan is bij mij een ‘nee’ een ‘nee’. Blijf ik rustig en laat merken dat ik haar graag ziet.

Het is belangrijk om haar voldoende positieve aandacht te schenken. Door complimentjes te krijgen, leert ze dat ze de moeite waard is. Ik geef bijvoorbeeld een applaus als hij een puzzel kan maken, een toren maakt, flink een hand geeft tijdens een wandeling, …

IMG_2631

Door haar groeiend zelfbewustzijn leert ze zich stilaan in te leven in andere mensen. Doordat haar leefwereld groter wordt, gaat zij zich ook hechten aan personen buiten het gezin en dat is bij guusje nu vooral opa en oma de ouders van mij man.
Ze beseft nu stilaan dat wat ze doet, gevolgen heeft. Uitzoeken wat er zal gebeuren, wordt bijna een voltijdse dagbesteding. Guusje vindt het ook heel spannend om uit te zoeken hoe ik of mijn man reageert als er iets niet mag. Ze leert op haar ontdekkingstochten de grenzen kennen en ze probeert die te overschrijden. Het is normaal en nodig dat ik keer op keer hetzelfde moet zeggen aan haar.

Guusje doet graag alles wat een wij doen: poetsen, tuinieren, …
Complimentjes, knuffels en andere manieren van positieve aandacht, zijn de beste beloningen. Gedrag dat geen of een negatieve reactie uitlokt, zal langzaamaan verdwijnen.

IMG_2782

Nu met 22 maanden is Guusje zelfstandiger bij het eten. Ze eet graag met haar handen. Ze is wel kieskeuriger geworden en wilt bepaalde zaken niet meer eten of proeven. Toch moet ze van mij een paar keer iets geproefd hebben voordat ze het echt niet hoef te eten. Vaak speelt ze liever met het eten. Guusje wilt niet meer geholpen worden met haar eten maar door dat ze met het eten gaat spelen komt het ook wel eens voor dat ze weinig eet in het begin maakte ik me daar zorgen om maar ik kan haar moeilijk dwingen om te eten.
Ze kan met haar handjes en vingertjes fijnere bewegingen uitvoeren: blokjes over een staafje schuiven, spulletjes ergens instoppen, dikke houten kralen rijgen, …

Nu ze ook makkelijk een stift kan vasthouden, begint een Guusje te tekenen met ‘krassen’ en ‘krabbels’. Ze beleeft plezier aan het toveren van lijnen die er nog niet waren.
Al met al vind ik tot nu toe de peuter puberteit nog mee vallen merk ik zelf en voel me een veel sterkere moeder als een jaar geleden.
Ik weet nu ook dat ik niet de perfecte moeder kan zijn maar één ding weet ik wel zeker ik hou met me hele hart van haar

Weekend weg

Weekendje wegAls verassing voor mij moederdag gingen we afgelopen weekend een weekendje weg met ze 3e.Op de heen weg hebben we onze hond Diesel afgezet bij het pension waar hij altijd naar toe gaat in kruiningen genaamd “de Inkel”Ik mocht niet weten waar naar toe dus het was een verassing toen we aan kwam bij centerparcs vossemeren.
IMG_2658
Het is een heel mooi park dicht gelegen bij de plaats LommelOmdat we wat vroeg waren hebben we eerst eens rondgekeken op het park en om 15:00 mochten we het huisje in , Robbert had een VIP huis geregeld dus alle luxe zaten er in.Daarna zijn we met ze 3e naar het zwembad gegaan om lekker te zwemmen guusje genoot er van maar kreeg ze het al snel koud , dit omdat het water ook wat kouder was.IMG_2631Dus we zijn maar even geweest na het zwemmen zijn we frietjes gaan eten op het park en daarna nog wat boodschapjes gedaan in de supermarkt op het park

Guusje was erg moe van zwemmen en al snel wilde ze naar bed zodra we in het huisje waren

Na een nachtje slapen zijn we de volgende dag na het onbijt naar discovery bay gegaan deze is vanbinnen omgetoverd tot schip waar de kinderen kunnen spelen in het water en op het strand daar heeft Guusje mee gedaan met een activiteit piraat ondanks dat ze de kleinste was deed ze goed mee met alles behalve het sminken daar moet ze niets van hebben

Na nog wat gedronken te hebben zijn we naar huis gegaan zodat ze een middag dutje kon gaan doen daarna zijn we met ze 3e weer naar het zwembad gegaan Guusje genoot vol op ging ook mee naar de wildwaterbaan ze vond het erg leuk.

De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan.

De zondagochtend zijn we naar plopsaland indoor in hasselt geweest ( later zal ik hier nog een blog over schrijven)ook hebben we daar gegeten.

IMG_2814

S’Middags hebben we rustig aangedaan en zijn we eind van de middag gaan zwemmen ook nu weer dolle pret met Guusje.

De volgende dag zijn we smorgens nog voor een laatste keer wezen zwemmen zelf ben ik niet zo er van maag omdat Guusje het zo graag doet kan ik er ook van genieten

Na het zwemmen zijn we nog even langs de efteling geweest het was erg druk maar lekker weer dus we hebben op ons gemak rond gewandeld en daarna weer lekker naar huis.

Eetopvoeden

Eetopvoeden:

Dit klinkt misschien raar maar dat is het helemaal niet. Denk aan je bord leegeten, niet morsen en met bestek eten , maar ook de tijd nemen en aan tafel zitten.

Dit zijn allemaal dingen die we onze kinderen willen aanleren , dit begint al als ze klein is , Guusje is nu bijna 22 maanden en is echt een moeilijke eter en wilt graag alles zelf doe en vooral niet de hele tijd aan tafel blijven zitten al zit ze nog gelukkig in een hoge stoel waar ze niet makkelijk uit komt.

Maar hierdoor komt het wel eens voor dat Guusje slecht eet.

Laatst las ik op een site 6 tips die hier bij kunnen helpen

1. Neem de tijd.

Laat het kindje zelf het einde bepalen. Ook ’s avonds bij het avondeten. En ja, dit kan echt eeuwen duren, zeker de eerste maanden, maar probeer jij zelf maar eens te exploreren onder tijdsdruk.
Neem ook de tijd om te benoemen wat je dreumes eet.  Als hij/zij iets tegenkomt wat hij/zij niet direct herkent of nooit eerder heeft gezien, houd hij/zij het omhoog en eet hij/zij het niet eerder op dan dat ik heb verteld wat het is.

2.Kijk naar je kind.

Leg geen verplichtingen op Je kunt zeker aan jonge kinderen niet vragen hoeveel honger ze hebben, dus je schept maar wat op voor ze. De ene keer willen ze veel eten (bijvoorbeeld omdat ze in de groei zijn) en de andere keer is het weer minder (minder groei, of ziek of gewoon geen zin). Als ze hun bord leeg moeten eten (ook als ze wat ouder zijn), dan loop je het risico dat ze eten stom gaan vinden. Jij hebt zelf toch ook niet elke dag evenveel trek? Ik merk aan mezelf dat als ik een drukke dag heb gehad, ik eerder minder dan meer eet.
Natuurlijk ben je blij als je kind ‘goed’ eet Ook vinden ze de ene keer sommige smaken prettiger dan de andere keer. Guusje heeft het niet zo op pindakaas en heeft ook eens een fase dat ze geen broodkorsten wilde eten. Niks aan te doen, dat verandert wel weer een keer. Wel kun je vertellen dat je het leuk vond dat ze lekker hebben genoten en geproefd hebben van het eten.

3.Geef je kindje ook wat eigen regie over het eten.

Dat betekent dus (deels) rapley, stukjes eten, zelf doen.

4.Knoeien.

Rijst tegen de muur, pasta onder de sokken, pompoen tegen de deurpost en tomatensaus in het haar. Herkenbaar?
Netjes eten, zo zien ouders het ’t liefst, want anders kun je nadien de vloer dweilen. Maar waarom mogen kinderen eigenlijk niet rommelen en geven ouders daarom graag wat van een lepeltje? Zeker heel jong, lijken kleintjes met eten motorisch gezien een beetje op jonge poesjes met plakband aan hun pootjes. Onhandig, klungelig en spartelend. Laat maar gaan. Stel je er op in dat je na het eten even de omgeving rond de stoel (en de stoel zelf, en de tafel en de deur en met een beetje pech ook jouzelf) schoon moet maken en laat het verder los. Probeer je te verplaatsen in je dreumes: jij zit lekker ‘je ding te doen’ en ineens zit je mama of papa ineens een beetje bozig te vertellen dat je iets niet goed doet

5.Rust aan tafel.

Het mag wel gezellig zijn, met kletspartijen en verhalen over de dag. Maar creëer geen onrustige sfeer, met heftige discussierend of kibbelpartijen.Ik ga heel eerlijk zijn wij eten ook wel eens bij de tv zeker al het frietjes zijn en Guusje eet daar niet beter of slechter van

6.Eet gevarieerd.

Ja, dus ook jijzelf! En dat begint al met het kindje in de buik. Volgens bepaalde onderzoeken kunnen baby’s in de buik al verschillende smaken onderscheiden en later ‘herkennen’.Blijf ook als je kindje gaat eten, gevarieerd eten. Zo leren ze meer eten

Exif_JPEG_PICTURE
Exif_JPEG_PICTURE

20-06-2018

Vaderdag Tag

Vandaag speciaal voor vaderdag een vaderdag Tag ik heb hem gezien bij www.mar-joya.nl en vond hem erg leuk om ook te maken

1.Vaderdag onzin of vieren?

Vieren! Ik vind Vaderdag zeker geen onzin vind het nu alleen nog maar leuker sinds Guusje geboren is , vandaag is het voor mijn man zijn tweede Vaderdag en ik vind het leuk om hem dan te verassen met kadotjes die hij krijgt van Guusje maar ik vind het mooiste kadotje toch altijd wat ze gemaakt heb op de kinderopvang

Ook zeker worden de twee opa’s verwend door Guusje

2.Geef je je eigen vader ook iets en is het verplichte visite of vrijwillige gezelligheid?

Zeker wel vrijwillige gezelligheid!!!Samen met mij man naar mijn eigen vader geweest en hij was erg blij om ons te zien maar vooral blij dat hij zijn kleinkind weer zag en blij met alle kadotjes die hij van ons en Guusje o.a. kreeg een meetlint met haar naam erop en formule 1 boek hier zijn zowel ik als mijn vader fan van.
We gaan vandaag naar mijn schoonvader hij krijgt dan ook natuurlijk kadotjes van Guusje meestal geven we hem iets groters omdat hij net na Vaderdag jarig is


3. Laat jij je kinderen iets maken of geven aan opa?

Hier is Guusje nog wat klein voor om echt wat te maken voor vaderdag al knutsel ik regelmatig met haar dus het zal in de komende jaren vast wel voor komen dat de opa’s wat krijgen voor vaderdag
4. Geef jij zelf iets aan je man voor Vaderdag?

Ik geef mijn man de kadotjes namens Guusje ze is nu nog te klein om echt te beseffen dat het Vaderdag is later wil ik wel echt de kadotjes samen met haar kopen zodat het echt van haar is wat hij krijg

5.Wat is het leukste cadeau dat je man van je kind kreeg?

Ik denk toch wel het nachtje slapen in het Efteling hotel dat wilt die al heel lang en elke keer als we naar de Efteling gaan ( we hebben namelijk een Efteling abonnement ) zegt hij dat hij graag een nachtje wil slapen dus nu gaan we 3 september ( mijn verjaardag) naar de Efteling en blijven we een nachtje slapen in de sprookjesboom suite en gaan we op 4 september ook nog naar de nieuwste theatershow in het Efteling theater


6. Hoe breng jij (met je gezin) Vaderdag het liefst door?

Meestal bij opstaan krijgt mijn man zijn kadotjes en gaan we dan smorgens en smiddags naar de opa’s voor de rest kan het ook wel eens voor komen dat één van ons moet werken 
7. Wat is jouw nummer 1 Vaderdag DIY knutseltip voor mama’s die het zelf moeten doen?

Nu is het meestal iets met handjes en voetjes van Guusje  met verf

8.Wat maakt jouw man de liefste vader van de hele wereld

Guusje is alles voor mijn man en ik weet zeker dat wat er ook gebeurd hij zal er altijd voor haar zijn

Efteling

Mijn man Robbert en ik hebben een abonnement op de Efteling.

20180108_180348.jpg

De Efteling is één van de mooiste pretparken van Nederland, en zelfs van Europa. Het bestaat al sinds 1952, en sindsdien is het een waar begrip geworden. Vanuit alle hoeken van de wereld komen mensen naar Kaatsheuvel om dit super leuke attractiepark te bezoeken.

Een dagje Efteling blijft leuk, hoe jong of oud je ook bent. Als je een bezoekje wilt brengen aan de wereld vol wonderen, is het slim om goed vooruit te plannen hierbij een paar voorbeelden

 •  Kijk welke dag je gaat je kunt op de site kijken of er drukte wordt verwacht die dag ( al kan het onverwacht ook druk zijn op ook al staat er aangegeven dat rustig is
 • Hoe rekening met lange wachtrijen op de dagen dat het druk is\
 •  Als je met de auto gaat plan van te voor al je route zo kan je drukke punten misschien vermijden ( tip !! je kan ook met de bus en trein naar de Efteling )
 • Ga je met jongere kinderen beried je er dan op voor dat ze niet over in mogen en sommige attractie met begeleiding moet, voor de achtbanen moet je meestal 1,20 m of 1,40m zijn
 •  Je kunt je kaartje bij het park kopen maar je kan het ook al kopen via internet zo vermijd je al een wachtrij.
 • Koop je auto kaartje van te voor zo vermijd je ook daar de wachtrij avonds bij het naar huis gaan.
 • Tip download de Efteling app, met deze app kun je je goed op je bezoek voorbereiden, en ook tijdens je dagje Efteling zelf komt hij vaak goed van pas, je kan zien op de plattegrond op de app wat de wachtrijen zijn.
 • Neem een fietsslot mee deze kan je gebruiken om de kinderwagen ergens aan vast te maken als je ergens in gaat

Wij  gaan bijna elke maand wel een keer er naar toe omdat we het abonnement hebben het voordeel is dat als het een keer druk is het niet zo erg is om een keer iets over te slaan.

Guusje vind vooral het sprookjesbos erg leuk , thuis kijkt zo met regelmaat naar de sprookjesboom op tv.

Elke keer als we gaan dan gaan we ook langs de sprookjesboomshow en al is het vaak de zelfde show Guusje vind het elke keer weer erg leuk.

16-06-2018

Tag

Een Tag (het is een vragenlijst over een bepaald onderwerp), ik kwam hem tegen op pscheryl en vond hem wel heel leuk om over te nemen

Hier gaat die dan

Wat is de naam van je blog en waar blog je over?

De naam van mijn blog is mamavanguusjeensaar , mijn blog gaat vooral over moederschap maar ook over hoe het is om een kind te verliezen en een sterremama te zijn

Wanneer verscheen je eerste blogpost?

Mijn eerste blok was ergens eind november 2017 net na dat onze dochter was overleden

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik liep al lang met het idee rond om het te gaan doen maar wist nooit goed hoe , na de dood van Saar ben ik brieven beginnen te schrijven en kwam het idee om de blog nu echt te gaan doen om ook zo aandacht te vragen voor “stil “geboorte geen leuk onderwerp maar iets wat onder de aandacht moet worden gebracht

Wat is het leukst dat je hebt meegemaakt dankzij je blog?

Ik ben naar Amersfoort geweest voor een fotosessie voor de blok mamas op hakken

Wat was jouw leukste samenwerking tot nu toe?

Mijn leukste samen werking was dat ik met verschillende bloggers waar ik een gastblog mocht voor schijven over wat mij was overkomen.

Sinds afgelopen week ben ik begonnen met andere bloggers te interviewen over moederschap en bloggen deze ga ik 1 a 2 keer op de site zetten

Welke tips kun je andere bloggers geven?

Wees altijd eerlijk en als je zoals mij een zwaar onderwerp heb wissel dat dan af met leuke blogs

Welke kanalen gebruik je om jouw blogposts te promoten?

Ik promoot mijn blog voornamelijk via facebook en instagram ook

Welke bloggers events bezoek je?

Dit lijkt me ontzettend leuk om te doen,maar heb het nog nooit gedaan

Welke 3 bloggers volg je zelf graag?

www.vlinderkusje.nl

www.pscheryl.nl

www.mamasophakken.nl

13-06-2018

Rouw

Rouw is iets wat je liever niet mee maakt maar net als de dood bij het leven hoort.

Maar hoe lang staat voor Rouw en wie beslist dat eigenlijk.

In mij leven nu 32 jaar ben ik vier belangerijke mensen verloren nou ja eigenlijk wel meer maar bij deze vier mensen heb ik zelf rouw echt mee gemaakt.

Als eerst in 1990 ik was toen net geen 5 jaar en ik logeerde bij mijn opa en oma de ouders van mijn moeder.

Toen ik smorgens naar beneden kwam was mijn moeder er al en werdt ik naar de keuken mee genomen en mocht ik niet mee naar de huiskamer het was namelijk dat daar mijn oma was en zij was overleden die nacht.

Daar zat ik dan op de keukentafel , mijn moeder kleden me aan en daar zag ik me opa binnen komen zijn gezicht was bedrukt hij was de gene die vertelde dat oma een ster was geworden en vannacht was overleden en naar de hemel was gegaan dat was ook het moment dat ik leerde dat als je komt te overlijden dat je als je een goed leven heb geleden dat je in een hemel komt en dat je diegene ooit weer ziet.

Als kind van 4 jaar heb ik niet echt gerouwd omdat ik ook nog niet echt snapte wat de dood echt betekende want ja ooit zou ik oma toch weer zien.

Dat was wel heel anders toen op 13 jarige leeftijd in 1998 mijn opa kwam te overlijden ik was toen net aan het puberen en mijn opa was mijn grote held.

Ik heb eigelijk tot nu altijd wil verdriet als ik denk aan dat hij er niet meer is ik zou hem nog zoveel willen vragen maar ben ook realistisch en weet dat hij onderhand er niet meer zou zijn geweest want hij zou dan dit jaar 96 jaar zijn geworden en tja dat komt maar weinig voor.

Vooral in het begin dat ik werkte als verzorgende IG in de ouderezorg had ik nog wel eens moeite met de dood van mijn opa want toen hij kwam te overlijden werdt tegen mij vaak gezegd tja hij heeft een mooite leeftijd en 75 jaar is dat zeker maar in het huis waar ik werkte was 75 jaar jong en kwam je zou zeiden de ouderen wel eens kwam je net kijken.

Toch heb ik na jaren wel vrede gevonden met zijn dood want hij is nu samen in de hemel samen met mijn oma en leeft daar hun sprookje weer verder.

Mijn derde keer dat ik met rouw te maken kreeg was 13 jaar later toen binnen nog geen 24 uur mijn moeder kwam te overlijden haar dood heeft een enorme impact op me heb gemaakt mede omdat ik de beslissing nam om de medicatie stopt te zetten die haar in leven hielt waardoor ze nog die nacht stierf in mijn armen.

Ik heb altijd wel gedacht dat ik een keer mijn moeder zou verliezen maar dacht dat het zou zijn als zij oud was, oma van mijn kinderen en  het nu eenmaal haar tijd was.

Maar welke leeftijd je moeder ook heb het is altijd erg om haar te verliezen.

Het is goed voor mij dat zij bij haar ouders is maar net zoals hun zal er geen dag voorbij gaan dat ik niet aan haar denk want het doet me nog altijd veel pijn dat zij haar kleinkinderen hier op aarde nooit zal ontmoeten.

Na bijna een jaar echt gerouwd heb om haar besefte ik eigenlijk op mijn trouwdag dat mijn leven nu eenmaal verder gaat ook zonder haar.

De laatste keer dat ik met rouw is helaas nog niet zo lang geleden.

Deze keer was iets wat ik hoopte nooit mee te maken en ik niemand toe wens.

Op 15 november 2017 kwam ik er achter dat onze dochter Saar in mijn buik was overleden, dat was voor mij de mokerslag die mij echt neer heb gehaald.

Een ouder moet nooit zijn kind overleven maar het gebeurde wel.

Alleen nu was het anders want ondanks dat ik zoveel verdriet had en eigenlijk niet meer wilde verder leven moest ik wel want er was iemand nu afhankelijk een klein meisje van 14 maanden die geen besef had dat haar kleine zusje nooit met haar zou spelen.

Nu bijna 7 maanden later zit ik ondanks dat ik het niet wil nog diep in die rouw en weet ik dat er geen tijd voor staat en dat ieder mens dat op zijn eigen manier doet en ik hoop dat mensen ook nooit zeggen dat je nu wel lang gerouwd heb en tuurlijk de wereld gaat altijd door

Vier keer rouw , vier keer heel anders

10-06-2018

Stuitligging

Toen ik aan het einde van me zwangerschap was van guusje bleek dat zij in stuitligging lag dit betekende dat haar hoofje naar boven lag ipv naar beneden

Er zijn verschillende stuitliggingen

 • Onvolkomen stuitligging: de baby ligt met de benen helemaal omhoog naast zijn of haar lichaam.
 • Volkomen stuitligging: de baby heeft de bovenbenen langs het lichaam gestrekt en heeft de knieën gebogen zodat de voeten naast de billen liggen. De baby zit in een soort kleermakerszit.
 • Half onvolkomen stuitligging: de baby ligt met een been gestrekt naar boven en met het andere been naar beneden zoals bij een volkomen stuitligging.
 • Voetligging: de baby ligt met een of beide benen gestrekt naar beneden, zodat een of twee voetjes onder de billen liggen.

De oorzaak van een stuitligging is in de meeste gevallen onbekend, bij ons ook niet. De volgende situaties kunnen een oorzaak zijn;

 • een meerlingzwangerschap
 • een afwijkende vorm van de baarmoeder of het bekken
 • een voorliggende placenta of een vleesboom bij de ingang van het bekken
 • aangeboren afwijkingen van het kind, met name een te groot of een te klein hoofd
 • een korte navelstreng

Als je baby in stuitligging ligt kan je er voor kiezen om het te laten draaien hierbij probeert de Gynocoloog samen met de verloskundige de baby te draaien in je buik ook dit heb ik geprobeerd met guusje en zelf vond ik het nog al pijnlijk maar wilde het wel proberen maar helaas werkte guusje niet mee en bleef ze in stuitligging liggen

Hierna kreeg ik de keuze of ik een vaginale bevalling wilde maar zou het een stuitbevalling worden of een geplande keizersnede.

In me blog over keizersnede kon je al lezen dat er voor en na delen zijn bij een keizersnede maar toch name ik de keuze om een keizersnede te nemen.

Ondanks dat het draaien niet gelukt is zal ik mocht ik weer zwanger zijn en voor de zelfde keuze staan toch weer proberen de baby te latend draaien

06-06-2018

Dysmatuur

Hierbij een blog die ik al eerder een keer voor mamachallange heb geschreven maar omdat ik daar nu al lang niet meer voor schrijf zet ik hem nu ook op me eigen pagina

Toen ik zwanger was van Guusje kreeg ik extra groei echo’s omdat mijn BMI ( Body Mass Index) te hoog was.

Daar bleek al snel dat Guusje te klein was voor de weken zwangerschap, dus hing ik de laatste weken in met wekelijkse ziekenhuisbezoeken en aan de CTG( hart filmpje van de baby) .

Omdat Guusje in stuit lag en het draaien niet lukte ( wat ik wel heb geprobeerd )  wist ik al dat ik een keizersnede zou gaan krijgen die hadden met 37 w en 3 dagen af gesproken dat het dan zou geburen op 38 weken en 2 dagen namelijk 12 sept maar wat denk je op 3 september ( me verjaardag ) kreeg ik s ’avonds  weeën en s ’nachts om vijf over 4 is Guusje geboren.

Al snel zagen wij ook wel dat ze wat klein was maar ja dat was al gezegd dus het was niet dat het ons erg opviel.

Op de kamer werdt ze gewogen en de lengte gemeten werdt kwam het woord dysmatuur voor het eerst te  spraken. Guusje woog namelijk 2176 gr & 43 cm lang was ze te klein voor 37 weken zwangerschap.Toch schok ik hier niet van

Guusje was dus een dysmatuur dit betekend dat ze eigenlijk al rond de 48,5 cm moest zijn en 2675 gram moest zijn.

De kenmerken van een dysmatuur zijn:

 • Te licht gewicht voor de duur van de zwangerschap.
 • Mager lijfje met kleine handen en voeten.
 • Weinig lichaamsvet.
 • Gedraag zich vaak alert en hongerig.
 • Het gezicht heeft een oudere indruk.

Mogelijk oorzaken zijn,

Er is sprake van dysmatuur als het kindje te klein en/of te dun voor de tijd die in de baarmoeder is doorgebracht. De normale richtlijn die artsen nemen is dat een ‘gezonde’ baby tussen de 2500 en 4500 gram weegt.

Als de baby onder 2300 gram weegt, wordt het in de meeste gevallen in een couveuse gelegd. Bij Guusje was dit het niet het geval omdat ze wel goed dronk maar is wel de eerste weken om de paar dagen gewogen

Oorzaken van Dysmatuur kunnen zijn:

 • Aangeboren afwijkingen.
 • Meerling zwangerschap.
 • Moeder die rookt en/of drugs, medicijnen, alcohol gebruikt tijdens de zwangerschap.
 • Genetische factoren.
 • Verstoorde toevoer van voedingsstoffen en zuurstof van de placenta (moederkoek) naar de baby.
 • Ondervoeding bij de moeder. Hierdoor krijgt de baby ook te weinig voedingstoffen binnen.

Waarom Guusje nu precies te klein was is eigenlijk nooit niet bekend geworden

Onder tussen is Guusje al weer 21maand oud en weegt bijna 11 kg en is 77 cm,ze is klein van stuk maar zeker niet te klein en een echte meid die iedereen met haar lach om haar vingertje kan winnen

Dagbehandeling

Afgelopen donderdag is het al weer een half jaar geleden dat Saar is geboren en overleden.

Ik heb het er elke dag nog moeilijk mee dat het niet zo mocht zijn dat zij mocht leven.

Er zijn dagen dat het makelijker gaat maar ook dagen dat ik moeite heb om de dag door te komen.

Steeds vaker hoor ik van mensen dat ik maar eens wat posetiever moet denken want het leven gaat gewoon door , tja net of ik dat niet weet want ik heb elke dag een meisje rond me heen lopen die dat laat zien.

Ook krijg ik steeds vaker te horen dat ik nu wel lang genoeg gerouwd heb om Saar  maar wie bestilst dat eigenlijk hoe lang je mag rouwen om je eigen kind.

Omdat het de laaste maanden weer erg slecht ging is er zelfs met emergis besproken is of ik nog wel in staat was om voor Guusje te zorgen iets waar ik het niet mee eens ben omdat ik niets zal doen om Guusje in gevaar te brengen omdat zij niets met mij verdriet te maken heeft en ik wil dat zij zo zorgeloos leven heeft en niet te veel mee krijgt van mij verdriet naar aanleiding van dat is er over dagbehandeling of evt. opnamen gesproken maar dat laatste wilde ik al helemaal niet omdat ik nog altijd Guusje om me heen wilde hebben.

Om die reden is afgesproken dat ik naar de dagbehandling zou gaan , dit is twee keer per week ongeveer 5 uur per dag.

Het is de bedoeling dat ik op dagbehandling ga leren me gedachten te verzetten en daardoor misschien niet meer steeds met de dood van Saar bezig te zijn.

Ik had voor me eigen voor ogen om per 1 mei weer te gaan werken maar in overleg met de behandelaren is dat helaas op de lange baan geschoven verloopig omdat ik eerst een poosje dagbehandeling zal moeten doen en dan na een poosje weer langzaam het werk weer gaan proberen op te paken , dit was voor mij een erge domper omdat ik een slecht gevoel heb als ik niet kan werken en het gevoel ook heb dat ik faal.

Helaas heb ik momenteel gewoon geen keuze hierin en zal toch echt eerst aan me eigen moeten werken voor ik weer voor andere mensen kan zorgen.

Komende week wordt het me 4de week dat ik naar de dagbehandeling ga , nog steeds moet ik erg wennen maar vind het ook wel fijn om met mensen te praten die net zo als mij niet altijd goed begrepen worden door hun omgeving.

Naast de dagbehandling heb ik op andere dagen ambulante zorg waaronder een psycholoog , psychiater en ambulant verpleegkundige waar ik mee praat en ook die kijken wat voor medicatie ik slik om o.a. goed te slapen.

Met dat alles hoop ik er toch ooit weer boven op te komen en er mee leer leven dat Saar er niet meer is hoe moeilijk ik dat ook ga vinden.

Voor alle mensen die vinden dat ik door moet gaan moeten eerst maar eens na gaan wat hun in mij positie zouden doen als je een kind verliest

20-05-18

Guusje al weer 20 maanden

Gisteren was Guusje al weer 20 maanden oud wat gaat de tijd toch snel.

Ze gaat steeds meer praten en doen en wat is het toch een blije meid maar misschien zegt dat elke moeder wel van eigen kind.

Ondanks dat ik super blij ben met Guusje en onzettend veel van haar hou wordt het gemis van Saar er niet minder op over 12 dagen is het al weer een half jaar geleden dat ze geboren is en overleden is en er gaat geen dag voorbij dat ik haar niet mis en denk hoe het zou geweest zijn als zij nu bij ons was.

Vandaag ben ik samen met Guusje op bezoek geweest bij mijn nicht die op 14 januari mijn uitgerekende datum is bevallen van haar dochter, ik ben heel bewust de eerste maanden niet op kraamvisite geweest omdat ik bang was om de kleine meid te zien maar na bijna 4 maanden vond ik het toch tijd om te gaan wat ik kon het niet voor eeuwig uitstellen.

Eenmaal daar viel het me erg mee om hun kleine meid te zien en deed ze me eigenlijk niet aan Saar denken ook Guusje was onder de indruk van haar achternichtje.

Na zo 3 uur gezellig bij te hebben gepraat zijn we weer naar huis gegaan en terug in de auto kreeg ik het toch wel moeilijk want ook toen besefte ik heel goed wat ik kwijt ben want ook ik had zo lief klein meisje kunnen hebben.

Gelukkig kon ik af en toe in me achterspiegel kijken en zag ik een mooie meid mee dansen en zingen ( op haar manier ) met de sprookjesboom en weet ondanks alles ik door zal moeten gaan want ondanks dat ik moeder ben van Saar die ik kwijt ben, ben ik ook moeder van een mooie meid van 20 maanden die haar moeder ook nodig heeft

05-05-2018

Kraamzorg na overlijden kindje

Als je kindje stil geboren wordt of net na de bevalling komt te overlijden dan heb je net zoals alle moeders recht op kraam zorg.

Want ondanks dat je geen kindje heb ben je als nog een kraamvrouw en moet je goed voor je eigen zorgen zowel lichamelijk als geestelijk en hier kan een kraamverzorgende mee helpen.

Na je bevalling kan je contact opnemen met de kraamorganisatie en de situatie uit leggen zij zullen hier meestal op in spellen door een kraamverzorgende te sturen die hier mee bekend is en ervaring hier mee heeft.

In mij geval heeft de maatschappelijk werkster van het POP team voor mij de kraamzorg gebeld en gevraagd om de zelfde kraamverzorgende die ik bij Guusje had en gelukkig kon dit ook.

Ik was namelijk heel blij geweest dat ik een goeie kraamverzorgende heb gehad toen ik bevallen was van Guusje , ik zag er namelijk van te voor erg tegen op iemand die in huis kwam maar dat viel achteraf reuze mee , daarom was ik dan ook heel blij dat zij weer bij ons kwam zij had ervaring met de situatie maar kende ons ook al dus moesten we niet te veel uit leggen.

Een kraamverzorgster kan helpen met de verzorging van je evt andere kinderen. Ook kan ze huishoudelijke klussen doen waar jouw hoofd helemaal niet naar staat.

Meestal krijg 49 uur kraamzorg als je borstvoeding geef en 45 uur als je kunstvoeding geeft, als je een keizersnede heb gehad dan gaan er per dag 6 uur af.

Bij zwangerschap van 18 weken waarbij je kindje stil geboren wordt heb je in het algemeen 4 dagen lang recht op 2 uur kraamzorg per dag. Na de 24ste week van je zwangerschap krijg je in principe het basispakket waarbij een aantal uur in mindering is gebracht. Het verschilt per zorgverzekering hoeveel uur je precies krijgt vergoed.

14-04-2018

18 weken & 2 dagen

Vandaag is het al weer 18 weken en 2 dagen dat saar overleden is.

Het lijkt nog als de dag van gisteren en als ik me ogen dicht doe dan speelt heel de film opnieuw weer af van die drie dagen in het ziekenhuis maar ook die dagen daarvoor.

Twee dagen daarvoor op 15 november ga ik naar het ziekenhuis omdat ik Saar al niet meer voel vanaf de avond daarvoor en me moedergevoel zegt dat er iets niet klopt.

Eenmaal daar wordt er na een CTG en echo bevestig wat ik al in me achthoofd dacht het hartje van Saar is gestopt met kloppen , daar lig je dan alleen want Robbert was nog op zijn werk.

De uren daarna gaan als een waas voorbij er wordt veel vertelt maar de helft krijg ik niet mee, het enigste wat ik weet is dat ik wil bevallen zo snel mogelijk want Saar moet uit me buik.

De volgende dag zijn we naar de arts geweest die ons vertelde dat ik de volgende dag via een keizersnede kon bevallen als ik dat wilde en daar stemde we mee in want ondanks dat ik Saar niet kwijt wilde wist ik dat het toch een keer moest komen.

En zo gezegd zo gedaan op 17 november is Saar via een keizersnede geboren en overleden.

Ik denk nog elke dag aan dat moment en wat ik anders had kunnen doen maar ik kon het niet veranderen haar hartje was gestopt en ik zal nooit weten waarom het is geweest.

Nu 18 weken verder voel ik me nog heel vaak heel rot en huil ik veel.
Ook vind ik het heel moeilijk andere vrouwen zwanger te zien dat is heel dubbel want ik gun iedereen een gezond kind en zo dit me ergste vijand niet toe wensen maar elke keer vraag ik me toch af waarom moesten wij Saar verliezen.

Vaak hoor ik van mensen “je heb Guusje toch nog” en dat is ook wel zo maar dat is niet te vergelijken met elkaar.

Ik ben dol blij dat Guusje in ons leven is en zo haar voor geen goud willen missen maar de liefde voor haar is niet meer dan voor Saar en anders om ook niet.

Ik weet niet hoe lang ik nog me zo ga voelen over saar en wanneer een dag komt dat ik niet huil omdat ik haar zo erg mis.

Ik heb nog veel therapie en medicatie dagelijks en hoop zo de tijd door te komen en ook misschien over een poosje terug aan het werk te gaan.

De tijd zal het leren…..

25-03-18

Muziek Backstreet Boys – Incomplete

Vandaag weer een blog over muziek

Vroeger als tiener was ik enorme fan van de backstreet boys, ik had me hele kamer vol met posters van hun en kon elke liedje van hun mee zingen.

Nog steeds luister ik vaak naar de muziek van hun waar ik bijvoobeeld in de auto lekker hard kan mee zingen

Ze hebben heel veel mooie liedjes maar 1 van die is o.a incomplete

Empty spaces fill me up with holes
Distant faces with no place left to go
Without you within me I can’t find no rest
Where I’m going is anybody’s guess

I’ll try to go on like I never knew you
I’m awake but my world is half asleep
I pray for this heart to be unbroken
But without you all I’m going to be is…incomplete

Voices tell me I should carry on
But I am swimming in an ocean all alone
Baby my baby it’s written on your face
You still wonder if we made a big mistake

I’ll try to go on like I never knew you
I’m awake but my world is half asleep
I pray for this heart to be unbroken
But without you all I’m going to be is…incomplete

I don’t mean to jag it off
but I can’t seem to let you go
I don’t wanna make you face this world alone
I wanna let you go (alone)

I’ll try to go on like I never knew you
I’m awake but my world is half asleep
I pray for this heart to be unbroken
But without you all I’m going to be Is…incomplete…..incomplete

je kan het ook bekijken op  https://www.youtube.com/watch?v=WVe80iZtlYU

19-03-2018

Weekje weg

Omdat hier de muren op mij afkwamen leek het mij & Robbert een goed idee om een weekje er tussen uit te gaan samen met Guusje.

Even weg van alles hier in de hoop dat ik meer zou gaan ontspannen, we hadden gekozen voor landal Vennenbos.

Op maandag zijn we aan gekomen en konden we om 15:00 in ons huisje we hadden een kinderbungalow genomen dan heb je wat extra’s zoals een aankleed kussen kinderbedje kleine stoeltjes waar ze op kon zitten bij de tv en wat speelgoed.

‘s Avonds na het eten zijn we naar het zwembad gegaan daar kwamen we al snel er achter dat de gele drijfband niet echt iets was meer voor Guusje sinds ik met haar op zwemmen zit is ze nogal gewend om veel bewegingsvrijheid te hebben dus hebben we de volgende dag in het winkeltje op het park zwembandjes gekocht waar ze de rest van de week heerlijk mee gezwommen heeft

Op dinsdag zijn we naar de Beekse bergen geweest, we hebben eerst de wandel route gedaan waarna we ook de autoroute gedaan hebben.

De Beekse bergen is een hele mooie dierentuin waar je zowel dieren van dichtbij kan zien als van veraf waarvan het lijkt of ze in het wild leven na een dagje daar zijn we s ’avonds nog heerlijk wezen zwemmen

Omdat we vorige keer naar Eindhoven zijn geweest toen we in het vennenbos was zijn we op woensdag naar Tilburg geweest een leuke stad in Brabant.

Op Donderdag zijn we naar de Efteling geweest voor een leuke dag in het pretpark s ’morgens regende het nog al maar gelukkig was het s ’middags lekker weer en niet druk dus hebben de leuke attracties meerdere keren kunnen doen en hebben we lekker frietjes gegeten.

De rest van de dagen zijn we gewoon op het park gebleven s ’morgens op tijd gaan zwemmen met Guusje zodat het nog lekker rustig was.

Het zou een vakantie moeten zijn geweest om me te laten ontspannen helaas is dat niet echt gelukt omdat ik overal op het park gezinnen zag met baby’s of met twee kinderen en werd ik daardoor nog meer herinnert aan wat ik niet heb 2 gezonde dochters want hoe veel ik ook van Guusje hou  de pijn van Saar is nog steeds even groot als 4 maanden geleden

15-03-2018

Keizersnede

Ik heb zowel bij Guusje als bij Saar een keizersnede gehad

Bij Guusje was het omdat ze in stuit lag er is wel geprobeerd te draaien maar dit lukte niet daarom was er in samenspraak besloten een keizersnede te doen, dit zou een geplande worden op 12 sept 2016 maar Guusje besloot zelf al eerder te komen dus werd er op de nacht van 3 op 4 september 2016 een spoedkeizersede gedaan .

Ik moet zeggen dat het toen allemaal zo vlug ging dat ik er weinig mee van heb gekregen, zelfs de ruggenprik heb ik niet mee gekregen.

Bij Saar werd de keizersnede gedaan twee dagen nadat er was ontdekt dat ze was overleden in mijn buik, dit in overleg met de gynaecoloog omdat in de meeste situaties de ‘stil’ geboorte via een natuurlijke bevalling moet maar omdat Saar overdwars lag zou de bevalling te lang duren en omdat ik al eerder een keizersnede heb gehad is daar nu weer voor gekozen, zelf heb ik gevraagd aan de arts om het zo snel te doen omdat ik niet meer te lang met een dood kind in mijn buik te willen zitten dus is 2 dagen daarna op 17 november 2017 Saar ‘stil’geboren

Er zitten voor en na delen aan een keuzersnede

Voordelen

Tijd: Gemiddelde duurt een keizersnede zonder complicaties een half uur tot een uur terwijl je met een natuurlijke bevalling vaak uren kan doen , nu heb ik bij Guusje wel 9 uur weeën gehad vorodat ik de keizersnede kreeg

Datum prikken: Als je keizersnede gepland wordt dan weet je precies wanneer dat gedaan word meestal kiest een gynaecoloog ervoor om het in week 38 a 39 te doen, nu was Guusje bij ons ook gepland maar kwam ook eerder zelf dus je weet maar nooit.

Minder pijn: De pijn die je hebt bij een natuurlijke bevalling heb je natuurlijk niet al is de herstelperiode van een keizersnede wel langer dan die van een natuurlijke bevaling.

Nadelen

Pijn: Zoals ik al bij de voordelen aangaf duurt de herstelperiode bij een keizersnede langer dan bij een natuurlijke bevalling

Longrijpheid: Een nadeel voor de baby kan zijn dat de longrijpheid er nog niet is dus dat er een kans is dat het kind wordt opgenomen op de couveuseafdeling is groter dan bij een natuurlijke bevalling soms is het zelfs nodig tot overgaan tot beademing

Volgende bevalling: Als ik ooit nog zwanger zal raken moet ik een keizersnede doen omdat er een verhoog risico is bij een natuurlijke bevalling, herhaalde keizersneden zijn lastiger uit te voeren vanwege de verhoogde kans op het beschadigen van darmen en/of urinewegen. Er is ook een kans dat de placenta innestelt op de plaats van het oude keizersnede- litteken en hier zelf is groeit dan zal de placenta na de geboorte niet meer los komen en moet soms met de baarmoeder verwijderd worden.

In Nederland word een keizersnede alleen uitgevoerd in goed overleg met de gynaecoloog en wanneer het vaginaal niet mogelijk is omdat het gevaarlijk kan zijn voor moeder en kind.De voordelen wegen daarom ook niet op tegen de nadelen

De informatie komt van : http://www.vivia .nl

04-03-18

15 weken ofwel 105 dagen

Vandaag is het al weer 15 weken geleden dat Saar ‘stil’geboren is.

De tijd vliegt voorbij al zie ik het nu meer dat ze 15 weken oud zou zijn geweest.

Mensen verwachten van mij dat het beter gaat en het gaat ook wel iets beter dan het was maar je kunt het niet top noemen.

Ik heb nog veel medicatie en elke dag komt er iemand om even met mij te praten.

Na een paar weken uit IHT te zijn gegaan is besloten het toch maar weer op te starten omdat het toch niet ging zonder

Ik vind het zelf erg jammer dat het is zo want ik zelf had al verwacht dathet me nu beter af zou gaan.

Maar ondanks dat ik wel stappen vooruit maakte komt er soms iets onverwacht waar door ik weer 10 stappen achter uit ga.

Ik heb veel hoofdpijn want onderandere komt denk ik door te weinig slaap ondanks dat ik daar medicatie voor heb.

Ik kan nog steeds er moeilijk omgaan met het feit dat Saar ‘stil’ geboren is maar misschien ook wel met het feit dat ik niet weet waarom en aan wat Saar is overleden.

Wel ben ik blij dat ik Guusje heb want naast moeder van Saar ben ik ook moeder van Guusje en zij is de reden dat ik elke dag weer uit mij bed kom

Volgende week gaan we er een weekje tussen uit en ik hoop dat een beetje gaat helpen elke dag want leuks doen en even weg uit de vertrouwde omgeving

02-03-18

Freddie Mercury & Montserrat Caballé – Barcalona

Deze blog gaat over muziek.

Dit was het liefelings liedje van mijn moeder die helaas al weer 3 jaar geleden overleden is.

Mijn moeder was fan van Queen en Meatlof

Deze muziek hoorde ik dus met grote regelmaat in mijn jeugd

In het bezonder dit nummer

I had this perfect dream
Un sueno me envolvio
This dream was me and you
Tal vez esta aqui
I want all the world to see
Un instinto me guiaba
A miracle sensation
My guide and inspiration
Now my dream is slowly coming true
The wind is a gentle breeze
EI me hablo de ti
The bells are ringing out
EI canto vuela
They’re calling us together
Guiding us forever
Wish my dream would never go away

Barcelona
It was the first time that we met
Barcelona
How can I forget
The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro
Barcelona
Yella nos unio
And if God is willing
We will meet again
Someday

Let the songs begin
Dejalo nacer
Let the music play
Ah
Make the voices sing
Nace un gran amor
Start the celebration
Ven a mi
And cry
Grita
Come alive
Vive
And shake the foundations from the skies
Shaking all our lives

Barcelona
Such a beautiful horizon
Barcelona
Like a jewel in the sun
Por ti sere gaviota de tu bella mar
Barcelona
Suenan las campanas
Barcelona
Abre tus puertas al mundo
If God is willing
If God is willing
If God is willing
Friends until the end

Viva!
Barcelona!

Je kan hem zien op : https://www.youtube.com/watch?v=q0wdxj8-mAU

27-02-2018

Zwemmen met je kindje

Sinds kort ben ik gaan zwemmen met Guusje samen via de therapie kreeg ik de opdracht om een activiteit met Guusje samen moest doen en omdat Guusje zo graag zwemt leek het me een leuk idee om samen naar babyzwemmen te gaan, dit is niet alleen gezond voor Guusje en mij het is ook nog goed voor Guusje haar motoriek.

Nu zal je denken Guusje is toch geen baby meer maar de groep loopt tot 1,5 jaar en vanaf volgende maand gaat ze naar de groep 1,5 jaar tot 3 jaar .

In deze blog vertel ik wat over babyzwemmen en wat tips die handig te weten als je gaat zwemmen met je kindje.

Op de sportschool waar ik zit mag je beginnen met babyzwemmen vanaf 10 weken ( ong. 3 maanden), er zijn drie groepen junior zwemles op deze sportschool

 • 10 weken t/m 1,5 jaar
 • 1,5 jaar t/m 3 jaar
 • 3 jaar t/m 4 jaar

Al deze zwemlessen zijn samen met de ouder en/of verzorger van het kind na 4 jaar gaat het kind voor zijn of haar diploma zwemmen

De lessen zijn aan in groepsverband en er is altijd een juf aanwezig.

Meestal is tijdens het zwemmen het zwemwater gemiddeld 30⁰C tot 32⁰C , dit is optimaal temperatuur voor je kindje.

Als je kindje nog een luier heb doe dan een zwemluier aan , een gewone luier wordt zwaarder in het water en kan gaan uitzakken waar door het te zwaar wordt voor je kindje om boven water te blijven. Een zwemluier werkt het zlefde als een gewone luier maar neemt geen water op

Wat neem je mee?

 • Badpak en/of zwembroek
 • Als ze nog een luier dragen een zwemluier
 • Schone luiers voor na de zwemles
 • Baby shampoo
 • Handdoeken en /of hydrofiele luiers
 • Drinken voor na het zwemmen  als je nog een baby heb evt. voeding
 • Evt. een bad poncho deze doe ik altijd om Guusje na het douche zodat ze het niet koud krijgt.

Het zwemles duurt bij alle groepen een half uurtje dit is net genoeg voor je kindje anders krijgt hij/zij het koud en als ze ouder zijn is na een half uur ook de concentratie weg.

 

Wanneer moet je niet gaan zwemmen met je kindje?

 • Als hij of zij last heb van zijn of haar luchtwegen
 • Als je kindje niet goed groeit
 • Als je kindje te vroeg geboren is

Bij twijfel vraag na bij de huisarts en/of consultatiebureau of het een goed idee is om met je kindje te gaan zwemmen

Naast babyzwemmen in een groep is het natuurlijk ook leuk om gewoon te gaan zwemmen met je kind.

Als ze nog niet kunnen zwemmen hebben ze zwemondersteuning nodig dit kan een drijfband ( zoals op de foto) zijn en als ze ouder zijn de zwembandjes

De foto is genomen vorig jaar oop vakantie in het vennenbos

23-02-2018

Muziek Il Divo- mama

Vandaag weer een liedje wat ik erg mooi vind het gaat over de liefde tussen moeder en kind

Het is van de Band IL Divo een band die pop mix met opera ik ben er fan van en ook al naar meerder concerten van hun geweest en ga 1 juli a.s weer in het ziggo dome

Altijd als ik dit hoor moet ik aan me eigen moeder denken maar nu ook aan Saar.

Mama thank you for who I am
Thank you for all the things I’m not
Forgive me for the words unsaid
For the times
I forgot

Mama remember all my life
You showed me love, you sacrificed
Think of those young and early days

How I’ve changed
Along the way (along the way)

And I know you believed
And I know you had dreams
And I’m sorry it took all this time to see
That I am where I am because of your truth
And I miss you, yeah, I miss you

Mama forgive the times you cried
Forgive me for not making right
All of the storms I may have caused
And I’ve been wrong
Dry your eyes, dry your eyes

‘Cause I know you believed
And I know you had dreams
And I’m sorry it took all this time to see
That I am where I am because of your truth
And I miss you, I miss you

Mi mancherai

Mama I hope this makes you smile
I hope you’re happy with my life
At peace with every choice I made
How I’ve changed

Along the way, along the way
‘Cause I know you believed in all of my dreams
And I owe it all to you mama

Je kan het ook bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=Utm4T6lT7pE

Info van : http://www.songteksten.nl

19-02-2018

borstvoeding of fles voeding

Borstvoeding of Fles voeding

Wat geef je je kindje?

Geef je je kindje borstvoeding of geeft je je kindje flesvoeding daar moet je over na denken tijdens de zwangerschap

Wat je ook geef vind ik niet uit maken omdat het een eigen keuze is van de moeder en ik vind dat die altijd gerespecteerd moet worden.

Ik vind dat je moet doen als moeder wat jou gevoel het beste is ook al wordt er soms een heel ophef gedaan er over

Ik heb moeders om me heen gevraagd om de voor en na delen te noemen van borst en flesvoeding dit kwam er uit:

Voordelen aan borstvoeding zijn :

 • Borstvoeding is goedkoper
 • Je bent eerder van je zwangerschapskilo’s af
 • Moeder melk heeft veel afweerstoffen
 • Moedermelk kan je altijd geven , altijd goed warm

Nadelen aan borstvoeding zijn :

 • Je krijgt last van stuwing , tepelkloven enz….
 • Jij moet het kindje altijd drinken geven of je moet kolven
 • Wanneer je weer gaat werken en/of je kindje gaat naar de opvang moet je afkolven en maar hopen dat je genoeg mee geeft.
 • Je weet niet precies hoeveel je kindje binnen krijg

Voordelen aan flesvoeding zijn :

 • Iedereen kan het geven
 • Je weet precies wat je kindje binnen krijg
 • Sommige kindjes slapen eerder door ( dat is niet altijd het geval )
 • Je kan makkelijker voeding mee geven aan de oppas of opvang

Nadelen aan flesvoeding zijn :

 • Er zitten geen antistoffen in flesvoeding.
 • Flesvoeding is duur
 • Je moet altijd kijken waar je een flesje kan opwarmen
 • Wat ik van de kraamverzorgende hoofde is dat ze krampjes kunnen krijgen van kraan water dus zal je mineraal water moeten gebruiken om evt. krampjes te verkomen dit zal je dus ook altijd bij moeten hebben.

Bewuste keuze!

Bij mij was het al snel duidelijk dat ik flesvoeding ging geven aan Guusje en had ik dit ook gedaan bij Saar.

Ik heb op mijn 19de een borst verkleining gehad en de kans dat ik goed borstvoeding kon geven was erg klein en ik wilde niet blijven proberen als de kans maar erg klein.

Scheef aan gekeken worden

Je wordt als moeder wel eens scheef aangekeken als je ergens bent en borstvoeding geeft waar iedereen dat kan zien ik zelf heb er geen probleem mee als iemand dat doe al snap ik soms de reacties begrijp me niet verkeerd als je kind honger heb moet je vooral eten geven

Maar ook op flesvoeding kreeg ik veel negatieve reacties zoals of ik niet het beste wilde voor mijn kindje en dat ik geen band met me dochter kon opbouwen

Mijn advies is wat je ook ga doen : doe wat je moedergevoel je ingeeft wat dan maak je de beste keuze

17-02-2018

84 dagen ofwel 12 weken

Vandaag is het 84 dagen of wel 12 weken dat ‘stil’geboren is.

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet bezig ben met Saar in mijn gedachten.

Mensen vragen vaak hoe het gaat met me en ik zeg altijd maar “het zelfde”. Ik weet ook niet altijd goed wat ik moet antwoorden want ik mis Saar nog even veel als de dag dag ze geboren is.

Me hart is nog steeds even veel in stukjes als toen.

Inmiddels is IHT gestopt dit is normaal omdat IHT altijd maar max 7 weken is en soms wat langer.

Ik wordt nu begeleid door een team van een psycholoog, psychiater, een spv verpleegkundige en een ambulante verpleegkundige. En daarbij heb ik ook nog een lading met medicatie.

De medicatie wordt nu een beetje afgebouwd dus komen de emoties meer los.En komt het vaak voor dat ik moet huilen wat ik de eerste weken eigenlijk bijna niet heb gedaan.

We zullen zien wat de toekomst brengt ….

09-02-18

Muziek Coby Grant – Winter Bear

AL van af jongs af aan ben ik gek op muziek en zeker op moeilijke momenten helpt het goed.

Vanaf heden zal ik dan ook regelmaat nummer naar voor schuiven die erg belangerijk voor mij zijn

Een maand na Saar ter wereld gekomen is kwam dit nummer uit.

Het is gescheven door een opa voor zijn “stil”geboren kleinkind en gezongen door de zangers Coby Grant

Het nummer vertelt perfect wat ik voel

Hieronder de tekst en link naar het nummer

I knew you before I knew your name
I loved you before I saw your face
I longed for you for all of that time
And I held your heart in mine

I kissed you a hundred million times
I tasted the tears that I cried
I held you my beautiful child
And I’ll keep your heart in mine

CHORUS:
I love you to the moon and back my little winterbear
I know you know how much that is because you are already there
I never knew al love like this could ever possibly exist
I love you to the moon and back as long as I live

I see you in all of the stars
Shine brightly right into our hearts
I look at the night sky above
And wonder, can you feel my love?

CHORUS

Mmmm, mmmmm, mmm

CHORUS

I love you to the moon and back winter bear

I knew you before I knew your name
I loved you before I saw your face
I lounged for you for all of that time
And I keep your heart in mine

Klik op onderstaande link en luister naar dit prachtig nummer:

infomatie van: http://www.songteksten.nl

07-02-2018

Dagje Amsterdam

Afgelopen vrijdag ben ik met wat oud-collega’s  een dagje Amsterdam gedaan

Ik ben op gestapt in Kappele- Biezellige

Na een trein reis van bijna 3 uur waren we eindelijk in Amsterdam hierna zijn we met de tram 22 naar de  Amsterdamse Dapper markt

Dit  is de koopjes markt in Amsterdam. Van buurtmarkt tot wereldmarkt en al ruim 100 jaar de leukste markt van Amsterdam.

Deze buurtmarkt in Amsterdam werd een wijkmarkt en gaandeweg werd op de maandagen het nagenoeg lege Dapperplein gevuld met marktondernemers die op dinsdag tot en met zaterdag vanwege hun lage nummer geen standplaats konden krijgen.

Die ontwikkeling op de maandag was zodanig dat nu al sinds de beginjaren 1980 ook de maandag is uitgegroeid tot een volwaardige marktdag welke vanaf de Mauritskade tot aan de Wijttenbachstraat volledig is bezet en nog steeds met marktondernemers met lage nummers is gevuld welke naarmate de week vordert geen standplaats kunnen bemachtigen.

Na de Dappermarkt zijn we terug met tram 22 naar het centrum gegaan daar hebben we nog gewinkeld bij o.a Primark en Zara en nog wat gedronken bij de Hema

Na een dagje shoppen hebben we in een steakhouse gegeten en daarna weer richting huis

Al met al een leuke dag maar het was wel vermoeiend omdat het voor het eerst was dat ik zo lang weg ging sinds de geboorte van saar

Infomatie komt o.a.www.dappermarkt.nl

04-02-2018

Lieve Saar

Vanaf we er achter kwamen dat Saar overleden was in me buik ben ik een dagboek bij gaan houden op me tablet , elke dag een brief aan Saar zodat ik haar kan vertellen hoe ik me voel

Hierbij de eerste drie brieven die ik toen heb geschreven:

15 November 2017

Lieve Saar

Vannacht schopt je opeens niet meer , ik wist zeker dat er wat mis was.

Na dat ik je grote zus naar de kinderopvang heb gebracht ben ik naar het ziekenhuis gegaan.

Daar bleek na een echo van de gynaecoloog dat je in me buik bent overleden.

De wereld storten in voor mama, daarna heb ik papa moeten bellen en over de telefoon moeten vertellen dat je er niet meer was.

Gelukkig zijn de collega’s van papa geweest die hem naar het ziekenhuis hebben gebracht.

Na een gesprek met de gynoloog zijn we naar huis gestuurd.

Daar zit ik dan met jou nog in me buik je bent er nog maar ook weer niet

Tot morgen mama klein meisje

Weet dat ik van je hou

Veel Liefs Mama

16 november 2017

Lieve Saar

Vannacht niet geslapen , kan niet geloven dat jou kleine hartje niet meer klopt.

Na dat ik je zus heb weg gebracht naar de kinderopvang hebben papa en ik thuis zitten wachten tot 14:30 zodat we eindelijk naar het ziekenhuis konden om te horen wanneer jij geboren mocht worden.

Na een goed gesprek met de arts bleek de beste keuze een keizersnede te zijn en die zal als ik dat wilde de volgende dag al zijn.

Ik was blij dat te horen want ondanks dat ik jou het liefs nog 8,5 week bij  mij wilde houden wist ik ook dat dat niet kon.

Hoe langer je in me buik zou zitten hoe meer je zou ontbinden, maar ook het idee om nog zwanger rond te lopen zonder een levend kindje in me buik werd ik misslijk van.

Na een hele hoop papier werk en bloed prikken mochten we weer naar huis.

Je zus op gehaald en even langs opa en oma Zandstraat geweest om te vertellen wat er ging gebeuren.

Daarna naar huis om wat te eten en voor je zus en mij een tas in te pakken voor het weekend.

Morgenochtend brengen we je zus nog naar de opvang waar opa en oma Zandstraat haar ophalen en daarna moeten we ons om 9 uur melden in het ziekenhuis.

Tot morgen mama’s klein meisje

Weet dat ik van je hou

Veel Liefs Mama

17 November 2017

Lieve Saar

Vandaag ben jij geboren om 11:50 1460 gr en 41 cm was je.

Maar op de zelfde dag ben je ook gestorven, hoe erg best iedereen ook deed in het ziekenhuis de keizersnede was een hel.

De ruggenprik deed veel pijn en daarna ging alles zo snel.

Toen er werd gezegd dat je er was storten me wereld in nu is het echt .

Al vrij snel mocht je bij me liggen wat was je toch mooi precies je grote zus maar dan met donker haar,

Eenmaal terug op de kamer wist ik al snel dat ik je de hele dag bij me wilde hebben.

En eigenlijk nooit wilde afstaan ook al wist ik dat het moest.

Ik heb je die dag aangekleed en zo veel mogelijk vast gehouden, zo lang het nog kon.

S ’avonds kwam er wat bezoek enkele hebben jou gezien en sommige wilde dat niet en dat snap ik helemaal.

Ook hebben we jou kistje uitgezocht precies zoals die van oma in de hemel.

Er zijn ook veel foto’s gemaakt waar zowel papa als ik me ongemakkelijk bij voelde maar we hebben het toch maar gedaan wat hierna kan het niet meer.

Vanavond is de kinderarts geweest om je te onderzoeken, bij het uitkleden zag mama dat je buikje al blauw werd.

Moet ik nog wel elke dag je willen zien wat je gaat er steeds slechter uit zien en mama wil het liefst je herinneren zoals je vandaag was zo mooi

Je bent beneden in het mortuarium als mama daar aan denkt dat je helemaal alleen daar ligt draait me maag of en wordt ik misselijk maar het kan niet anders

Tot morgen mama’s klein meisje

Weet dat ik van je hou

Veel Liefs Mama

01-02-2018

10 uitjes in zeeland

Een keer een leuke blog 10 leuke kinder uitjes in zeeland.

1.Toversluis

Locatie : Sluis

Toversluis is een overdekt centrum  dat bestemd is voor kinderen, ouderen & groepen. Je kunt er o.a. bowlen, eten, gamen, lasergamen en een gokje wagen. Ook ideaal voor kinderfeestjes.

Ticket prijs is geheel afhankelijk wat je ga doen in toversluis

Voor meer informatie ga je naar www.toversluis.nl

2.Mini mundi

Locatie: Middelburg

Mini mundi is een combinatie van miniatuur Walcheren en een klein pretpark. Ook is er een indoorspeeltuin.

Ticketprijs zomertarief Vanaf 3 jaar t/m 12 jaar € 12,50 Volwassen € 8,50

Voor meer informatie : www.minimundi.nl

 

3.Stoomtrein Goes-Borsele

Locatie: Goes

Hier kan je instappen in een echte stomtrein waar de conducteur nog een gaatje in je kaartje knipt.

Ticket prijs voor kind vanaf €5,50 en Volwassen € 11,00

Voor meer informatie : www.destoomtrein.nl

 1. Berkenhof’s Tropical Zoo

Locatie: Kwadendamme

Ontdek meer dan 50 tropische diersoorten in de Tropical Zoo . Ook  kunnen de kids lekker ravotten in de overdekte kidsjungle.

Ticket prijs 0 t/m 2 jaar is gratis 3 t/m12 jaar € 10,00 vanaf 13 jaar € 11,00

Voor meer informatie: www.tropicalzoo.nl

5.Skidome

Locatie: Terneuzen

In Skidôme Terneuzen ervaar je het ultieme sneeuwgevoel. Je kan daar  skiën en snowboarden, ook evt. met een professionele skileraar ? Waar wacht je op. Treed binnen in een wereld van ijskoud plezier. Je kan kiezen voor 1 , 2  of 4 uurs pas maar ook voor een dag pas

Ticketprijs van een dag pas tm 12 jaar is  € 39,50 vanaf 13 jaar € 42,50

Voor meer informatie www.skidome.nl

6.Bambini

Locatie: Vlissingen

In Speelpaleis Bambini kun je je helemaal uitleven. Maak een freefall vanaf de supersteile glijbaan, maak een supermooie sprong vanaf de jumptoren en klim en klauter eindeloos in onze mooie speelopstelling. In de zomermaanden kun je bij Speelpaleis Bambini ook buiten spelen op onze springkussens met waterpartijen.Je kind kan lekker spelen, ranja drinken en frietjes eten voor maar € 10,00

Ticket prijs : 1 tot 4 jaar & volwassen € 5,00  vanaf 4 jaar € 10

Voor meer informatie : http://www.speelpaleisbambini.nl

6.Reptielenzoo Iguana.

Locatie: Vlissingen

Iguana is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Door overheid en particulieren worden dieren aangebracht die in beslag zijn genomen of om welke reden dan ook niet meer gewenst zijn. Je kunt daar van alle soorten reptielen tegen komen als kind kijk je je ogen uit

Ticket prijs van 4 t/m 11 jaar €8,00 12 jaar en ouder €9,50

Voor meer infromatie:  http://www.iguana.nl

 1. Aquadome Scheldorado

Locatie : Terneuzen

Aquedome Scheldorado is een feestelijk zwemparadijs waar er naast veel zwemmogelijkheden een aparte indoor speeltuin en een Hamburgerrestaurant.

Ticket prijs is : €10,00

Voor meer informatie : http://www.aquadomescheldorado.nl

 1. Het arsenaal

Locatie: Vlissingen

Hier kan je kind een echte piraat zijn maar ook echt haaien aaien. Daarnaast kan je samen en de toren zodat je over heel Vlissingen kan uit kijken

Voor meer informatie : http://www.arsenaal.com

10.Deltapark Neeltje Jans

Locatie: Vrouwenpolder

Deltapark Neeltje Jans is een attractiepark waar je de hele dag kan verblijven. Er is er de expositie over de watersnoodramp van 1953 en de ontwikkeling van de deltawerken, die daar een gevolg van waren. Maar heb je ook een groot aquarium en waterpretpark voor de kinderen

Voor meer informatie : http://www.neeltjejans.nl

29-01-2018

Mum raw tag

Al op een aantal blogs ben ik deze tag tegen gekomen het leek me leuk om hem zelf ook te doen.

De tag is gemaakt door Elise Sheree (Australische vlogger)  ik heb hem voor het eerst gelezen op  www.elisejoanne.nl

1.Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit.

De dagen lijken op elkaar omdat ik momenteel niet werk dus soms zijn me dagen saai andere dagen weer niet

 1. Wat is het meest uitdagende gedeelte om te ‘connecten’ met andere moeders?

Eigenlijk niet  echt moeite  connecten met andere moeders, ik zit  in de ouderraad van guusje haar kidneropvang en daar kom ik moeders tegen en dan dan zijn de moeder die ik gewoon ken

 1. Deel één vreselijk poep-moment. Die hebben we allemaal.

We waren met vrienden in Antwerpen en ik ruik dat ze gepoept heb bij het verschonen was het zoveel dat ik een goedkoop jasje ergens moest kopen omdat zelfs de jas onder de poep zat. Het was zoveel dat ik niet wist waar ik moest beginnen met schoon maken Guusje was toen 7 maanden oud denk ik , net de periode dat ze niet meer echt stil bleef liggen als ik de luier wilde verschonen

 1. Hoe ga je om met publieke driftbuien van je kind(eren)?

Het zelfde als ze driftbuien heeft als er niemand bij is

 1. Eerlijk: hoeveel schermtijd heeft jouw kind?

Te veel ik ben nog al een moeder die makelijk de tv even aan ik probeer dit wel te minderen en zeker in de toekomst haar meer laten spelen met speelgoed of in de zomer buitenspelen dan achter de tv zitten

 1. Wat is jullie makkelijke go-to-avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?

Eigenlijk hebben we die niet want we eten elke dag wel wat anders het merendeel is het wel gewoon aardappelen vlees en groente 1 a 2 keer per week macaroni of rijst en op zondag is het friet

 1. Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad vandaag?

Das een kort antwoord  :Nee

 1. Wat was het beste moment vandaag als moeder?

Vanmorgen toen ze kwam aan rennen met een glimlach op haar gezicht

 1. Wat is je geheime guilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?

Een lekker stuk chocolade puur

 1. Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?

In het begin elke dag maar hoe ouder Guusje wordt hoe minder ik me schuldig voelde , zoals naar de opvang heb ik nog nooit schuldig gevoeld omdat nou eenmaal moet omdat we beide willen werken

 1. Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden.

Dat je altijd op je moeder gevoel moet afgaan

27-01-2018

Medicatie

Naast de therapie heb ik ook medicatie om het rouw proces door te komen.

Ik heb voor jullie hieronder alle medicatie die ik nu krijg, ik heb ook last van bijwerkingen nu is er natuurlijk een hele rits bijwerkingen bij elk medicatie.

Ik heb onder elke medicatie een korte uitleg wat de medicatie precies inhoud en daaronder de bijwerkingen die ik onder vind.

Een grote daarvan is hoofdpijn . sufheid en gewichtstoename vooral daar heb ik er g veel moeite mee wat ik heb veel last van vocht in me handen maar ook veel eetlust dit komt volgens het IHT van de medicatie Olazeapine.

Ik ben namelijk in die 2 maanden 10 kg aangekomen iets waar ik heel veel moeite heb omdat ik graag zou willen afvallen.

Ik wil graag over een poosje weer proberen weer een kindje te krijgen en daarbij zou ik best wel wat minder willen voor willen wegen.

Helaas kan ik momenteel niet stoppen met deze medicatie al zal wel in de toekomst wel worden afgebouwd.

Ook let ik nu zelf op wat ik eet probeer zo weinig mogelijk lekkere dingen in huis te hebben en veel water en thee drinken

 

Alprazolam 1 mg

Is een kort- tot middellang werkend geneesmiddel, behorend tot de benzodiazepinen. De voornaamste toepassing is bij de behandeling van paniekstoornissen, angststoornissen. Het gebruik ter ondersteuning van de behandeling van depressie is een niet-geregistreerd gebruik.
Deze gebruik ik nu 3 x per dag

Bijwerkingen : Hoofdpijn, slaperigheid maagklachten

Lormetazepam 2 mg

De voornaamste toepassing van Lormetazepam is het behandelen van slapeloosheid. Het is daarvoor een zeer geschikt middel maar zoals aan alle benzodiazepinen zijn er ook nadelen aan verbonden. Patiënten kunnen er snel aan verslaafd geraken en er treedt ook gewenning op zodat patiënten steeds meer moeten innemen om hetzelfde effect te krijgen. Meestal worden ze daarom kortdurig voorgeschreven.

Deze gebruik in nu 1 x per dag

Bijwerkingen : Hoofdpijn

Mirtazapine 15 mg

I s een geneesmiddel uit de groep van antidepressiva. Het wordt ook toegepast voor de behandeling van slapeloosheid (niet geregistreerd gebruik)

Deze gebruik ik nu 1 x per dag

Bijwerkingen  sufheid ,droge mond ,hoofdpijn & gewichtstoename

Olanzapine 5 mg

is een medicijn dat gebruikt wordt bij mensen die aan onder andere psychose, schizofrenie, manie, onrust, tics, posttraumatische stressstoornis of ernstige misselijkheid lijden

Bijwerking  gewichtstoename door een toename van de eetlust en een veranderde stofwisseling. Omdat de gewichtstoename onder andere komt door een toename van de eetlust, is het belangrijk minder te eten dan u zou lusten. Dat is voor veel mensen erg moeilijk.

Omeprazol 20 mg

Omeprazol vermindert de aanmaak van zuur in de maag.

Bijwerking Hoofdpijn, duizeligheid &  slaperigheid.

Oxazepam 10 mg

Het is een direct werkend kalmeringsmiddel en helpt gevoelens van angst en spanning te verminderen. Het werkt tevens anti-convulsief. De piek in werkzaamheid wordt bereikt na circa 3 uur, en het middel werkt tot circa 6 uur na inname.

Bijwerking: Sufheid, vermoeidheid en, minder vaak ook slaperigheid.

Infomatie van http://www.apotheek.nl

24-01-2018

De Brief

Vorige maand  heb ik een brief gescheven aan het team die mij geholpen heb in het ziekenhuis

Graag wil ik die met jullie delen

Ik heb de namen afgekort ivm privacy

Hallo,

Eigenlijk weet ik niet hoe ik moet beginnen met deze brief.

Ik weet wel dat ik een aantal mensen wil bedanken voor de goeie zorgen die we hebben gekregen na dat bleek dat onze dochter Saar bij 31,5 week was overleden in mijn buik.

Dr.  die mij moest vertellen dat Saar toch echt niet meer leefde dank u wel dat u bij mij bleef en ook tijdens het bellen naar me man en voor alle goede uitleg daarna.

Mvr  M dank je wel voor de goede begeleiding die je ons heb gegeven en bedankt dat je er was op het moment dat ik echt afscheid moest nemen van Saar en dat je me vastgehouden heb.

Verpleegundige van dienst dank je wel voor de goeie zorgen voor mij en voor Saar. Jullie zijn alle drie top verpleegkundige en wisten precies wat je moest zeggen tegen me op wat voor me moment

Alle verloskundige dank jullie voor de begeleiding met de zwangerschap

Dr. V dank u dat u geholpen heb met de geboorte van Saar dit was vooral voor mij speciaal omdat u ook de geboorte van mijn andere dochter Guusje heeft gedaan

En als laatste wil ik heel graag uit het diepst van me hart Dr. G bedankten dat u er voor heeft gezorgd dat Saar snel geboren kon worden ik kan me geen beteren arts voor stellen op dit moment u heeft al die tijd goed naar mijn wensen geluisterd dank u wel.

Op het moment dat ik het nu schrijf is het 6 weken en 3 dagen geleden dat Saar ‘stil’ geboren is.

Ik kan nog steeds heel moeilijk met het verdriet om gaan omdat ik als moeder van 2 dochters verscheurd wordt van binnen van verdriet omdat ik graag naar Saar wil maar ook bij Guusje wil blijven.

Gelukkig krijg ik hulp van het IHT team en zal ik de komende tijd veel hulp moeten krijgen om dit een plekje te geven en van me schuld gevoel af te raken.

Ik ben op internet gaan bloggen over o.a. dit onderwerp omdat het toch wel een taboe is

Mijn site heet; www. Mamavanguusjeensaar.nl

Ook heb ik facebook en Instagram : mamavanguusjeensaar

Ik blog over moeder zijn van een dochter van 16 maanden maar ook moeder zijn van een dochter er niet meer is

Nogmaals heel veel dank voor wat jullie hebben gedaan

Veel Liefs Naomi Dellaert- De Decker

19-01-2018

Al weer 2 maanden

Vandaag zou Saar al weer twee maanden zijn maar dat betekend ook dat Saar twee maanden geleden overleden is.

Vandaag een letterbord gekocht om bij de urn van Saar en mijn moeder te zetten.

Na lang zoeken vond ik dit wel een mooie tekst.

Vanmorgen heeft  Robbert zijn eerste tatoeage gezet, een handje van Saar en roodkapje voor Guusje.

Ook gelijk een afspraak om die van mij een bij te werken en een kleine nieuwe er bij.

Een intake gesprek gehad bij de dagbehandling en toch blijkt dat dat niets voor mij is.
Nu ga ik gewoon therapie krijgen en medicatie erbij.

Zo ga ik proberen met het verdriet om te gaan van Saar.

Nog steeds wil ik die stop knop op de wereld ook al weet ik dat niet kan omdat de wereld gewoon door gaat.

Ondertussen heb ik eens opgezocht hoeveel kinderen er dood geboren worden dit zijn er in 2015 809 kinderen die dood geboren worden na een zwangerschap van 22 weken of meer.

Later ga ik hier nog een uitgebreide blog over maken zodra ik meer indoamtie over heb.

17-01-2018

uitgerekende Datum

Vandaag is de datum dat ik uit gerekend ben

Graag zou ik de wereld even stop zetten en op terug spoelen drukken naar het moment dat Saar nog leefde in me buik of het moment dat ik haar nog vast kan houden.

Ik leef nog steeds per dag elke avond denk ik weer zo deze heb ik overleefd.

Kiezen tussen 2 dochters

Ik heb in het begin vaak geuit dat ik naar Saar wil omdat ik geloof dat als ik dood ga dat ik echt naar Saar zal gaan maar dan laat ik  me andere dochter wel in de steek.

Guusje heeft namelijk ook een moeder nodig en dat besef ik maar al te goed ook al was ik 29 jaar toen mijn moeder overleed met sommige dingen kan alleen één iemand je helpen en dat is je moeder

Ik heb er alles voor over gehad dat ze 2 maanden geleden me even had vast gepakt en gezegd “Meis het komt allemaal goed ” ik mis dat nu ook al ben ik 32 jaar hoe zal het zijn als je opgroeit zonder je moeder om die reden kan ik me eigen niets aan doen.

Maar ook om die reden wordt ik van binnen verscheurd van verdriet omdat ik het gevoel heb dat ik kies tussen twee dochters ook al zegt iedereen dat dat niet zo is.Dat zegt mij gevoel wel en daar kan ik niets aan doen.

IHT stopt

Per 22 januari stopt het IHT en ga ik waarschijndelijk over naar andere therapie,

Ik krijg zoiezo een ambulant verpleegkundige toegewezen, en zal er om de zoveel tijd een gesprek zijn.

Ze hebben het ook gehad over dagbehandeling 1 keer per week maar daar moet ik nog op intake op 17 januari en dan kijk ik of het wel iets voor mij is.

Onderzoeken

Inmiddels zijn alle uitslagen van de onderzoeken ook al binnen

Nadat Saar is geboren is zijn deze onderzoeken gedaan o.a.

* Röntgen foto

* Ondezoek van een Kinderarts

* Bloed bij mij getest

* Placenta onderzocht

* Bloed uit de navelstreng

Afgelopen Vrijdag is gebleken dat uit de 5 onderzoeken onderzoeken niets bijzonders uit gekomen is.

Aan de ene kant ben ik opgelucht maar aan de andere kant betekend dit dat ik nooit zo weten waarom mijn kleine meisje is overleden

Ik ken me zelf en zal al tijd de waarom vraag in me hoofd houden.

14-01-2018

Avondje weg naar de film

Avondje uit

eigenlijk zouden Robbert en ik nog een keer tijdens de zwangerschap maar dat was er niet meer van gekomen dus nu 7 weken na de geboorte van Saar zijn we voor het eerst even met ze 2e weg geweest.

Eten

Na dat we guusje hadden afgezet bij me schoonouders zijn we naar antwerpen gereden en hebben we bij de bioscoop wat gegeten.

Ik een lekkere en vooral veel Lasagne en robbert een vleesgerecht en daarna nog crem burlee voor robbert als na gerecht en voor mij een warme chocolademelk.

Film

Als je me goed ken weet je dat ik een echte disney fan ben dus ook deze wilde zien

Hier ging de film over;

Coco wil dolgraag muziek maken maar mag dit niet van zijn familie. Tijdens zijn zoektocht naar de reden hiervan, komt hij – op de Mexicaanse Dag van de Doden – terecht in het Land van de Doden. Daar begint het avontuur pas echt.

Paniekaanval

Sinds de geboorte van Saar heb ik last van paniek aanvallen meestal als ik ergens ben en soms ook tijdens

Ik heb dan het gevoel dat ik niet meer kan ademen en gevoel van flauwvallen.

Nu kreeg ik dat ook tijdens de film en ben ik de zaal snel uitgelopen en even naar het toilet geweest en me polsen onder een koude kraan daarna werd de paniek minder en ben ik terug gegaan en is de rest van de film goed gegaan

07-01-2018

Tatoeage nummer 11

Nieuwe Tatoeage

Vandaag heb ik een nieuwe tatoeage laten zetten bij Skubetic Art in Kappelleburg

Tis niet de eerste keer dat ik er 1 laat zetten dit wordt namelijk al de 11de keer dat ik laat doen.

Speciaal voor mijn kindjes

Deze keer ging ik er eentje voor de kindjes laten zetten niet alleen voor Saar maar ook voor guusje.

Omdat ik zoveel ideeën had is het 1 grote geworden op me linker bovenarm.

Dingen die er is staan

* een klok met 4 wijzers op tien voor twaalf ( wanneer Saar is geboren ) & op  vijf

over vier ( wanneer guusje is geboren)

* de namen van de kinderen & geboortendatum’s

* Roodkapje ( deze staat voor guusje blond haar blauwe ogen)

* Handje en voetje van Saar op waren groote

* Olifantje van stiching hanne, dit omdat één van de twee olifantjes in de kist lag bij

Saar en de andere voor guusje is.

* Twee sterren voor me moeder en me grootvader omdat ik er van overtuigd ben dat Saar

nu bij hun is en over haar waken

* de rest opgevuld met hartjes omdat ik alleen maar liefde heb voor Guusje en Saar

Au!!!!!

Het was al weer even geleden (2015) wanneer ik de laatste heb laten zetten dus moest weer even wennen aan de pijn maar na een half uurje raak je dat ook al weer gewent

Ik ben blij

Niet iedereen zal het mooi vinden maar ik ben er super blij mee zo zijn me kindjes altijd bij me

04-01-2018

UItwaaien op het strand in breskens

Meer onder nemen

Vanmorgen tijdens mijn gesprek met IHT naar voren dat ik meer dingen wil onder nemen dus heb ik om 12:45 Guusje opgehaald en zijn we samen en zijn we op stap gegaan

Het strand

Ik kom uit Vlissingen en woonde eigelijk me hele leven dicht bij het strand en vond het heerlijk om zeker in de herfst en/of winter uit te waaien op het strand en de boulevaard.

Breskens

Nu woon ik 26 km van het strand af dus das niet dat je er even naar toe ga maar het zou droog blijven op dus ben ik naar breskens gereden met Guusje om lekker op het strand te gaan lopen ook al ging het niet snel ze heeft de hele tijd lol gehad

BAZ (Brekens aan zee)

Na een wandeling zijn we naar het strandpaviljoen BAZ geweest voor mama warme chocomelk en voor guusje had ik yogi besteld wat de grote dame zo opdronk uit het flesje met rietje na poffertjes en waffel gegeten zijn we weer terug naar de auto gelopen.

Op tijd naar huis

Eingelijk wilde ik nog een rondje doen in het bos bij de braakman maar helaas ging het regenen en toen ik in me achteruitkijk spiegel keek zag ik een dame uitgeput slapen op de terug weg

Leuke dag

Al bij al hebben we een hele leuke dag gehad en is het strand ook zeker aan te raden dan als het geen zomer is al moet het niet regenen

De volgende keer wordt het bos om door te wandelen

02-01-2018

Dag 2017 Hallo 2018

2017 was het jaar van leren moeder te zijn van onze kleine meid Guusje nu al weer 1 jaar !!!

Maar 2017 is ook een jaar met een grote zwarte bladzijde want onze andere kleine meid lieve Saar is overleden

We gaan 2018 in met een lach voor Guusje en een traan voor Saar

Ik wens iedereen een heel mooi en liefdevol 2018

31-12-2017

Mijn Opa

ik & me Opa

Mijn Opa

Dit keer gaat mijn blog over mijn opa.

Ik was echt een opa’s kindje mijn opa was mijn alles,helaas is hij al weer 19 jaar geleden overleden dus ik leef ondertussen langer zonder hem dan met hem.

Maar omdat mijn ouders uit elkaar waren was ik al van me 2de vaak bij me opa en oma ( oma is overleden toen ik 5 jaar was )

Opgevoed

Mijn opa heeft mij ook wel een beetje opgevoed want ook al woonde ik er niet officeel ik was bijna elke dag bij opa.

Vernoemd

Guusje is vernoemd naar hem en naar mijn schoonvader die allebei de bijnaam Guusje hadden zo leeft hij toch een beetje voort in haar.

Jarig in de hemel

Vandaag zou mijn opa 95 jaar zijn geworden. Ik had heel graag dat hij zijn achterkleinkind had ontmoet al doet het me goed dat zijn andere achterkleinkind nu bij hem is

Lieve opa daar in de hemel gefeliciteerd met je verjaardag en pas goed op me klein meisje-xxx-

31-12-2017

Stichting Hanne

Stichting Hanne is een stichting voor ouders die tijdens de zwangerschap of kort daarna hun babytje hun overlijden.

Ze maken memory boxen.

Wij kregen na de geboorte van Stichting Hanne denk ik de eerste box gehad.

Er zit onder ander in een dekentje waar Saar in gewikkeld was toen we haar vast hielden.

Een glasje voor een kaarsje in te branden.

Twee gehaakte olifantjes waar van we 1 bij Saar in de kist heb gelegd en de andere ligt in de box.

Ook zitten er twee armbandjes eigenlijk bedoelt 1 voor de moeder en 1 voor het kindje maar omdat Saar gecremeerd is mocht dit niet dus bewaar ik deze voor Guusje.

En zo zitten er nog meer waardevolle dingen.

Maar vooral is de box waardenvol omday ik er alles in stop van Saar

Onder de kop website lees je nog meer infomatie over deze stichting.

Zwangerschapshoot

Zes dagen voor dat we hoorde dat Saar niet meer leefde heb ik een zwangschapsshoot gedaan , eigenlijk helemaal niets voor mij maar vond het een mooi kado voor Robbert voor zijn sinterklaas of kerst,

Neiet wetende dat 6 dagen later we slecht nieuws zouden krijgen.

Ik weet nog precies bij deze foto dat ik guusje op me handen had maar dat ik in me buik Saar hard voelde schoppen.

Was zo blij dat ik straks twee van die mooie meiden had, helaas heeft het lot anders bepaald en is het hartje van Saar 6 dagen later gestopt met kloppen.

Deze foto is voor mij goud waard want ik sta er op met mijn twee meiden Guusje & Saar en dat moment pakt niemand mij meer af.

De foto’s zijn gemaakt door NG photograpy ( onder de kop website’s staat haar gegevens) en bij de foto’s staan nog meer foto’s van toen

Kerst zonder jou

Vandaag zou de eerste kerst met saar erbij zijn.

Ik mis er al 39 dagen Saar even erg en dat is met de kerst alleen nog maag meer.

Vanmorgen hebben we wel gewoon kadotjes gedaan want guusje haar wereldtje moet gewoon verder zoals het was.

Met deze dagen mis ik nu niet alleen Saar maar ook me moeder en me grootvader een man die voor mij nog alijd heel veel betekend ook al is hij al ruim 19 jaar geleden is overleden.

Met zulke dagen wil je voor al bij deze mensen zijn.

Morgen gaan we naar me schoonouders waar iedereen van het gezin bij elkaar komt dan om gezellig kerst te vieren en tuurlijk vind ik dit ook leuk maar mis dan toch 1 stoel voor een klein meisje.

Irene moors zong ooit een liedje er over het refrein was zo:

Voor het eerst zonder jou

Voor het eerst ben jij er niet bij

En ik weet wel dat de tijd zo gaat.

Je had hier bij moeten zijn

Je had bij mij moeten zijn.

Eindelijk mee naar huis

De urnkokker van Saar

Afgelopen donderdag heb ik zelf naar het crematorium gebeld wanneer we de As van Saar mochten komen halen ( er zit namelijk altijd 4 weken tussen crematie en ophalen waarom dat is weet ik niet)

Gelukkig mochten we gisteren haar ophalen na wat papier werk mochten we een mooie strooikoker uitzoeken dit wilde ik graag omdat de as van mijn moeder ook in een strooikoker zit en bij ons in huis staat maar het valt niet te erg op wat ik erg fijn vind omdat ik dat bij een urn wel vind maar das natuurlijk persoonlijk

We kozen voor een koker die mooi naast die van haar oma kon staan omdat ik denk nou ja misschien wel zeker ben dat oma goed voor Saar zorgt daar boven.

Zelf  ben ik aan de ene kant blij dat ze thuis is maar het verdriet wordt er niet minder om omdat Saar er niet meer is en ik haar nooit meer kan vast houden knuffelen of troosten als ze verdrietig is en dat is wat elke moeder wil bij haar kind.

22-12-2017

De kinderen hebben maar één oma

toch samen op de foto tijdens mij trouwdag

Zoals het de titel al zegt hebben onze kinderen maar één Oma, wel hebben ze twee opa’s en een soort van reserve oma zij heet Jennny ( de vrouw van mijn vader )

Allemaal zijn ze weg van Guusje en hebben ze ook verdriet om het overlijden van Saar.

Maar er is één iemand die ik in deze periode het allerliefste bij me heb en dat is me eigen moeder, die je kan troosten in moeilijke tijden zoals niemand anders dat kan.

Helaas is mijn moeder overleden in November 2014 aan de complicatie’s van het Influanza virus of wel de Griep.

Mijn moeder zat al sinds haar 46ste in een rolstoel door de gevolgen van meerdere CVA’s en TIA’s

Eigenlijk was ze door vooral de CVA’s van innelijk al een andere moeder geworden maar we waren echt heel close samen en vanaf me 16de tot aan me 28ste verzorgde ik haar meerdere keren per dag helemaal alleen zonder thuiszorg of wat dan ook

Vanaf Robbert in beeld is gekomen vond me moeder het zelf wel tijd dat er hulp van buitenaf kwam zodoende is ze het laatste jaar verzorgd door de thuiszorg.

Twee weken voor haar dood zijn we samen een trouwjurk wezen uitkiezen tranen van geluk had ze toen we er uit waren welke jurk het was geworden niet wetende dat haar tranen van geluk twee weken later mijn tranen van verdiet werden

Alle belangerijke dingen die je in je leven doet zoals bijv. trouwen en kinderen krijgen wil je het liefst met je moeder delen alleen kon ik dat niet meer.

Ondanks dat ik veel steun heb van me schoonfamilie, mis ik nu me moeder erg veel en zou heel graag nog één keer door me eigen moeder vastgepakt willen worden en dat ze tegen me zou zeggen ‘Naomi alles komt goed’

Wat mij wel troost bied is dat ik geloof dat er een hemel is en dat Saar nu bij haar oma is en dat ze goed verzorgd wordt door haar.

vandaag zou Saar 1 maand zijn

Vandaag zou Saar 1 maand zijn , zoals ik wel eens eerder heb gezegd zou ik graag de wereld wel stop willen zetten helaas gaat dat niet.

Weinigen weten het en ik ben er ook niet trots op maar na een week dat Saar is geboren is in overleg met mijn huisarts besloten het crisis team in te schakelen van Emergis en dan kom je hij het IHT team terecht.

Deze mensen begeleiden me dagelijks zodat een opname ver komen kan worden vond dat heel moeilijk om te doen maar alleen kan ik het niet en ik had echt hulp nodig omdat ik dacht dat ik door ging draaien dit was vooral door hjet weinig slapen , ik denk dat vanaf de dag dat ik het wist dat ze overleden was tot de donderdag er op in een week tijd 6 a 7 uur maar echt geslapen heb.

Nu ik meer slaap gaat het gelukkig wel wat weer beter maar daar is ook alles mee gezegd. Ze komen elke dag langs om te kijken hoe het gaat en om me medicatie na te krijgen die ik krijg om rustiger te zijn

Op deze tijden mis ik me  moeder niemand kan je zo troosten wals je eigen moeder maar het geeft me ook rust om te weten dat Saar bij haar oma is en dat die wel voor haar zal zorgen.

Of dat echt zo is weet ik niet maar ik geloof dat je elkaar weer terug ga zien na de dood.

Het verdriet is niet minder geworden na een maand en zal ook nooit minder worden, ik hoor veel mensen tegen me zegen “je zal toch een keer door moete” en daar hebben ze ook gelijk in maar wanneer me dat ga lukken weet ik gewoon niet

Meer informatie over IHT  team staat onder de kop informatie

17-12-17

4 weken

Vandaag zou onze kleine saar al weer vier weken zijn

Gisteren zijn we sinds de geboorte onze lieve Saar naar de gynaecoloog geweest voor een nagesprek.

Nadat Saar is geboren is zijn er wat onderzoeken gedaan o.a.

 • Röntgenfoto
 • Onderzoek door kinderarts
 • Bloed van mij is getest
 • Placenta is onderzocht
 • Bloed uit de navelstreng

Gisteren is gebleken dat uit de eerste 4 onderzoeken niets bijzonders uit gekomen is het vijfde onderzoek wordt gedaan en dat horen we waarschijnlijk pas op de volgende afspraak.

Haar gewicht en lengte kwamen overeen met de zwangerschapsduur

Er was van te voor al eens gezegd dat er een kans is dat er een kans is dat er niets uit de onderzoeken komen

Nou zou je denken dat ik blij ben de uitslag dat er geen bijzondere oorzaken me blij moet maken maar eigenlijk maar me dit nog meer onrustig en wordt me schuldgevoel er niet minder om.

Ik heb al sinds we het weten een enorm schuldgevoel ook al zegt iedereen dat dat mijn schuld niet is toch voelt dat zo want ze heeft toch 7 ,5 maand in mijn buik gezeten.

Vannacht slecht geslapen ervan want als ze niets kunnen vinden ga ik nooit weten wat er in die nacht van 14 nov op 15 nov gebeurt is in me buik en waarom het hartje van onze lieve Saar is gestopt.

Onder de kop informatie kan je uitgebreid lezen welke onderzoeken er zijn en wat het betekend

3 weken

Eigenlijk zou Saar vandaag drie weken oud zijn, ik wou dat de wereld een uit knop had.

Het is goed dat Guusje er is zij houdt mij op de been, voor haar moet ik opstaan eten maken en aandacht geven al zou ik het liefst de hele dag in me bed liggen.

Ik ben blij dat ze nog maar 15 maanden oud is en niet echt goed mee krijg wat er allemaal gebeurd, al zie ik wel dat ze voelt dat er wat aan de hand is maar gelukkig is dat altijd maar even.

Alles van Saar foto’s en spullen bewaar ik niet alleen voor ons zelf maar zeker wel voor Guusje later als ze wil weten wat er is gebeurd met haar zusje Saar.

Alle spullen van haar gaan over een memory box die we hebben gekregen hebben in het ziekenhuis van een hele mooie stichting waar ik later nog wel eens meer over zal vertellen.

Voor de mensen die mij kennen weten dat ik best wel wat tatoeage’s heb 10 stuks in totaal, ik ben erg blij met het feit dat op donderdag 4 januari 2018 voor het eerste stuk ga voor het zo gezegd een sleef op me linker bovenarm.

Ik had zoveel ideeën over wat ik wilde dus daarom maar alles mooi bij elkaar vandaag al het ontwerp gezien er van en vind het super.

Vrijdag 17 November 2017

Na een nacht veel twijfels ben ik 15 november smorgens naar het ziekenhuis gegaan omdat ik geen gevoel meer in me buik had.

Eerst guusje afgezet bij de kinderopvang en toen daarna toe zonder Robbert iets te laten weten want ach het zal wel niets zijn hielt ik me eigen maar voor maar eigenlijk wist ik het wel 75% zeker dat het mis was en dat zoiezo onze wereld op zijn kop zou gaan staan

Na dat de verloskundige via een CTG niets kon vinden wist ik het zeker.Al snel werdt er een echo gemaakt en bleek het kleine meisje te zijn overleden.

Daarna ging alles zo snel je krijg veel infomatie waar ik maar de helft nog van weet en dan moet je naar huis met je dikke buik om er samen over na te denken wanneer ze geboren moest worden.

Al gelijk wist ik zeker dat me dikke buik weg moest hoe blij ik 24 uur eerder blij was met die buik nu moest die weg.

De volgende dag zijn we terug naar het ziekenhuis gegaan en gelukkig had de arts geregeld dat ik de volgende dag kon bevallen via een keizersnede,dat ze dat zo snel geregeld heeft ben ik haar dankbaar voor.

Dus gingen we vrijdag 17 november samen naar het ziekenhuis wetende dat ik zonder baby naar huis zou gaan.

Na een gesprek kwamen we er achter dat we helemaal niet aan hadden gedacht wat er met ons meisje ging gebeuren , dus heb ik een uur voor de bevalling nog de crematie geregeld.

Daarna werdt ik naar de operatiekamer gebracht waar Saar om 11:50 ‘Stil’ geboren is.

Na 8 maanden weer zwanger

Ik weet het nog als de dag van gisteren 11 mei 2017 ,Guusje was net acht maanden oud en ik kwam er achter dat ik opnieuw zwanger was.

“DIT KAN ECHT NIET” dat is het eerste wat eigenlijk in me op kwam, ik heb best een poosje moeten wenen aan het idee dat in december/ januari ik een dreumes en baby in huis heb.

Beetje bij beetje ging ik aan het idee wenen van het kindje houden zoals ik dat bij guusje deed.

Twintig juni 2017 ging ik weer voor de eerst echo en ja hoor ik was 10 weken zwanger.

Al snel werdt ik veel moe en moest stoppen met me werk en net zoals de eerste zwangerschap wilde ik zo snel mogelijk van de zwangerschap af zijn, alleen dit keer wist ik waar ik het voor deed een lief mooi meisje waar ik net zo veel van ging houden als van Guusje.

Zoals alle moeders met meerdere kinderen ben je bij je tweede zwangerschap misschien wel iets zekerder van dingen en na 3 maanden denk ik je zeker niet dat dingen nog mis kan gaan.

Zulke dingen hoor je wel eens maar dat denk en hoop je zeker dat het jou niet overkomt.

De gedachten was bij nooit meer opgekomen tot de nacht van 14 op 15 november 2017, de nacht waar op mijn moedergevoel zei dat er iets mis was.

In deze blog vertel ik min 1 keer per week over mijn leven als moeder van Guusje waa ik tegen aan loop als moeder van een dreumes  leuke maar ook minder leuke dingen maar ook mijn leven als moeder van Saar hoe is het om moeder van een sterrenkindje.