Your Intalian travel guide

1.Hoi Romee, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Romee Ik ben de oprichter van http://www.youritaliantravelguide.com, een online magazine dat zich focust op Italiaanse reizen, food & lifestyle. Afgelopen halfjaar woonde ik in Rome om vanuit daar een groot deel van Italië te ontdekken én over te schrijven natuurlijk. Your Italian Travel Guide focust zich voornamelijk op jonge (20-35 jaar), reislustige dames die graag verschillende steden in Italië willen ontdekken, lokaal geproduceerd eten willen proeven en ervan houden om tussen het sightseeing door een dagje te ontspannen aan het strand.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Een aantal jaar geleden ben ik hopeloos verliefd geworden op Italië en alles eromheen. Ik kan zo genieten van de Italiaanse cultuur en ook bijvoorbeeld de Italiaanse keuken, dat ik dit met iedereen wil delen. Het doel is dan ook om reizigers te inspireren en informeren over alles wat Italië te bieden heeft.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Tot afgelopen maand heb ik het bloggen weten te combineren met een hbo-studie Media, Informatie en Communicatie. Maar sinds kort ben ik dus fulltime aan het bloggen.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hierop terug, ben je er tevreden over?

Your Italian Travel Guide bestaat al 4 jaar en heeft in die tijd ook veel veranderingen doorgemaakt. Omdat ik mijn blog ook bij veel schoolopdrachten betrok, heb ik door de jaren heen veel feedback gehad. Zo leerde ik bijvoorbeeld vanuit school om teksten te schrijven, een website te bouwen en goede foto’s te maken. Ik ben erg tevreden over de veranderingen die de blog heeft doorgemaakt en daarom heb ik ook besloten om hier fulltime mee verder te gaan.

30265377_981191075371487_5944176467842695168_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ik heb eigenlijk nooit negatieve reacties gehad op mijn blog. Vaak kwam de blog wel ter sprake en kreeg ik veel opbouwende kritiek of tips. Hier heb ik veel aan gehad en daar ben ik ook heel dankbaar voor.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Een bepaalde werkwijze, lastig! Ik maak gebruik van een aantal programma’s om de blog goed te kunnen organiseren en mijn ideeën te kunnen verwerken. Daarnaast heb ik zoals de meeste bloggers natuurlijk een content planning, een social mediastrategie en voer ik heel veel online marketing activiteiten uit die ten goede komen van mijn blog.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik stroom over van de ideeen, dus nee tot nu toe heb ik nog geen writers block ervaren. Ik denk dat als je hier last van hebt je gewoon even dichter tot jezelf moet komen. Waarom ben je begonnen met bloggen, wat zijn je persoonlijke interesses en wat kun je hierover schrijven. Zoek best- en worst practices en probeer hiervan te leren.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik maak inderdaad gebruik van een content planning waarbij ik probeer om de onderwerpen die op mijn website verschijnen (reizen en inspiratie, culinair, lifestyle(boeken, muziek, italiaanse taal) af te wisselen. Ik streef ernaar om elke week 2 blogs te publiceren, dus dit zijn 8 artikelen per maand.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs, wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop vooral dat ik heel veel plezier uit mijn blog kan halen. Ik vind het heel erg leuk om andere mensen te bereiken met informatie en tips over Italie, en hen wellicht overhalen om naar Italie te gaan of om een bepaalde activiteit uit te voeren vind ik heel erg leuk. Ik hoop dat, nu ik meer tijd te besteden heb, ik met mijn blog ook flink kan groeien en nog veel meer italie liefhebbers kan bereiken.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Wat ik zelf belangrijk vind is om persoonlijk te zijn. Lezers willen graag zichzelf identificeren met een persoon, of zich kunnen inleven in een bepaalde situatie. Maak het persoonlijk, houdt het dicht bij jezelf en heb vooral veel plezier in wat je doet. Dit zal ook worden opgemerkt door je lezers.

Je kunt Romee volgen op:

www.youritaliantravelguide.com

Facebook

Instagram

 

5 gedachten over “Your Intalian travel guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s