By Francoise Blog

1.Hoi Stéphanie, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kun je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi, ik ben Stéphanie van By Françoise Blog! Françoise is mijn 2e naam en verwijst naar de Franse zangeres Françoise Hardy. Voor mij staat ze voor het Franse je ne sais qoui-gevoel dat de meeste Franse vrouwen uitstralen. Ze zijn sterk, vrouwelijk en onafhankelijk. Ik ben 38, getrouwd en (bewust) kinderloos. De wereld is zo groot en ik wil nog zo veel zien! Daarnaast heb ik 2 lieve peetkinderen en genoeg kinderen in de buurt van vriendinnen, ik hoef me niet te vervelen.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Ik heb journalistiek gestudeerd en werkte eind 2015, begin 2016, als eindredacteur. Omdat ik vooral veel teksten redigeerde, miste ik het creatieve schrijfproces. Om die reden ben ik in januari 2016 met bloggen begonnen. Ik vond het leuk om anderen te inspireren en andere bloggers te leren kennen.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Dat is soms best een uitdaging, ik werk 40 uur per week, sport daarnaast en heb ook nog gewoon een huishouden. In het begin blogde ik om de 3 dagen, maar tegenwoordig plaats ik elke donderdag een nieuwe blog. Dat is een betere balans. Ik probeer onderwerpen vooruit te verzinnen en te verdelen over de verschillende pijlers binnen mijn blog. Vervolgens schrijf ik meestal 1 avond in de week. Het uitzoeken en bewerken van foto’s kost vaak nog het meeste werk, schrijven is vaak zo gebeurd.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu ruim 2,5 jaar en ben daar best tevreden over. Ik merk wel dat er inmiddels al wel wat bloggers zijn gestopt en dat een aantal mensen is overgestapt naar Youtube. Ikzelf heb daar het geduld meestal niet voor. Een blog lezen is leuk, maar een filmpje duurt me al snel te lang. Ik ben echter wel een fan van Instagram en Instagram Stories. Superleuk om zoveel leuke mensen te kunnen volgen!

27368708_406921939738155_3467919401808166037_o

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee, eigenlijk niet. En als dat al het geval zou zijn, dan zou ik me daar niet te veel van aantrekken. Leven en laten leven.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik bedenk vaak tijdens een brainstormsessie onderwerpen en zet die dan snel weg in WordPress, zodat ik de onderwerpen niet vergeet. Ik probeer dan ook alvast te kijken naar het ritme binnen de verschillende pijlers (lifestyle, wonen, reizen en persoonlijke verhalen).

Vervolgens heb ik een vaste avond om teksten te schrijven en foto’s uit te zoeken en te bewerken.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb hier gelukkig niet heel vaak last van. Onderwerpen komen vaak vanzelf wel op mijn pad. Het grote probleem is vooral een gebrek aan tijd.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

In het begin plaatste ik om de 3 dagen een nieuwe blog, later werd dat om de 4 dagen. Wegens tijdsgebrek is dat nu 1 keer in de week. Ik probeer nu elke donderdag een nieuwe blog online te zetten. Dat maakt het hopelijk wat overzichtelijker voor volgers!

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop nog heel veel leuke bloggers te ontmoeten! Want dat vind ik toch wel het allerleukste aan bloggen: in contact komen met anderen. Netwerkbijeenkomsten of perslunches zijn er goed voor! Verder hoop ik eindelijk genoeg geld bij elkaar te sparen voor een mooie spiegelreflexcamera! Ik heb dit voorjaar al een fotocursus gevolgd en wil nu een goede camera kopen.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Probeer origineel te zijn. Publiceer liever wat minder blogs die echt goed zijn, dan elke dag 1 die inhoudelijk niks voorstelt. En let op taal- en spelfouten. Want dat kan écht niet in een blog, ik knap hier als lezer op af.

 

www.byfrancoiseblog.com

Instagram

Facebook

8 gedachten over “By Francoise Blog

  1. Knap dat je naast zoveel andere activiteiten nog een blog kunt onderhouden. Ik probeer elke zondag een nieuwe blog online te zetten. Dan blijft het ook leuk en controleerbaar en de kwaliteit kun je denk ik dan ook beter waarborgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s