MC Kleuver

1.Hoi MC Kleuver, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Goeiedag! Mijn naam is MC Kleuver. Ik ben een 22-jarige blogger die zich vermomd heeft als schrijver en columnist. Sinds 3 februari 2016 blog ik op MC Kleuver Blog, sinds afgelopen mei heb ik mijn domeinnaam http://www.mckleuver.nl.

In het kort: Ik ben een vrolijke columnist die graag zijn eigen wereld omzet in 300 woorden.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Mijn doel is en was het delen van mijn columns. Daar is door de jaren heen wat bijgekomen. Denk maar aan mijn verhalenserie De Jongen, maar ook het delen van persoonlijke herinneringen, leuke quizzes en recentelijk mijn eigen versie van Leuke Lijstjes. Hierin lees je verschillende dingen als ‘5 redenen om op vakantie te gaan’ of ‘3 redenen om Unsplash te gebruiken’.

Mijn hoofddoel is echter niet om zoveel mogelijk lezers naar mijn website te krijgen. Ik vind het veel belangrijker om mijn creativiteit kwijt te kunnen door te kunnen schrijven.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

In het dagelijks leven werk ik als administratief medewerker. Ik heb daarnaast genoeg tijd over om de teksten te schrijven, maar ook om mij in onderwerpen te kunnen verdiepen. En oh ja, een stukje planning en discipline is wel vereist.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

MC Kleuver Blog bestaat dus sinds 3 februari. Ik was aan het twijfelen of ik dat zou kunnen. Hoe lang zou ik het volhouden? Dat was meer de vraag. Ik ben zeker tevreden met mijn blog. Bovenal doordat ik nog steeds in blogland mag verblijven. Elke keer blijf ik mij toch verbazen. Beetje bij beetje is mijn blog toch uitgegroeid en heeft het metamorfoses ondergaan waar ik erg trots op ben.

21078547_497766873911381_111521737163395536_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Bloggen gaat niet altijd over rozen. Hoewel veel mensen positief zijn, komt een negatieve reactie soms voor. Het gaat dan vaak over het onderwerp en niet over mij als persoon. Ik ben nooit echt gekwetst, dus hoe ik met hevige kritiek om zou gaan, dat weet ik niet.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ook deze is in de loop de tijd veranderd. Wat ik nu doe:

Ik kijk bij mijn ingeplande blogs wat de laatste is. Dat is het makkelijke met het werken van een vast schema. Je weet al wat de volgende wordt. Dan ga ik de volgende uitwerken. Mocht dat een column zijn, dan kijk ik op mijn lijstje met onderwerpen. Meestal zijn dit titels. Aan de hand hiervan wil ik nog

wel eens een mindmap maken. Dat is goed voor het overzicht. En mocht ik in mijn hoofd hebben wat ik wil schrijven. Dan is de column met een half uur klaar.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Doordat ik elke week dezelfde categorieën laat terugkomen, weet ik precies wat ik kan verwachten. Dat is erg fijn voor zo een autist als ik, haha. Als ik even niet tot een goed product kan komen, is het heel makkelijk om te besluiten om aan een ander soort artikel te werken.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik heb zeker een vast rooster. Om het makkelijk te maken ga ik dit in een schemaatje gieten.

Op maandag vind je op mijn blog een nieuw verhaal uit mijn serie De Jongen.

Op woensdag trakteer ik je op een column.

Op vrijdag kun je mij beter leren kennen aan de hand van zes vragen.

En op zaterdag vind je allerhande informatie in Leuke Lijstjes.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijkt op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Moeilijk vind ik het om te kunnen kijken naar de toekomst. Laat ik voorop stellen dat ik nog heel mag kunnen schrijven. Dat vind ik namelijk heel leuk om te doen. Het bloggen komt daaromheen. Voor nu hoop ik nog heel veel mooie dingen te mogen schrijven. Niet alleen voor mijn blog, maar ook voor de blogs waar ik gastschrijver ben. Ik verwacht ook vooral heel veel vrijheid en meer contacten met anderen.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

De enige tip ik wil meegeven aan nieuwe bloggers: wees jezelf. Mensen vinden het fijner om persoonlijkere dingen te lezen. Daarnaast moet je ook vooral doen wat je zelf wil. Dat heb ik althans opgestoken van bloggen.

 

Je kunt MC Keuver vinden op:

www.mckleuver.nl

Facebook

Instagram

10 gedachten over “MC Kleuver

  1. Mindmappen, leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die dit doet. Werkt zo verhelderend. Ideaal om ideeën te noteren en direct al aan de structuur te kunnen werken!

    Like

  2. Wat leuk om op deze manier nieuwe bloggers te leren kennen. Handige tip ook, die laatste! Je lezers hebben het echt wel in de gaten als je je anders voordoet dan dat je bent.

    Like

  3. Leuk interview! Ik zie de vraag al eerder voorbij komen, maar dat is ook mijn vraag. 😉 Wat doe je als je eigenlijk iets wilt schrijven wat niet in je schema past? Schuif je het dan door tot het wel past of doe je eentje extra tussendoor?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s