Look for Stars

1.Hoi Debbie , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Ik ben Debbie, dertiger, moeder van 2 zoons (L. en R.) waarvan de oudste verschillende beperkingen heeft. Mijn blog heet Look For Stars; ik zoek naar lichtpuntjes in ons niet zo standaard leven.

Ik kamp sinds een aantal jaar met een depressie en PTSS, hier schrijf ik open en eerlijk over, om een inkijkje te geven in hoe het is om daarmee te dealen en om het stigma te verminderen.

Ook schrijf ik over mijn zoon met autisme, AHD en een verstandelijke beperking; vooral over hoe hij de wereld beleeft en waar we tegenaan lopen in de te regelen zorg rondom hem.

Hij heeft een jonger broertje die echt het exacte tegenbeeld is van hem. R. is erg intelligent en heeft inmiddels wel al door dat zijn broer anders is dan andere broers. Als brus (broer of zus van iemand met een beperking) heeft hij het niet altijd makkelijk, ik probeer ook bewustwording hiervoor te creëren door hierover te schrijven.

Verder probeer ik zo groen en duurzaam mogelijk te leven, ik ben veganist en vermijd dus het gebruik van dierlijke producten. Mijn vriend is een echte vleeseter en melkdrinker, hoe dit samengaat en wat dit met de kinderen doet lees je ook.

Ik experimenteer graag in de keuken en kan goed koken, ik gooi niets weg en kom zo regelmatig tot verrassende nieuwe recepten. Ik ben creatief en mag graag alles zelf maken met een niet al te groot budget, DIY’s zijn ook te vinden op mijn blog.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik ben gaan bloggen over het moederschap uit frustratie, omdat het stigma op autisme en een ontwikkelingsachterstand zo ontzettend groot is. Mijn zoon is zo’n mooi, puur en eerlijk kind, ik wil graag dat mensen verder kijken dan de meltdown door overprikkeling en het gillen en slaan doordat hij niet altijd op de juiste manier kan communiceren.

Ik wil ook dat mensen inzien wat een invloed het heeft op de brus, hij heeft niet gekozen voor een broer met beperkingen maar heeft er wel mee te dealen. En met de vooroordelen

van de maatschappij en het ongewild soms toch op de tweede plek staan omdat zijn broer voor gevaarlijke situaties kan zorgen en de aandacht dan echt naar grote broer moet.

En hoe dat alles hem tot een ontzettend empatisch, meevoelend en lief jochie heeft gevormd.

3. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik blog wanneer mijn zoons naar school/expertisecentrum zijn overdag of wanneer ze op bed liggen. Als ze thuis zijn moet ik continu alert zijn en heb ik voor bloggen geen tijd. Maar dit werkt goed voor mij, ik ben tevreden.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu bijna 4 jaar alweer! Het heeft me veel gebracht, als in reacties van mensen die mijn openheid waarderen, het fijn vinden om te lezen dat ze niet de enige zijn met een depressie/burn-out/PTSS of met een kind met beperkingen en alle bijbehorende rompslomp. Wat ook heerlijk is om te lezen is dat mensen geïnspireerd raakten door een recept of DIY en dit ook gemaakt hebben. Het zijn dus echt de (positieve) reacties die mij motiveren om door te gaan met bloggen.

5633519999_4410cf7bd8_z

5. Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, dat heb ik wel eens. Veganisme, depressie, autisme en medicatie zijn onderwerpen waar veel mensen veel uiteenlopende meningen over hebben, zo af en toe ontvang ik een nare reactie, als dan niet in een persoonlijk bericht. Het raakt me meer dan ik zou willen. Ik praat erover met mijn vriend of met vriendinnen en probeer het te relativeren. Anoniem zijn mensen meer dapper en zullen ze eerder kwetsende en nare reacties plaatsen. Vaak staan ze niet stil wat een invloed het kan hebben op de ontvanger, ik kan er echt wakker van liggen. Ik kan dan ook heel slecht tegen onrecht en mensen die een ander onrechtvaardig behandelen.

Ik ga niet altijd meer er op in, zoals ik voorheen deed. Vaak zijn negatieve reacties echt alleen bedoeld om te kwetsen. Het ligt aan de insteek van de reactie wat ik er mee doe en er op reageer. Negativiteit door onwetendheid ga ik wel op in, kwetsende reacties niet (altijd).

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik wilde eerst elke dag een blog plaatsen, maar heb dat een tijdje geleden losgelaten. Ik focus me op het schrijven van kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik probeer nu wel elke week een mooie blog te plaatsen op mijn site, aanvullend heb ik een Facebookpagina (www.facebook.com/lookforstarsblog) waar ik wel elke dag iets op post. Mijn Facebookpagina is waar mijn Instagram, blog en alles wat ik belangrijk vind samen komen.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb een aantal conceptblogs achter de hand, voor wanneer ik wel een blog wil plaatsen maar even geen idee heb waarover te schrijven. Verder sla ik ideeën die ik krijg op in mijn telefoonnotities, daar kan ik vaak ook een idee voor een blogpost uit halen.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Nee, ik heb geen vast rooster, dat heb ik losgelaten. Ik blog wanneer ik inspiratie heb en echt iets te vertellen heb. Niet de beste manier om lezers aan je te binden maar hier voel ik me momenteel het beste bij.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop meer regelmaat te krijgen in het bloggen en mensen te blijven inspireren. Het zou fantastisch zijn om leuke samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en merken die bij me passen, vooralsnog blijf ik doorgaan zoals ik dat nu doe.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Blog oprecht en blijf authentiek. Ga niet blogs van anderen op je eigen blog plaatsen zonder bronvermelding, ik zie meerdere bloggers content kopiëren en het plaatsen alsof het van henzelf is. Dat vind ik echt not-done en de kans dat het uitkomt is behoorlijk groot.

Blog omdat je het leuk vindt, dan is en blijft het leuk om te doen. Ga voor één goede blogpost in plaats van 7 matige. Blog omdat het je energie geeft, het is zonde als het alleen maar energie en stress kost omdat je deadlines moet halen.

Kijk altijd naar de lichtpuntjes, hoe donker het ook is, lichtpuntjes zijn er altijd te vinden

Je Kunt Debbie volgen op:

http://www.lookforstars.nl/

Facebook

19-11-2018

 

7 gedachten over “Look for Stars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s