enjoycelife

1.Hoi Joyce , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Mijn naam is Joyce, ik ben 26 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik heb Lupus, een auto-immuunziekte. Hierdoor heb ik (nog) geen baan. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het bloggen, fotograferen, bakken of ik spreek met vrienden af. Daarnaast heb ik een hamster, Nibbels en een vriend. Wij zijn inmiddels 4 jaar samen.

Mijn blog, http://www.enjoycelife.nl, is een persoonlijk lifestyle blog. Ik schrijf over mijn ziekte, creativiteit en alles wat mij gelukkig maakt.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

In eerste instantie begon ik mijn blog om de tijd wat door te komen. Het was een periode waarin ik in een rolstoel zat en niet veel kon. Schrijven is altijd mijn passie geweest. Met mijn blog hoop ik mensen te inspireren en te laten zien dat je leven niet voorbij is met een diagnose van een chronische ziekte. Je kunt, als je het goed aanpakt, nog steeds leuke dingen doen en genieten.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Zoals ik al zei heb ik geen baan. Hierdoor heb ik veel vrije tijd. Wel heb ik wat standaard afspraken zoals fysiotherapie. Doordat ik zoveel tijd heb kan ik heel flexibel omgaan met het schrijven van artikelen en foto’s maken. Ik kijk gewoon wanneer ik zin, tijd en energie heb. Dit kan ik om andere afspraken en verplichtingen heen plannen. Daarnaast kan ik sowieso niet een hele dag bloggen. Op een gegeven moment is de lol en concentratie op.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog bijna 2,5 jaar op dit domein. Ik ben echt heel blij met hoe het loopt. Nog steeds haal ik veel plezier aan het schrijven van blogs, maken van foto’s en creëren van overige content voor sociale media. Ook zie ik nog steeds het bereik en het aantal unieke bezoekers stijgen, dit geeft een goed

gevoel en motiveert me enorm. Dat bedrijven me weten te vinden en ik leuke samenwerkingen heb is een mooie bijkomstigheid.

20638084_1513146695418023_304513508895953286_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, een keer op een artikel over mijn hamster. Deze reactie heb ik verwijderd. Het doet me wel wat, maar ik doe vooral mijn best het naast me neer te leggen. Het grootste deel zijn positieve reacties, daar houd ik me aan vast. Ik zie mijn blog als mijn werk en steek er veel tijd en energie in. Sommige mensen denken dat het niet mogelijk is groot genoeg te worden om van rond te komen. Deze mensen wil ik graag het tegendeel bewijzen. Het is namelijk echt mijn passie.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik kijk vooral waar ik graag over wil schrijven. Dit kan actueel zijn uit het nieuws of iets dat ik zelf heb meegemaakt. In Word schrijf ik mijn artikel. Daarna maak ik de titel in WordPress, plak de tekst en zorg ervoor dat de opmaak klopt. Als laatste is het tijd voor de SEO op orde brengen en foto’s te maken of een afbeelding te zoeken op een site met stock foto’s. Aan het begin van de maand probeer ik een zo compleet mogelijke planning te maken. Samenwerkingen plaats ik daarnaast vaak als ‘extra’ blog.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Hier heb ik zeker wel eens last van. Ik vind het bijvoorbeeld ook lastig vooruit te werken voor in de vakantie. Wat ik meestal doe is nieuwssites in de gaten houden, bij alles wat ik meemaak kijken of het potentieel blogmateriaal is en veel zoeken naar ‘prompts’ op Pinterest. Hier kan je vaak inspiratie van krijgen. Wat ook helpt is je categorieën opschrijven en dan eromheen zetten waar je bij die categorie aan denkt. Zo kom je ook vaak op nieuwe ideeën.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Zeker! Ik post elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag een artikel. Dit is het minimale. Soms komen er extra blogs online. In een maand komen er dus minimaal 16 blogs online, maar dit kunnen er ook 20 zijn.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop echt dat ik steeds meer groei in bezoekers en engagement. Hiervoor volg ik ook geregeld online cursussen. Het geld dat ik met bloggen verdien, probeer ik er ook weer in te investeren zodat ik steeds betere content maak. Voorlopig ga ik in ieder geval door met bloggen, want ik heb nog heel veel inspiratie. Mijn doel nu is vooral: door groeien, betere content maken en kijken hoe ver ik kom in mijn droom waarmaken. Zo wil ik heel graag mijn blog inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Wanneer je begint is het handig om vaste dagen en tijden te hebben, waarop je blogs plaatst. Zo weten bezoekers waar ze aan toe zijn en komen ze automatisch terug. Daarnaast is online zichtbaarheid heel belangrijk. Wees actief op Instagram en Facebook (beiden een zakelijk eigen account/pagina voor je blog). Volg anderen, reageer en like veel. Plaats content die echt belangrijk is voor jouw doelgroep is. Maar vooral: geloof in jezelf!

Je kunt Joyce volgen op:

www.enjoycelife.nl

Facebook

8 gedachten over “enjoycelife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s