Irna Touw

Vandaag geen TAG maar een interview

1.Hoi Irina, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen? 

Hoi! Ik ben Irina en ik blog op de gelijknamige blog Irina Touw.nl. Deze blog bestaat inmiddels alweer sinds december 2013 (eerder onder de naam Ordinary Odd) en ik post hier voornamelijk beauty, fashion, lifestyle en travel-artikelen (en video’s). Alles natuurlijk wel met een persoonlijk tintje, want dat is precies hetgeen wat bloggen voor mij zo leuk maakt!

Naast mijn blog ben ik in februari 2014 ook begonnen met mijn gelijknamige YouTube kanaal, en ben ik sinds dit jaar ook erg actief op Instagram. Je merkt het wel: het bloggen is voor mij echt een groot deel van mijn leven geworden.

2.Wat was je doel met het starten van je blog? 

Toen ik in 2013 begon met bloggen was dit echt als een uitprobeersel: een creatieve uitlaatklep. Ik volgde de blogs van Vera Camilla en Teske op dat moment op de voet en het begon bij mij steeds meer te kriebelen om ook te beginnen. Dat heb ik dan ook al meerdere keren geprobeerd voordat ik begon met de blog die ik nu heb. Die blogs hielden het echter niet langer dan een maand vol. Inmiddels houd ik het bloggen al zo’n 4,5 jaar vol dus ik heb niet het idee dat ik er nog snel mee zal stoppen!

Een echt doel toen ik begon met mijn blog had ik niet. Ik vond het leuk om mijn creativiteit te kunnen uiten, en zag wel waar ik zou komen. Inmiddels merk ik dat ik het bloggen zo ontzettend leuk vind dat ik er graag mijn baan van zou willen maken.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven? 

Aii, dit is een lastige vraag aangezien ik momenteel alweer meer dan een half jaar thuis zit met een burn-out. Helaas was het combineren van mijn blog niet mijn sterkste punt: zo stopte ik in 2017 al met mijn baan bij de Jumbo omdat dit niet meer te combineren was. Ik doe namelijk ook nog een fulltime studie (Media, Informatie & Communicatie) en heb een eigen paard naast mijn blog en YouTube kanaal. Nogal druk dus.

Inmiddels heb ik het bloggen dus op een lager pitje staan dan hiervoor, aangezien ik op het moment gewoon echt aan mezelf moet denken. Wanneer ik een goede dag heb besteed ik tijd aan mijn blog en anders laat ik het voor wat het is. Voor mij overigens wel heel erg lastig: mijn blog is namelijk echt mijn kindje en ik kan het dan ook maar lastig loslaten.

IMG_5617-1-1024x683

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over? 

Ik blog inmiddels dus alweer zo’n 4,5 jaar en ik moet zeggen dat er veel pieken en dalen is geweest. Er zijn periodes geweest waarin mijn blog stillag, maar ook periodes waarin ik 7 dagen in de week content online had staan. Als ik er zo op terug kijk zou ik denk ik niets anders doen, aangezien het proces waarin je alles nog moet leren juist zo leuk is. Het hoort bij bloggen!

Of ik echt tevreden ben? Ik zal eerlijk zeggen dat ik vaak genoeg baal als ik zie hoe snel andere bloggers groeien met hun blog, en ik voor mijn gevoel stil blijf staan qua bezoekersaantallen. Toch kan ik mezelf wel al snel terug halen van dit negatieve gevoel en trots zijn op wat ik wél heb bereikt. Moet je zien hoe mooi de kwaliteit van mijn afbeeldingen tegenwoordig is en hoe mooi de layout is! Ja, ik ben zeker tevreden.

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog, zo ja hoe ga je hier mee om? 

Ik moet zeggen dat ik het heel erg eng vond om mijn blog te delen met mijn familie en vrienden, omdat ik bang was voor hun mening. De negatieve reacties van vreemden doen me namelijk niet zoveel, maar de reactie van iemand die dichter bij je staat kan er flink in hakken.

Toen ik eenmaal besloten had om mijn blog te delen met mijn familie en vrienden werd ik echt overladen met positieve reacties en dat heeft me toen der tijd echt een boost gegeven. Sindsdien merk ik dat ik voor de volle 100% voor mijn blog ga: ik hoef me immers niet meer te verstoppen omdat anderen er niet vanaf mogen weten.

Mocht iemand van jullie zich ook zo’n zorgen maken om de mening van anderen dan kan ik je één ding zeggen: doe waar jij zelf gelukkig van wordt. Er zullen altijd mensen zijn die het niet goed vinden, maar zij hoeven niet te leven met jouw beslissingen. Schuif een negatieve reactie gewoon aan de kant (tenzij het opbouwende kritiek is natuurlijk) en ga verder met dat wat jou gelukkig maakt.

IMG_3843

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze? 

Ik merk dat ik het productiefst ben wanneer ik taken probeer te bundelen. Zo maak ik veel liever foto’s voor 10 artikelen op één dag, zodat ik ze op een later moment kan gaan schrijven, dan dat ik het artikel voor artikel ga zitten doen. Datzelfde geld overigens ook voor video’s: ik heb het liefst aparte film- en edit-dagen.

Verder probeer ik af en toe een shootdagje te plannen met blogvriendinnen, waarop we een heleboel outfits meenemen en hier direct beide een voorraad aan outfitfoto’s en Instagram foto’s mee maken. Zo’n dagje zorgt dan niet alleen voor een voorraad foto’s, maar is ook nog eens gezellig.

7.Wat doe je als je een writersblock hebt? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om? 

Ik merk dat wanneer ik een writersblock heb, ik vooral niet te veel moet forceren. Wanneer ik dan naar mijn beeldscherm blijf staren komt er echt niet ineens een geweldig idee in mijn hoofd op. Wat veel beter werkt is gewoon iets compleet anders gaan doen: een wandeling maken, mijn kamer opruimen, mijn katten knuffelen of lekker naar de manege. Vaak heb ik hierna weer ruimte in mijn hoofd waardoor de inspiratie vanzelf weer komt.

Daarnaast merk ik dat ik overal inspiratie kan opdoen: op Instagram, Pinterest, in de stad, onder de douche: noem maar op. Probeer in zo’n flow te komen dat je niet bewust bezig hoeft te zijn met ideeën bedenken maar dat dit proces vanzelf gaat. Oh, en vergeet vooral niet om een idee meteen op te schrijven: anders ben je het sowieso kwijt wanneer je weer achter je computer kruipt.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo ja, hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit? 

Op dit moment heb ik geen vast schema, simpelweg omdat ik met mijn burn-out niet te veel hooi op mijn vork moet nemen. Voorheen heb ik echter verschillende schema’s gehad: ik begon met 2x per week, dit liep op naar 3x in de week, toen 2x een artikel en 1x een video en uiteindelijk postte ik wel 7x in de week nieuwe content. Bizar natuurlijk, maar stiekem moet ik zeggen dat ik het wel mis. Het is een heerlijk gevoel als je nieuwe content online ziet staan die je zelf hebt gemaakt.

IMG_4783-1024x683

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terugkijkt op je blogs. Wat verwacht je van de toekomst? 

Op het moment vind ik het moeilijk om hier een antwoord op te geven, aangezien ik nog heel erg veel nadenk over mijn toekomst vanwege mijn burn-out. Er moet sowieso iets veranderen, want anders kom ik hier opnieuw terecht en dat wil ik zien te voorkomen.

Hetgeen wat ik het liefst zou willen is dat ik mijn fulltimebaan zou kunnen maken van mijn blog. Op dit moment is dit simpelweg echt nog niet mogelijk, maar ik wil er heel erg graag voor werken.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog hebt en wat kan absoluut niet?

Ik denk dat het belangrijkste is dat je er zelf plezier in hebt. Zorg dat jij het schrijven van jouw artikelen leuk vindt, dat je het contact met je volgers leuk vindt en vooral dat je blij wordt van wat je online zet. Zolang jij plezier hebt in het bloggen zullen je lezers dit merken en jou om die reden gaan volgen.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat je zorgt voor goede kwaliteit foto’s, video’s en teksten (controleer dus altijd op spelfouten!) en dat je vooral dicht bij jezelf blijft. Niets is zo not done in de blogwereld als het namaken of zelfs kopiëren van andermans content. Natuurlijk mag je je laten inspireren, maar vraag altijd toestemming als je werk wilt gebruiken en link naar diegene in jouw artikel.

 

Je kunt Irina vinden op:

http://www.irinatouw.nl/

Facebook

Instagram

4 gedachten over “Irna Touw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s