Beyond Bons

Dit keer geen mama interview maar een interview met een blogger

1.Hoi Eline, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi Naomi, ten eerste wat ontzettend leuk dat je mij wilt interviewen! Mijn naam is Eline Bons, ik ben een 22-jarige communicatiestudente en eigenaresse van de blog Beyond Bons. Beyond Bons is ontstaan door mijn passie voor schrijven en doordat ik zo gek ben op beauty, fashion, travel, lifestyle en social media. Nadat ik zelf jaren lang blogs had gevolgd heb ik een tijdje geleden besloten om een eigen blog te beginnen, best choice so far!

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Mijn doel is vooral om mensen te vermaken en eventueel advies te geven met mijn content. Dit kan gaan over een nieuwe beauty musthave of leuke hotspots voor een citytrip! Daarnaast wil ik mezelf ontwikkelen door meer te leren over de “blog wereld”, websites onderhouden en social media.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

To be honest, dat viel in het begin best wel tegen. Ik doe niet graag aan half werk dus ik wilde er veel tijd in steken. Toen ik begon met het schrijven van artikelen had ik een tussenjaar, dus tijd genoeg. Nu ik weer aan het studeren ben merk ik dat het soms wat lastiger te combineren is. Ik probeer nu om wekelijks een artikel online te zetten en op Instagram een maal per dag een foto. Dit gaat meestal redelijk goed, maar als ik bijvoorbeeld een tentamenweek heb zet ik dat even op een lager pitje.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik heb afgelopen maand mijn eigen domein naam gekocht http://www.beyondbons.nl waar ik ontzettend trots op ben! Voorheen gebruikte ik een gratis variant van WordPress, deze heb ik inmiddels al een jaar alleen qua lay-out was ik hierover minder tevreden. Inmiddels heb ik mijn eigen website gemaakt precies zoals ik hem mooi vind en daar ben ik meer dan trots op!

logo

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ik moet zeggen dat ik niet vaak negatieve reacties krijg. Ik denk dat dit vooral komt omdat ik altijd erg eerlijk ben in bijvoorbeeld mijn reviews. Als ik een product niet fijn vind zal ik het zeker niet mooier maken dan dat het is. Ik denk dat mijn volgers dat waarderen. Verder heb ik weleens tips gekregen over bijvoorbeeld iets wat niet functioneerde op mijn website, maar hier hecht ik alleen maar veel waarde aan.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Mijn blog is eigenlijk vooral een hobby (die een beetje uit de hand is gelopen). School gaat bij mij dus zeker voor, maar het is de kunst om daar een balans in te vinden. Als ik vakantie heb werk ik vaak vooruit met het schrijven van artikelen. Ik probeer altijd bij te blijven met mijn schoolwerk zodat ik zeker een avond in de week tijd heb om aan een artikel te werken.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik denk dat iedereen hier weleens mee te maken krijgt. Als dit het geval is haal ik vaak inspiratie uit andere blogs, YouTube-video’s of Pinterest. Desondanks komt dit niet heel vaak voor. Ik krijg regelmatig midden op de dag een idee voor een artikel en dit schrijf ik dan op in een notitie op mijn telefoon. Als ik dan wil gaan schrijven kijk ik bij mijn notities en kies ik daar vaak een idee uit.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Zoals ik al zei komt er (I try) een keer per week een artikel online. Een dag kies ik meestal planmatig wat mij het beste uitkomt qua school. Als ik bijvoorbeeld op donderdag vroeg uit ben dan reserveer ik daar wat tijd om aan mijn artikel te werken en deze dezelfde dag nog online te zetten.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Aangezien ik communicatie studeer merk ik dat ik hierbij ook veel leer over de wereld waarin bloggers zich bevinden. Zo leer ik over online communicatie, social media en het onderhouden/ontwikkelen van websites. Dit kan ik allemaal toepassen op mijn eigen blog en hier leer ik enorm veel van. Wat ik verwacht en hoop voor de toekomst is dat ik zal blijven groeien en steeds meer mensen kan inspireren met mijn content.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Just do it. Ik heb enorm lang getwijfeld of ik een blog zou willen beginnen, maar ik heb er nu spijt van dat ik het niet veel eerder heb gedaan. Doe wat je leuk vindt en schrijf over onderwerpen die JIJ interessant vindt. Wees eerlijk in je artikelen en vergeet niet om er plezier uit te halen! Dat is het allerbelangrijkste.

Je kan Eline volgen op:

www.beyondbons.nl

Facebook

Instagram

 

7 gedachten over “Beyond Bons

  1. Ik zie dat we best veel met elkaar gemeen hebben! Ook ik ben tijdens een tussenjaar begonnen met mijn eigen blog en ook ik wil het liefst al mijn tijd erin steken omdat ik er zo onwijs veel van geniet! Zeker leuk om te lezen. En ik zal zeker even een kijkje nemen op je website!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s