Mamazetkoers

1.Hoi Francis , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hello! Ik ben Francis, mama van Ize (3) en Luke (10 mnd.) en woon samen met mijn man Jeffrey in Drunen. Sinds april 2018 ben ik gestart met Mamazetkoers.nl. Waarom? Ik ben dol op schrijven en durfde tijdens mijn burn-out eindelijk de stap te zetten om een domein aan te schaffen. Steeds meer komt bij mij het besef dat ik moet doen wat ik leuk vind. Waarom Mamazetkoers? Een koers uitzetten en volgen is niet anders dan bepalen welke kant je op wilt en deze weg proberen te volgen. In mijn blog neem ik je mee in mijn koersen en lees je alles over mama-zijn, lifestyle, fietsen, lekker eten en drinken en de leukste kleding en gadgets voor onszelf en de kinderen.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Het doel is en blijft: genieten én genieten. Ik schrijf omdat ik het leuk vind maar ook omdat het me rust geeft. Op deze manier kan ik dingen daadwerkelijk van me afschijven. Zo vond ik het bijvoorbeeld erg moeilijk om afscheid te nemen van mijn kinderwagenbak. Voor mij is dat echt een afsluiting van een periode die we niet meer mee gaan maken. Ook al is het een keuze van ons, dat wil niet zeggen dat het makkelijk is. Nadat mijn website online stond wil je natuurlijk ook een ander doel stellen, het is namelijk leuk als mensen je artikelen ook daadwerkelijk lezen. Ik wilde graag na 1 jaar: 100 unieke bezoekers bereiken per maand, 100 volgers op Facebook & Instagram. Op dat moment wist ik nog niet dat ik na de eerste maand al zat op 600 unieke bezoekers, 49 volgers op Facebook en 51 volgers op Instagram.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Allereerst probeer ik vooruit te schrijven wanneer dat kan, zo heb ik altijd een goed artikel achter de hand wanneer ik eens wat minder tijd heb. Het bloggen moet geen ‘’moetje’’ zijn. Ik heb meer dan inspiratie genoeg dus dat gaat goed. Het is helaas ook al één keer voorgekomen dat ik mijn standaard publicatie dag/tijd niet haalde. Daar baal ik natuurlijk van maar mijn gezin gaat voor. Daarnaast werk ik ook nog gewoon 32 uur.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hierop terug, ben je er tevreden over?

Sinds april 2018, dat is nu 3,5 maand. Niet zo heel erg lang dus. Op deze maanden kijk ik er positief terug. Het geeft me veel plezier, voldoening en het helpt mij om dingen van me af te schrijven. Ikzelf vind dat mijn artikelen ook goed gelezen worden dus dat is ook een mooie bijkomstigheid. Zeer tevreden dus.

Processed with VSCO with f2 preset

5.Heb je weleens negatieve reacties gehad op je blog, zo ja hoe ga je hier mee om?

Gelukkig heb ik nog geen negatieve reacties gekregen. Alleen veel leuke reacties en tips. Ik denk wel dat het lastig is als je negatieve reacties krijgt, iedereen heeft toch een andere mening en ik schrijf de dingen op zoals ik ze zie en vol. Dat is persoonlijk en dan is het niet leuk als je daarmee iemand tegen het hoofd stoot of als er daardoor een hele discussie ontstaat. Dat zie ik weleens bij andere bloggers.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Die werkwijze ben ik vooral nog aan het ontdekken. Wat ik doe is dingen vooruit schrijven en publiceer elke zaterdag om 15u mijn artikel op de website. Elke dag deel ik mijn dagelijkse dingen op mijn Insta Stories. Wanneer ik artikelen schrijf is niet gepland, dat doe ik wanneer ik daar zin in heb en tijd voor heb. Soms heb ik geen tijd – soms heb ik even geen zin en kijk ik liever een serie of stap ik op de fiets. Dat wil niet zeggen dat mijn blog niet belangrijk is maar ik probeer elke dag te doen wat goed voelt. Tot nu toe gaat dat erg goed.

7.Wat doe je als je een writersblock hebt? Heb je hier weleens last van en hoe ga je hier mee om?

Op mijn telefoon heb ik een notie-app. Alles wat ik tegenkom en waarover ik wil schrijven zet ik op een lijstje. Zo kom ik niet zonder onderwerp te zitten. Misschien is dat anders wanneer ik langer bezig ben maar tot nu toe moet ik steeds een keuze maken: wat zet ik deze week online. Echter in de komende jaren zal ik veranderen zoals iedereen dat doet en geldt dat ook voor de kinderen. De inspiratie zal dan veranderen maar naar verwachting niet verdwijnen maar zeg nooit ‘’nooit’’.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik heb even gezocht naar een ‘’ideaal’’ rooster maar ik publiceer nu als volgt:

Elke zaterdag om 15u komt er een artikel online over mama-zijn, lifestyle, food of gadgets. Daarnaast komt er elke laatste woensdag van de maand om 15u een artikel online over fietsen (Wielrennen / Mountainbike). Wanneer er iets speciaals is komt er een extra artikel online. Zo heb ik een uitzondering gemaakt voor de avondvierdaagse en verscheen dat artikel als extra. Een extra artikel komt altijd op een woensdag om 15u. Bij de dagen/tijden is een beetje zo gelopen en is geen onderbouwing voor.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop aan het einde van 2018 ook 100 volgers te hebben op Facebook. De andere ‘’doelen’’ heb ik al bereikt. Voor nu vind ik het vooral belangrijk om mijn bezoekers vast te houden. Ze eenmalig naar je blog te trekken is iets heel anders dan een vaste lezersgroep te creëren. Daarna zien we verder, ik lees veel zaken over een DA-waarde om goed gevonden te worden in Google. In 2019 wil ik me daar ook wel in gaan verdiepen. Er is nog zoveel te ontdekken en te leren.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog hebt en wat kan absoluut niet?

Als blogger vind ik het belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft, waar je blog ook over gaat. Zoek iets wat jou uniek maakt. Ik vind dat ik uniek ben dat ik naast een mama-blog ook een fietsblog heb. Aan alles merk ik dat mijn fietsartikelen nog niet goed gelezen worden, dat is immers een andere doelgroep. Doorzetten is dan belangrijk. Ik ga nu opzoek naar die doelgroep. Misschien is het wel geen goede combinatie. Maar ik doe wat goed voelt en dat is schrijven over beide onderwerpen en dan is het goed.

 

Je kunt Francis volgen op:

www.Mamazetkoers.nl

Facebook

Instagram

thumbnail_45C80BA4-19A5-4018-AAC0-D6C1535A7D5F

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s