Interview met Mama Naturelli

1.Hoi Joke  , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Ik ben Joke, mama van twee dochters: Elli (okt 2015) en Liz (mei 2017). Ik ben onderwijspedagoog van opleiding maar merkte dat ik heel wat handvaten mis om als kersverse moeder mee aan de slag te gaan. Op mijn blog deel ik stukjes uit mijn zoektocht en deel ik mijn ervaringen. Op mijn mamablog lees je meer over natuurlijk ouderschap: borstvoeding, samen slapen, wasbaar luieren, babyzindelijkheids-ommunicatie, Rapley, natuurlijk bevallen, enzovoort. Ook duurzaamheid en gezond opgroeien zijn onderwerpen die regelmatig aan bod komen.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

In de eerste plaats schrijf ik om mijn hoofd leeg te maken en de kennis en ervaringen die ik onderweg opdoe, kwijt te kunnen. In de tweede plaats natuurlijk ook voor anderen om te inspireren en om inzicht te krijgen in onze keuzes, die niet mainstream zijn. Ik merk dat er heel veel wordt geoordeeld en veroordeeld, moeders onder elkaar. Terwijl we allemaal met dezelfde twijfels zitten. Ouderschap is een leerproces, er is geen juist en fout, er zijn wel heel wat handvaten die aangereikt kunnen worden als inspiratie. En dat is precies wat ik met deze blog wil bereiken.

3. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Mijn blog is mijn hobby, dus als ik zin en tijd heb, dan schrijf ik een artikel. Het gebeurt dat ik er 3 per week schrijf, of 2 per maand. Ik vind het leuk om te doen, maar het moet ook leuk blijven! Elke week een aantal vaste berichten, dat is niets voor mij. Op die manier is het goed te combineren.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik ben de blog Mama Naturelli opgestart een maand na de geboorte van mijn eerste dochter, 2.5 jaar geleden nu. Mijn eerste artikel ging over wasbare luiers. Omdat ik merkte dat er zoveel vragen over kwamen uit mijn omgeving, besloot ik erover te bloggen. Het is nog steeds een populair artikel op mijn blog! Ondertussen is mijn focus uitgebreid: niet alleen ecologisch en natuurlijk ouderschap, maar ook duurzaam leven en gezond opgroeien zijn thema’s waarover ik schrijf. Omdat mijn onderwerp zo afgelijnd is, merk ik dat bezoekers snel hun weg vinden. Daar ben ik wel trots op!

mamanaturelli

5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Absoluut, zeker omdat ik schrijf over onderwerpen die niet mainstream zijn. Moeders kunnen echt hard zijn voor elkaar! Daar ben ik echt van geschrokken. Ik probeer me er niet veel van aan te trekken en hou vast aan de positieve reacties, want die zijn er gelukkig veel meer!

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik heb niet echt een vaste werkwijze, omdat dat me belemmert. Ik ben graag vrij in mijn schrijven, en dat houdt het ook net leuk merk ik. Van zodra ik voel dat ik verplicht word of de druk hoger wordt, dan haak ik af. Laat me maar op mijn manier aan de blog werken, wanneer ik wil, en schrijven waarover ik wil. Dat ik daardoor geen 10 000 bezoekers haal, vind ik ook niet erg. Het is en blijft een hobby.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Nog geen last van gehad, ook omdat ik mezelf geen druk opleg denk ik. Mijn kinderen geven me inspiratie genoeg. Elke leeftijd heeft zo zijn uitdagingen, en ik denk niet dat dat gauw verandert 😉

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Nee, soms schrijf ik meermaals per week, soms maar enkele keren per maand. Dat hangt wat van mijn gemoed af, en de drukte van de periode.

Mama Naturelli

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs. Wat verwacht je van de toekomst?

Ik merk dat er steeds meer interesse is in andere manieren van opvoeden. Ook consultatiebureaus en verpleegkundigen gaan steeds meer mee in dat verhaal, en dat is erg fijn! Het is niet raar om een peuter aan de borst te hebben, of om samen te slapen in één bed. Het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Dat er steeds meer interesse in deze onderwerpen is, merk ik ook aan het aantal samenwerkingen. Dat geeft voldoening! Ik zou het erg fijn vinden moest ik mijn blog kunnen uitbouwen tot een kenniscentrum van informatie, tips en ervaringen op vlak van natuurlijk ouderschap, gezondheid en ecologisch leven met kinderen. Dat is mijn doelstelling!

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Mijn belangrijkste tip is: blijf jezelf! Hou het leuk van jezelf en laat je niet meeslepen door andere bloggers, verwachtingen of druk van buitenaf. Door eerlijk te zijn met jezelf, bouw je een veel duurzamere relatie op met je lezers dan door jezelf of je blog in te zetten als verdienste. Wees authentiek, en hou vol. Maak je niet druk om bezoekersaantallen.

Elli en Liz

Je kunt Joke volgen op:

https://www.mamanaturelli.be

Facebook

Instagram

 

 

 

7 gedachten over “Interview met Mama Naturelli

  1. Wat tof dat ze het allemaal gewoon op een andere manier doet! Ik kan me er juist goed in vinden en het waarderen van haar. Toch jammer dat sommige mensen altijd zo negatief moeten zijn op mensen die niet alles exact hetzelfde doen. Keep on being an awesome mom! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s