Interview met Reismuts

1.Hoi Lizette, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Ik ben Lizette, 36 jaar oud en ik woon samen met mijn man en een hoop huisdieren in Tilburg. In mijn vrije tijd hou ik van gezelligheid met familie en vrienden, lekker uit eten en yoga.

Mijn allergrootste passie is reizen. Van een weekendje weg tot een lange reis naar verre bestemmingen, heerlijk vind ik dat! En ik schrijf er graag over. Zo is mijn blog Reismuts.nl ontstaan, inmiddels alweer bijna 4 jaar geleden. Daarop deel ik mijn avonturen, mijn favoriete plekken en geef ik tips uit eigen ervaring. Ook deel ik andere dingen die mij persoonlijk bezig houden.

Op dit moment ben ik 30  weken zwanger als ik dit schrijf Ook daar schrijf ik over en straks natuurlijk over de avonturen met onze kleine wereldreiziger.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Mijn doel was om ervaringen te delen. Ik vind dat zelf leuk om te doen en ik haal er veel energie uit. En ik vind het leuk anderen te inspireren en van tips te voorzien.

  1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

In ieder geval eens per week komt er een bericht online, dus mijn ‘schrijfdruk’ is niet erg hoog en daardoor goed te combineren met een fulltime baan. Het moet immers wel leuk blijven. Straks, als de kleine er is, ga ik minder werken. Nu heb ik nog het ijdele idee dat ik dan meer tijd heb om te schrijven, tussen de slaapjes door. Of dat ook echt zo gaat zijn… ik zal het moeten gaan ervaren.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Reismuts bestaat sinds september 2014. Ik ben super tevreden over tot wat het in uitgegroeid is. Vooral de vele lezers verbazen me en Reismuts groeit nog steeds. De interactie is veel meer dan ik had gedacht en ik heb er zelfs ‘travelblog’vrienden door gekregen. Ik ben nooit begonnen met het idee er geld mee te verdienen, maar ook dat lukt tegenwoordig wel. Bijna net genoeg om mijn technisch onderhoud te kunnen betalen, wat door de jaren heen ook wel professioneler is geworden.

21270964_1663079043716509_1487519869883302511_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Een keer heb ik een hele vervelende, beledigende reactie gehad. Daar wilde ik per mail op reageren, om het netjes te houden, maar dat mailadres bleek niet te kloppen. Toen heb ik de hele reactie verwijderd. En twee of drie keer heb ik een scherpe, kritische reactie ontvangen. Die laat ik dan wel staan en ik reageer er netjes op. Meningen kunnen immers verschillen en zolang er wederzijds respect is, vind ik dat ook prima op de blog.

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Het ligt een beetje aan het idee dat me te binnen schiet. Er zijn berichten die ik in een paar minuten tijd op hoofdlijnen snel in mijn telefoon noteer en daarna verder uitschrijf. Er zijn ook berichten die wat langer duren. Dan heb ik wel een idee, begin ik met schrijven, maar kom ik er nog niet helemaal uit. Die laat ik dan even liggen tot een ander moment, om er opnieuw naar te kijken. Zo kan het wel een voorkomen dat ik een concept alsnog verwijder, omdat ik het niet goed genoeg vind.

Op reis noteer ik heel veel in een notitieboekje. Dan maak ik vaak al concept berichten op hoofdlijnen. Bijvoorbeeld wat ik op een dag gedaan heb, zet ik al op een rijtje. Of de leukste restaurantjes van een stad noteer ik onder elkaar. Dat scheelt denkwerk thuis, want dan hoef ik die berichten alleen nog verder uit te werken.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Jazeker, vooral als ik niet veel berichten heb voorbereid en voor mijn gevoel ‘moet’ schrijven. Dat ‘moeten’ werkt voor mij averechts. Ik ga dan andere blogs lezen, door reismagazines bladeren of ik pak mijn reisdagboeken erbij. Op basis daarvan krijg ik altijd wel weer een idee. En zo niet, dan niet. Bloggen is mijn hobby, niet mijn plicht. Eerst vond ik dat heel moeilijk hoor. Maar ik denk dat mijn lezers het merken als ik iets niet met volle overtuiging schrijf, dus dan doe ik dat liever niet.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Eens per week op zondag verschijnt er een bericht. En meestal eens per twee weken op woensdag extra. De berichten op woensdag zijn vaak spontane berichten die me te binnen schieten. Voor de berichten op zondag probeer ik wel iets verder vooruit te werken.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik sta er vrij open in. Ik ben oprecht blij met wat ik nu met Reismuts heb bereikt en het hoeft voor mij niet persé groter te worden. Natuurlijk vind ik het leuk om meer lezers te krijgen en word ik blij van meer samenwerkingen. Dat is voor mij alleen geen doel op zich. Daarom besteed ik mijn tijd liever aan schrijven dan aan het verzamelen van meer lezers of klanten.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Doe vooral waar je zin in hebt! Blijf bij jezelf en schrijf over wat jij echt vindt. En schrijf wanneer jij wilt. Ga niet schrijven omdat het ‘moet’, want die berichten zijn vaak minder leuk om te lezen, omdat je passie er dan niet uit zal blijken. Het kan soms lastig zijn, want je kunt reacties krijgen die je liever niet krijgt, maar dan nog ben jij in control van je blog.

En wat absoluut niet kan… zolang je respectvol bent, is er denk ik niets wat niet zou kunnen.

 

13 sept uitgerekend,dus als dit online staat ben ik ondertussen al bevallen

 

Je kunt Lizzette volgen op:

www.reismuts.nl

Facebook

Instagram

6 gedachten over “Interview met Reismuts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s