Interview met Mallemama

1.Hoi Linda wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hallo! Ik ben Linda, 30 jaar oud en ik schrijf op http://www.mallemama.nl. Ik schrijf hier over mijn leven als nieuwe mama. Mijn dochtertje Benthe is januari 2018 geboren en het is een heerlijke ontdekkingsweg tot nu toe.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik ben gaan bloggen toen we zwanger probeerde te worden. Uiteindelijk zijn we snel zwanger geraakt en ben ik door gegaan met bloggen. Ik heb mijn zwangerschap vastgelegd en nu het moederschap.

3. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Hoe combineer ik bloggen en moederschap en werk en het huishouden? Amper, haha. Het is veel kiezen en het is schrijven wanneer je in de ‘flow’ zit. Vaak bedenk ik dat ik ga schrijven als ze slaapt, maar dan zul je altijd zien dat ze wakker wordt. Ik schrijf veel ’s avonds op de bank. Of ’s nachts als ik niet kan slapen.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu ongeveer anderhalf jaar. En nu echt een half jaar meer intensief en structureel. Ik vind het een super leuke ontdekkingsreis. Ik hoef niet professioneel te worden, maar de groei is wel erg leuk om te zien. Er zijn ook genoeg artikelen waar ik echt nog trots op ben. Heel erg leuk. Plus de contacten die ik heb opgedaan met andere mommybloggers is echt geweldig.

34904812_518344195249912_9024956797026304000_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Eigenlijk nog niet. Maar ik hou me tot nu toe ook nog een beetje afzijdig van ‘heftige’ onderwerpen. Dat is een bewuste keus.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik zorg er voor dat ik twee artikelen online plaats elke week. Dat is niet veel, vooral niet als je het vergelijkt met bloggers die elke dag posten. Maar daar heb ik de tijd niet voor. Ik werk

naast het moederschap en mijn blog ook nog 32 uur. Twee artikelen per week werkt goed voor mij. Daarnaast ben ik wel elke dag actief op social media. En ik zorg ervoor dat ik ’s avonds schrijf. Ik werk niet heel veel vooruit, dus pak wel mijn momentjes om die twee artikelen af te maken. Ik wil graag actueel blijven. Wel heb ik een hele lijst met ideeën die ik vaak aanvul. Haha.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ja heb ik ook wel eens. Of ik wil ook gewoon wel eens een boek lezen of in de tuin zitten of lekker een spelletje spelen met mijn vriend. De laptop pakken ’s avonds is echt een hele bewuste keuze. En wat ik dan doe, daar moet ik ook goed over nadenken. Spendeer ik een avond aan het instellen van een pinterest account, dan kan ik een avond niet schrijven. Maar als ik dan ook inspiratie heb dan probeer ik er ook wel echt voor te gaan en lekker een aantal artikelen te tikken.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ongeveer acht keer per maand dus, twee keer per week. Als ik echt zin heb om meer te publiceren doe ik het ook wel eens. Maar lezers kunnen er van uit gaan dat er twee keer per week een nieuw artikel verschijnt.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik blijf bloggen, op mijn eigen manier. Ik schrijf mijn ervaringen op en blijf onze ontdekkingsreis vastleggen op de blog en op instagram.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Dat is het leuke van bloggen, het jouw eigen platform, je eigen website. Ik zou alleen altijd adviseren om respectvol te blijven in je overtuigingen. Respecteer dat anderen het anders doen en dat dat ook goed is. En doe wat je leuk vind. Als je het niet leuk vind dan doe je het namelijk toch niet. Dus veel plezier 😉

Je kan Linda volgen op:

www.mallemama.nl

Facebook

Instgram

 

7 gedachten over “Interview met Mallemama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s