Interview met Mama tam tam

1.Hoi Tamara , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?
Ik ben Tamara, 32 jaar en ik schrijf voor MamaTamTam.nl. Ik ben in 2015 voor het eerst moeder geworden van een zoontje en 13 maanden later werd ons dochtertje geboren. Kort na haar geboorte heb ik MamaTamTam.nl opgericht met als doel jonge ouders te informeren over producten en diensten rondom een kindje. Ik review veel, maar daarnaast deel ik ook mijn eigen persoonlijke ervaring met diversen producten en diensten. Naast bloggen werk ik ook nog 3 dagen als secretaresse. 
2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?
Ik ben gaan bloggen omdat ik zelf mocht ervaren hoeveel keuzes je al moet maken zodra je zwanger bent qua aanschaf van je babyuitzet. Ik vond het zoveel waar je over na moest denken. Ik wilde een blog opzetten wat niet direct over mijn persoonlijke leven gaat, want daar zijn er al best veel van, maar wat echt is gericht op ervaringen met specifieke producten en diensten waar jonge ouders mee te maken krijgen. Zodoende hoop ik ouders te kunnen helpen bij de aanschaf van diversen (baby) producten.
3. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?
Omdat ik geen biografisch blog schrijf is het heel goed te combineren met het moederschap. Daarnaast komt mijn blog 1x per week uit wat me voldoende de ruimte geeft met mijn gezin. Ik wilde niet dat mijn blog een deel van mijn dagelijks leven zou worden. Daarvoor is het echt al te druk! Maar juist mijn ervaringen met het moederschap geven mij weer de inspiratie om te schrijven. 
4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?
Ik ben in februari 2017 gestart met de bouw van de site en de eerste blogs schrijven. In april 2017 zijn de eerste blogs live gegaan. Ik ben trots op de uitstraling van de website. Dit heb ik veelal te danken aan mijn vriend die hier heel handig mee is. Ik kijk tevreden terug op mijn blogs die op de site staan. Wel zou ik graag wat meer traffic genereren. Maar denk dat iedere blogger dit wel wil.
IMG_0287-5
5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?
Nog nooit. Geen ervaring mee.
6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?
Als ik blog heb ik meestal een bepaalde opbouw in de tekst. Gedurende de week denk ik na over een onderwerp. Schiet me iets te binnen als onderwerp, dan schrijf ik dit direct op. Ook moeders om mij heen geven soms tips waar ik over kan schrijven. Vervolgens schrijf ik meestal op dinsdag het blog, wat op woensdag ive gaat. 
7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?
Ja, soms last van. Maar dan ga ik rondvragen aan mijn partner, of moeders om mij heen. Vrij snel dat ik dan weer inspiratie heb. 
8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?
Wekelijks. Dus 4x per maand.
9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?
Meer traffic. Dat is voor mij belangrijk. Meer volgers, meer leuke samenwerkingen, meer ouders kunnen informeren. Mooie kettingreactie!
10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?
Ik voel me nog iets te onervaren om andere bloggers tips te geven eigenlijk…haha! Zie ook zoveel andere goeie blogs om me heen. Ik zou zeggen; als je graag schrijft, blijf vooral dicht bij jezelf en stel echt een doel voor ogen waarom je wil gaan bloggen. Probeer uniek te zijn! Ga vooral niemand kopiëren. Daar wordt niemand wijzer van. 
Je kunt Tamara volgen op:

9 gedachten over “Interview met Mama tam tam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s