Interview met Anoniem jezelf

1.Hoi Coco, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi, mijn pseudoniem naam is Coco. Mijn echte naam kan ik je niet vertellen. Samen met nog drie andere dames bloggen wij op https://anoniemjezelf.wordpress.com

Wij hebben ervoor gekozen om anoniem te schrijven, omdat ons dat meer vrijheid geeft. Wij verstoppen ons wel achter dat masker, maar doordat onze omgeving ons niet kan identificeren voelen wij ons heel vrij! Het neemt een rem weg, zo kunnen wij openlijk over onze diepste gevoelens praten

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Een thuis bieden aan iedereen die er nood aan heeft om zijn hart eens te luchten. Want ik geloof erin dat iedereen mooi is, en uniek op zijn eigen manier. Zo zijn we het allemaal waard om ons verhaal te laten horen!

Schrijven doen we niet alleen om gehoord te worden, of omdat onze emoties herkenbaar zijn. We bloggen ook omdat schrijven zo helend is! Het helpt je emoties te verwerken, je geeft ze een naam, herkent ze, zo draagt schrijven bij aan je persoonlijke ontwikkeling als mens.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Mijn man en ik hebben een groot gezin. Meestal is de tijd van bloggen daar als de kinderen naar school zijn, als ik niet moet werken, en als het huishouden gedaan is.

Wanneer vind je er dan de tijd voor? ’s Avonds als iedereen slaapt en de lichten allang uit zijn 😊 Dan ben ik nog wakker! Het ontspand me, en ik word er rustiger van.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Dit concept zat al langer in mijn hoofd, maar groeide pas echt uit in Januari dit jaar. Wel heb ik al andere ervaringen in de blogwereld… Dit is niet mijn eerste blog, maar wel de eerste die volledig anoniem is, en hier voel ik me het meeste in thuis.

anoniem-jezelf-logo-groot1

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Het is een zoektocht geweest naar de juiste lay-out… Iedereen heeft daar een andere mening over, en ik moest zelf beslissen wat voor mij het belangrijkste was. Maar ik kan goed omgaan met kritiek, en ik leer er dan ook uit.

Ik bots tegen een muur dat bijna elke blog een gezicht online gooit, een foto. Dat heb ik overwogen samen met mijn andere collega’s… Maar we willen onze vrijheid niet opgeven.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Niet schrijven omdat het moet, wel omdat je het wil. Ik leg mezelf en mijn collega’s geen tijdsdruk of aantal artikelen op dat ze moeten afhandelen. Het beste schrijven kan je als je op een comfortabele plek zit, niet gehaast, als je tijd hebt. Daarnaast gaat je persoonlijke gezinsleven altijd voor. Gaat het even niet door omstandigheden, heb ik daar begrip voor en zoeken we naar oplossingen. Ik heb graag dat mijn team daar eerlijk in is, communicatie is belangrijk.

Onmisbaar voor mezelf is een agenda waar ik onze datums en artikelen met naam in bij hou. Een duidelijk overzicht is belangrijk.

Daarnaast werk ik altijd in Word, en staan alle bestanden en mappen ook veilig in back-ups.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Op inspirerende avonden, als ik overloop van inspiratie neem ik een vel papier en schrijf ik alle tittels op die in mijn hoofd opkomen. In één enkele zinnetjes… Als ik dan inspiratieloos ben, kan ik daarnaar terug grabbelen.

Ik ga een rondje fietsen, de natuur in of gewoon bewegen is daar ook heel gezond voor.

Muziek of een gesprek met iemand anders, zijn ook dingen die me kunnen inspireren.

En een gouden tip: heb altijd een notapapiertje bij de hand! Ook op het werk kunnen de ideeën zo in je hoofd springen!

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Het hoeft niet altijd strikt te zijn, maar omdat we momenteel met vier zijn is één artikel in de week wel een ideaal.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Meer bekendheid, meer bezoeker. Welke blogger wil dat niet? 😊

Ook meer samenwerkingen uitwerken en sociale contacten leggen.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Voor iedereen die schrijft vind ik taal zeer belangrijk. Inclusief correct gebruik van leestekens, nog steeds zie ik daar fouten in. Kan ik me enorm aan ergeren.

Ik hou ook wel van het visuele aspect: een duidelijke lay-out met een mooie foto boven een artikel, tussentittels, alinea’s, … Dat soort dingen kunnen veel doen met gewoon een doorlopende tekst, dat is een gouden tip.

Maar daarnaast is het ook enorm de inhoud die telt!

Iedereen zijn eigen schrijfstijl en niche, maar ik hou ervan als mensen schrijven vanuit het hart!

 

Je kunt coco volgen op:

https://anoniemjezelf.wordpress.com

001

 

Een gedachte over “Interview met Anoniem jezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s