Interview met My Little Happiness

1.Hoi Lesley , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Ik ben Lesley van de Zande en woon met mijn man Tiemen, dochtertje Mimi van 4 maanden en hondje Zoë in Hellevoetsluis. Ik blog op My Little Happiness over alles wat ik leuk vind. Toen Mimi er nog niet was ging dit vaak over mode, events, beauty, lifestyle etc. Toen ik zwanger was ben ik dit uit gaan breiden met zwangerschap en kids. Het is een hele persoonlijke blog waarin ik mijn lezers echt meeneem in mijn leven en wat er in mij omgaat.

Ik ben mijn blog ooit begonnen toen ik depressief thuis zat, om dat van mij af te schrijven en het taboe rondom depressie te doorbreken. Die blogs zijn nog steeds veel gelezen en mensen hebben er echt steun aan. Ik vind dat een van de mooie dingen van blogger zijn.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Omdat mijn blog erg persoonlijk is werd het eigenlijk automatisch een nieuw onderdeel op mijn al bestaande blog. Dat de naam er perfect bij aansluit is natuurlijk helemaal mooi. Het moederschap is nu een groot deel van mijn leven en ik kan er genoeg over verzinnen om te vertellen. Ik vind het vooral fijn om hier ook open en eerlijk over te zijn. Mijn bevallingsverhaal en stoppen met borstvoeding zijn twee verhalen die al veel gelezen zijn en ook heel herkenbaar zijn voor sommige mensen.

 1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Dat is nog een beetje een dingentje. Voorheen blogde ik standaard 3 keer per week. Maandag, woensdag, donderdag kwam er altijd een blog van mij online. Tegenwoordig vind ik het erg lastig om mij aan dit schema te houden. Mijn man werkt continudiensten en ik zelf ook drie dagen in de week. Vaak als ik vrij ben is hij aan het werk (ook s’avonds) wat het soms lastig maakt om tijd vrij te maken voor de blog.

Ideeen schrijf ik meestal nu meteen op in notities zodat als ik tijd heb, ik het gelijk kan gaan uitwerken.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik heb mijn blog 3,5 jaar. Ik ben erg blij met mijn blog. Het is mijn creatieve uitlaatklep. Zo leuk om soms ook artikelen terug te lezen.

 logo-glitter-versie-december-2017

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja. Toen een post viral ging kreeg ik commentaar op mijn spelling. In het artikel stond welgeteld 1 spelfout. Het commentaar was, dat je als blogger geen spelfouten kunt maken. Alleen dan anders omschreven 😉 Dit was voor mij erg lastig om te lezen. Ik weet dat ik niet altijd goed ben in spelling. Dit heeft mij er niet van weerhouden om op een gegeven moment de beslissing te nemen en te gaan schrijven op mijn eigen blog. Ik merk dat door het vele schrijven ik ook wel steeds beter word in spelling en dat is een mooie vooruitgang.

Ik heb er best wel mee gezeten en dat heb ik wel vaker bij negatieve reacties op mijn blog. Echter heb ik altijd mijn rots in de branding, Tiemen, die mij dan weer laat relativeren en ervoor zorgt dat ik het los kan laten.

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Mijn werkwijze verschilt per blog soort. Bij een review maak ik eerst foto’s van het product en ga het dan pas uitgebreid testen. Het kan ook zijn dat ik dan tussendoor nog extra foto’s maak. Daarna de foto’s nabewerken (iets oplichten en verkleinen zodat ze niet mega groot verschijnen op mijn blog) en daarna het artikel erbij schrijven. Vaak als ik over een langere periode test schrijf ik tussendoor al kleine stukjes of steekwoorden voor mijzelf zodat ik in een keer de review kan schrijven.

Is het gewoon een persoonlijke blog, dan ga ik achter mijn iMac zitten met een kop thee of bij heel warm weer met een fles water en begin ik lekker te schrijven. Ik lees het dan nog een keer of 5/10 door en dan plan ik hem in voor een bepaalde datum.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

In het verleden heb ik hier wel eens last van gehad. Dé manier om het op te lossen is om het gewoon echt even los te laten en een paar dagen (soms weken) niet bezig te zijn met je blog. Uiteindelijk komt het dan vanzelf weer. Komt dat niet? Misschien is het dan tijd om iets anders te gaan doen met je blog. Het kan dan zijn dat je niet het juiste onderwerp behandeld, het moet namelijk echt dicht bij je hart liggen wil je er goed over kunnen schrijven.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

3 keer per week officieel: maandag, woensdag, vrijdag. Helaas wil het schema nu even niet zo lukken en komt er op een van de dagen af en toe een blog uit. Ik zat mij er heel erg druk om te maken, maar heb nu besloten om het even los te laten. Ideeën die ik nu heb schrijf ik op en ik ga mij er nu even niet druk om maken. Binnenkort gaat het vast en zeker wel lukken. Mijn hoofd is momenteel iets te chaotisch en door even rust te nemen kan ik alles op een rijtje krijgen en weer lekker aan de slag gaan met mijn blog.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik verwacht nog heel lang te bloggen en misschien zelfs ook wel filmpjes te gaan maken. Dit heb ik laatst voor het eerst gedaan voor een ander platform en dat vond ik ook wel heel erg leuk om te doen.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Belangrijk is om jezelf trouw te blijven. Schrijf over de dingen die dicht bij je hart liggen en waar je gelukkig van wordt. Wat absoluut niet kan? Iets waar je zelf niet gelukkig van wordt. Dat merkt je lezer gelijk!

 

Je kunt Lesley volgen op:

www.mylittlehappiness.nl/

Facebook

Instagram

9 gedachten over “Interview met My Little Happiness

 1. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om het bloggen te combineren met een klein kindje erbij. Wel heel leuk dat ze daardoor heeft kunnen uitbreiden door ook daarover te gaan schrijven 🙂

  Like

 2. Leuk interview! Ik kan mij helemaal vinden in wat je zegt dat je met bloggen dichtbij jezelf moet blijven, zo houd je er ook echt plezier in. Ik heb ook wel dagen door drukte van het gezinsleven dat bloggen erbij inschiet maar neem dat niet te nauw, moet wel leuk blijven.

  Like

 3. Hee, wat leuk om Lesley hier tegen te komen.. ik volg haar al zolang en Mimi is zo schattig! Ik kan mij goed voorstellen dat nare reacties vervelend zijn. Heb er zelf 2 keer eentje gehad en die blijven hangen, terwijl je die positieve sneller voor lief neemt. Stom eigenlijk, want die zijn veel waardevoller. Zeker als het om zoiets gaat als een spelfoutje. Zulke reacties slaan nergens op en zou je eigenlijk meteen moeten vergeten..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s