Interview met papas wereld

Di keer heb ik geen papa geïnterviewd maar een papa

1.Hoi Maarten , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

 Mijn naam is Maarten en ben getrouwd met Chantal. Samen hebben we twee zoontjes. Liam is bijna 5 en Kyran net 2.

Op Papa’s wereld blog ik over het vaderschap en alles wat daarbij komt kijken. Verbazingen, irritaties, mooie momenten en allerdaagse dingen. Eigenlijk gewoon een mamablog, maar dan eens vanuit het standpunt van de man in huis.

2.Waarom ben je gaan bloggen over vaderschap?

Toen ik begon was er eigenlijk nog helemaal geen papablog te vinden. Inmiddels zijn er al wat meer. Ik zocht toen ik vader ging worden naar ervaringen van de nieuwe papa, maar kon die helemaal niet vinden. Omdat ik mijn eigen verhaal kwijt wilde, ben ik gaan bloggen.

  1. Hoe combineer je het bloggen met je vaderschap?

Best lastig, want ik kan vaak pas bloggen als de kids slapen. Die slapen vaak pas heel laat door onze werktijden. Vaak ben ik dan ook te moe om te gaan schrijven. Wel is het zo dat ik tijdens het schrijven soms mezelf of mijn kinderen beter ga begrijpen. Het functioneert soms als een soort reflectie.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog sinds januari 2015 en ben tot nu toe best tevreden. Graag zou ik wat meer tijd hebben om te schrijven en een site met meer mogelijkheden. Aan dat laatste wordt gewerkt. Hopelijk volgen er dan ook wat meer lezers.

download (1)

 5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Valt wel mee eigenlijk. Ooit heb ik er eens eentje geschreven waar mijn moeder niet zo blij mee was, maar na een beetje uitleg begreep ze het veel beter. Ze heeft soms dat ze wat aan mijn kijk op dingen moet wennen. Ikzelf ben als persoon behoorlijk veranderd en daarmee ook mijn manier van standpunten innemen.

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Tijd en zin hebben om te schrijven betekent een blog online knallen. Dat kan zelfs ’s nachts gebeuren. Eigenlijk moet ik veel beter gaan plannen. Heb ik wel geprobeerd, een tijdje vol gehouden maar toch weer verslapt.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Niet schrijven. Geforceerde blogs heb je niks aan. Die zeggen helemaal niks. Een block komt meestal als ik te moe ben of teveel met het werk bezig ben.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Nee, geen vast rooster. Dit lukt me helaas gewoon niet. Met de nieuwe site die gebouwd gaat worden wil ik dat weer gaan oppakken.

 9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Een verbeterde site met nieuw logo. Hopelijk meer bekendheid en schrijfopdrachten. Wellicht een keer een moment dat er ook wat mee verdient kan worden.

 10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Maak veel contacten met andere bloggers. Zij kunnen je op weg helpen met nieuwe contacten en tips geven over opbouwen van je site en blogs.

Wat absoluut niet kan? Afspraken niet nakomen.

Je kunt Maarten volgen op :

https://papaswereld.wordpress.com/

Facebook

Instagram

7 gedachten over “Interview met papas wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s