Wat is ‘Stil’ geboren??

‘Stil’geboren is de geboorte van een kindje dat tijdens de zwangerschap of rond de bevalling is overleden

Als het kindje tijdens de zwangerschap in de baarmoeder is overleden, kan er gewacht worden op een spontane bevalling Het is logisch dat bij een bevalling van een dood kindje veel emoties spelen, en dat de spanning en psychologische belasting hoog zijn.

Op fysiek is het anders de inspanning en en de pijn tijdens de bevalling zullen immers niet worden beloond met de geboorte van een roze wolk van geluk.

Vroeger was het de gewoonte dan een doodgeboren kindje door het ziekenhuis werdt afgevoerd.Vaak kreeg de moeder het kindje niet eens te zien en afscheid nemen van de baby was al helemaal niet aan de orde.

Hierdoor was een fatsoenlijke rouwverwerking onmogelijk. Wanneer je tijdens de laatste maanden van je zwangerschap of kort voor de bevalling te horen krijgt dat je kindje niet meer leeft , stort je hele wereld.

Na het horen van dit skecht nieuws,wil je in eerste instatie misschien dat jet kindje gelijk wordt gehaald met een keizersnede.

Het idee van een gewone bevalling te moeten doormaken om uiteindelijk een dood te krijgen, is ondraaglijk.

Saar Dellaert
Foto Make A Memory
rechtenvrij

Medisch gezien is een onnodige operatie met kans op complicaties niet verantwoord.

Toch maakte de arts bij mij toch de afweging om toch een keizersnede te doen omdat ik deze al eerder had gehad

Een dubbele emotie,ik had Saar voor het eerst in me armen. Ik maakte kennis met zhaar kleine handjes en voetjes en je streelt voor het eerst met je vingers langzaam door de kleine,zachte donshaartjes ze was precies haar grote zus Guusje al had ze donker haar

‘Dag, lief klein meisje , fluister ik zacht inhaar oortje, ‘wat ben je ongelooflijk mooi !’

Voorzichtig- en waarschijnlijk door me tranen heen maakte ik kennis met dat prachtige meisje.

Ik verbaasde me over haar volmaaktheid , haar kleine vingertje met die piepkleine nageltjes er aan. Het lijkt net alsof zij slaapt…………..

Maar helaas is dat niet zo en besefte ik al snel dat het heel anders ga zijn dan bij Guusje nu lig ik ook met een mooie meisje in me armen alleen is dit meisje “stil”

 

Info van http://www.zorgstroom.nl

6 gedachten over “Wat is ‘Stil’ geboren??

  1. Jeetje! Ik las je stuk met een brok in mijn keel. Het lijkt me super lastig om dit mee te maken. Gelukkig heb je haar nog kunnen vasthouden! 💞
    Ik vind het super knap van je dat je hier over schrijft terwijl het een super moeilijk onderwerp is.
    Ik wens je het allerbeste! ❤️
    Dikke knuffel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s