Interview met SpillMyTea

1.Hoi Yvette , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Ik vind het juist leuk dat je mij wilt interviewen! Ik ben Yvette, ik ben 35 en ik heb 1 dochter (Vera) van 15 maanden. Op mijn blog SpillMyTea.com blog ik regelmatig over mijn leven als moeder en het organiseren en plannen ervan. Ik noem het graag een momstyle blog! Samen met mijn lezers probeer ik de mysteries van het ouderschap te doorgronden, want voor mij is het ook allemaal maar nieuw! En het dagelijks leven ben ik vooral moeder, maar werk ik ook als Virtueel Assistent voor leuke en positieve ondernemers.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Na meer dan 10 jaar bloggen over lifestyle onderwerpen, was de rek er nogal uit en was ik niet meer blij met de dingen die ik schreef. Het voelde alsof ik mijn eigen blogidentiteit een beetje was kwijt geraakt. Toen ik zwanger werd besloot ik te stoppen met de blog die ik zolang had gehad (en de daarbij horende inkomsten) en verder te gaan met een nieuwe blog en een nieuwe niche. Mijn doel was dus vooral om zelf weer gelukkig te worden met wat ik deed en dat is gelukt! Ik haal er (nog) geen inkomsten uit, maar ik ben des te blijer met de dingen die ik schrijf! Het voelt als thuiskomen. Daarnaast wil ik andere moeder helpen zich te beseffen dat niets van wat ze voelen ‘raar is. We zitten er allemaal wel eens doorheen, alleen wordt daar nooit over gesproken. Dat probeer ik met mijn blog te veranderen. Openheid!

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Dat is goed te doen. Ik blog voornamelijk wanneer mijn dochter overdag dutjes doet en in de avonduren.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik ben nu zo’n 10 jaar met bloggen bezig, maar mijn huidige blog bestaat september dit jaar alweer een jaar. Wat vliegt de tijd! Ik was er niet altijd 100% tevreden over. Tot voor kort blogde ik in het Engels omdat ik het rare idee had dat dat leuker was. I was wrong, haha! Ik heb dus de boel omgegooid en sindsdien gaat het als een speer. Super leuk!

spillmytea_aquarel

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Tot nu toe nog niet! In het verleden wel eens met mijn vorige blog, maar ik heb daar eigenlijk nooit echt op gereageerd. Als het echt niet door de beugel kon dan verwijderde ik de reactie en anders negeerde ik het gewoon.

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Haha, daar val ik mee door de mand! Ik heb eigenlijk helemaal geen werkwijze. Er was een periode met mijn vorige blog dat ik consequent elke week alle blogposts voor de week daarop schreef en ze netjes inplande. Maar nu ik moeder ben, minder tijd heb en gelukkiger wil kunnen zijn met de content die ik maak, schrijf ik alleen als ik inspiratie heb en ook echt iets kwijt wil.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Als ik een writersblock heb, wat inderdaad echt wel eens voorkomt, dan schrijf ik gewoon niet. Wel lees ik veel andere blogs en kijk ik rond op Pinterest, waardoor de inspiratie meestal vanzelf weer terugkomt.

8.Heb je een vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Nee, dat heb ik niet. Wel probeer ik minstens 1 blogpost per week online te zetten, minimaal. Puur omdat ik vind dat het anders echt te lang stillicht. Maar het kan ook maar zo zijn dat er ineens bijna elke dag een blogpost komt, dat is niet te voorspellen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik heb een hoop dromen voor de toekomst, wat betreft mijn blog. Ik wil graag meer gaan designen, zoals handige printables enzo. Maar ook wil ik ebooks gaan schrijven! En ik hoop natuurlijk dat veel meer mama’s mijn blog gaan lezen en vooral gaan reageren, want dat vind ik zo leuk!

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Ik denk dat het belangrijk is dat je af en toe evalueert of je nog wel achter hetgeen staat wat je schrijft. Blog je nog steeds met je hart? Ligt je passie nog steeds bij het onderwerp waar je over schrijft, of ben je de weg kwijtgeraakt? En als dat laatste zo is, wees niet bang om het allemaal om te gooien! Wat absoluut niet kan in mijn ogen, is negativiteit uitstralen. Je bent het visitekaartje van je blog (of bedrijf) en ik denk dat het belangrijk is dat je je online ‘netjes gedraagd’. Wees altijd vriendelijk en ga geen gemene dingen zeggen, want iedereen leest mee en er komt ooit een moment dat je daar spijt van krijg

Je kunt Yvette volgen op:

https://spillmytea.com/

Facebook

Instagram

4 gedachten over “Interview met SpillMyTea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s