Interview met Mamablogger

1.Hoi Marisca , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Natuurlijk! Mijn naam is Marisca Kenter- van der Zwaan, 32 jaar, getrouwd met Patrick en de moeder van Milan (7) en Floris (8 maanden). Naast mijn werk als online communicatie medewerker (32 uur per week) schrijf ik ook dagelijks op mijn Lifestyle Mamablog www.mamablogger.nl Hier vind je iedere dag persoonlijke verhalen, maar ook veel DIY’s, kinderkleding, shoplogs, reviews van speelgoed en dagjes weg en ik schrijf ook veel over de combinatie werken en het moederschap. Eigenlijk alles wat hippe moeders bezig houdt.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik begon met bloggen voor mijn toenmalige webshop die ik 5 jaar heb gehad. Er werd toen geadviseerd te gaan bloggen om de verkoop te laten stijgen en ik vond dat zo leuk dat ik dat steeds vaker ging doen. De focus werd echter steeds persoonlijker in plaats van dat het ging over de webshop en de nieuwe collecties. Uiteindelijk stopte ik na 5 jaar met de webshop en besloot ik mij helemaal te focussen op het bloggen. Ik veranderde de naam naar Mamablogger en daar ging ik!

 1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Dagelijks komt er minimaal één artikel online, vaak ook twee en soms zelfs drie. Ik ben inmiddels heel goed in vooruit plannen en werk vaak in de avonden omdat ik overdag werk. Ook werk ik in de weekenden heel vroeg in de ochtend. Heerlijk vind ik dat! Ik heb sinds kort een MacBook die heel snel en fijn werkt en ook dat helpt mee. Het typt toch een stukje fijner en sneller. Kleine hulpmiddelen, maar het helpt wel. Het hele gezin gaat inmiddels mee met de blog en weet ook niet beter. Daarnaast staat mijn man volledig achter mij en steunt hij mij ook. Ook dat scheelt enorm.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog sinds 2013 en ben in 2014/2015 iedere dag gaan bloggen. Iedere dag is een feestje! Ik ben best trots op wat ik heb neergezet, maar het kan altijd beter. Ik denk dat iedere blogger dat wel heeft. Ik ben heel kritisch op de lay-out en de onderwerpen en maak het mijzelf wel moeilijk soms.

mamablogger1000x250

 

5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja hoor, genoeg! Niet altijd op Mamablogger zelf, maar ook op social media. Zo deelde ik laatst een post in twee verschillende Facebookgroepen en dat mocht ook. Dan komen er ook reacties van mensen die denken dat ik daarmee geld verdien, want ‘je zult vast wel per klik betaald worden’. Deze reacties zijn heel lastig, want hoe maak je iemand nu duidelijk dat dat echt niet zo werkt? Ik heb het geprobeerd netjes uit te leggen, maar diegene was zo overtuigd van haar gelijk dat dat totaal geen zin had. Van dit soort reacties word ik echt boos omdat ze nergens op gebaseerd zijn.

Ik heb ook weleens een reactie van iemand op een artikel gehad dat ze helemaal niet zat te wachten op mijn blog en of ik hem niet kon verwijderen. Ik kende die vrouw totaal niet en verwacht dat ze mij via Google heeft gevonden. Het kan natuurlijk dat je er niets mee hebt, maar je hoeft er niet op te klikken, het te lezen en een reactie achter te laten. Ook dit soort opmerkingen zijn zo ongefundeerd en slaan nergens op. Ik ga er netjes op in en houd de eer aan mijzelf.

Als reacties echt persoonlijk worden of over de kinderen gaan, verwijder ik ze. Tegenwoordig denkt iedereen alles maar te kunnen roepen op Internet.

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ja, in het weekend bepaal ik de onderwerpen voor de komende week. Alleen de diary is vast op de maandag. Daarna typ ik ze gewoon per dag uit. De planning houd ik offline bij op een memo klembord. In het weekend maak ik ook alle foto’s die ik nodig heb. Meestal blog ik in het weekend tot halverwege  de week en daarna werk ik weer tot en met zondag. En soms is dat laatste helemaal niet nodig omdat ik dat in het weekend al heb gedaan.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb er eigenlijk zelden last van en schrijf ook veel ideeën op zodat ik altijd wat achter de hand heb. Ik grap weleens dat ik denk in blogjes. Bij alles wat ik hoor of zie vraag ik mij af of het wat is voor Mamablogger.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ja, iedere dag dus minimaal 1 en ik schat dat het er gemiddeld 40 in de maand zijn. Inmiddels staan er nu bijna 1700 blogjes van mij op Mamablogger. Ik hoop dit jaar nog de 2000 te halen. Zou een mooie mijlpaal zijn, maar dan moet ik nog flink aan de bak!

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Poe, ik hoop heel veel. Ik hoop op nog meer groei en inkomsten en ik hoop ook presentaties te mogen geven over het opzetten van een blog, werkwijze etc. Dat lijkt mij heel erg gaaf! Verder hoop ik op hele gave nieuwe samenwerkingen en net zoveel plezier!

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Mijn advies is om te bloggen volgens een vaste frequentie. Als je zegt dat je op maandag, woensdag en vrijdag en iets post, doe dat dan ook. Neem je blog wat dat betreft wel serieus ook al is het een hobby. Wat niet kan zijn de ideeën en onderwerpen van een ander kopiëren net als foto’s.

Gebruik je eigen fantasie en verzin zelf leuke onderwerpen. Bouw zelf wat op qua bezoekersaantallen en zorg voor voldoende content voordat je jezelf voorstelt aan bedrijven. Een blog kost tijd, energie en ook geld dus het is niet makkelijk geld verdienen. Ga daarom ook niet bloggen, maar doe het omdat je het oprecht leuk vindt.

Je kunt Marisca vlogen op :

www.mamablogger.nl

Facebook

 

8 gedachten over “Interview met Mamablogger

 1. Wauw respect hoor dat je naast je werk en gezin zo veel artikelen kan plaatsen, maar ik lees wat je er allemaal voor doet, super en die Mac dat heb ik dus ook, misschien een klein beetje gebruiksgemak maar zoveel plezier.

  Like

 2. Leuk om te lezen! En wat betreft die negatieve reacties: Heel herkenbaar! En so what als je wel betaald krijgt per klik of blogartikel? Sommige mensen doen alsof het not done is om als blogger betaald te krijgen, maar het is voor mij gewoon een fulltime baan. Jammer hè?!

  Like

 3. Meerdere blogs per dag? Petje af hoor! Dat je daar niet alleen de tijd maar ook de inspiratie voor hebt! En ja, negatieve reacties… dat soort mensen snap ik dan niet. Je hoeft het niet te lezen en je hoeft al helemaal niet te reageren maar om dan wel iemand te kwetsen, dat gaat toch echt te ver.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s