Interview met Bonapetit

1.Hoi Astrid, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Aangenaam, ik ben Astrid Petit-Offermans! Sinds januari 2015 heb ik het geluk gehad dat ik van mijn passie mijn werk mocht maken: BonaPetit Food en Design… Grafische vormgever gespecialiseerd in food en foodblogger. Ik blog over lekker, maar ook over zo gezond mogelijke recepten en maak hier bijzonder appetijtelijke beelden van. Ik wil laten zien dat je bijna geen pakjes en zakjes nodig hebt om heerlijke en eenvoudige gerechten te maken. Bourgondisch koken hoeft immers helemaal niet zo moeilijk en tijdrovend te zijn als de meeste mensen denken!

Ook ben ik helemaal gek van koken met seizoensgroenten (liefst lokaal). Mijn man runt een boerderij in Zuid-Limburg. Een gemengd bedrijf met o.a. aardappels, rosé-uien, tarwe, gerst, groene en witte löss-asperges en een paar kalveren. En dat geeft natuurlijk tal van inspiratie!

2.Wat was je doel met het starten van je blog? Mijn blog is begonnen als een uit de hand gelopen hobby, in het begin had ik helemaal geen doelen. In de loop der jaren zijn er natuurlijk wel doelen gekomen, zoals zoveel mogelijk mensen te laten genieten van mijn recepten.

  1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Food is mijn dagelijkse leven, ik sta ermee op en ga er mee naar bed. Ik heb natuurlijk het grote voordeel dat ik mijn eigen bedrijf heb gespecialiseerd in food.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

De eerste blog heb ik geplaatst in februari 2014. De foto’s maakte ik toen nog met de telefoon, maar kwaliteit begon ik steeds belangrijker te vinden en heb diverse workshops gedaan in foodfotografie en styling.

12813932_947398192003011_8858245009373172042_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Eigenlijk zelden negatieve reacties, maar als… dan schrijf ik een nette reactie terug en ga ik niet in discussie.

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik kijk eerst wat ik ga maken, dan bereid ik, ga aan de gang met styling, maak foto’s, die ik vervolgens bewerk en dan schrijf ik de blog. De blog wordt vervolgens geplaatst en gedeeld op mijn social media kanalen.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Zelden heb ik en writersblock, met een gezin met 3 pubers, een man die een eigen boerderij heeft gebeurd er genoeg. Voor inspiratie kijk ik regelmatig in kookboeken, pinterest en andere social media.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik zet gemiddeld 3x in de week een nieuwe blog op mijn website. Op maandag het weekmenu, woensdag en vrijdag is elke keer een verrassing.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop met mijn blog veel kookliefhebbers te bereiken en dat er in de toekomst misschien nog een kookboek komt!

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Bloggen kun je niet alleen maar doen omdat je het leuk vindt, het is echt een passie waar heel veel tijd in gaat zitten. Volgers haken af als je niet dicht bij jezelf blijft, dat is dan ook heel belangrijk!

 

Je kunt Astrid vinden op:

www.bonapetit.nu

Facebook

 

8 gedachten over “Interview met Bonapetit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s