Interview met Prachtige mamas

.Hoi Rachèl, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Rachèl en ik ben de trotse mama van Isis (8) en Jamie (5). Naast het moederen verzorg ik de boekhouding en facturatie binnen ons eigen bedrijf. En in de spaarzame vrije uurtjes werk ik met hart en ziel aan mijn eigen platform; Prachtige Mama’s! www.prachtige-mamas.nl
Daarnaast sleep ik mezelf 2 keer per week naar de sportschool. Verder ben ik openhartig, positief, sociaal, zeer gevoelig en extreem ongeduldig. En….stront-eigenwijs (niet chique, maar het is waar)

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik kreeg meerdere keren te horen dat ik goed kan schrijven. In mijn kinderjaren schreef ik altijd al verhalen en gedichtjes, maar op latere leeftijd is dat volledig naar de achtergrond gezakt. Het moederschap is zo’n enorme inspiratiebron dat ik besloot om mijn eigen platform te creëren. Hierop kan ik al mijn blogs en tips kwijt.

  1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Op maandag als de kinderen naar school zijn dan heb ik alle tijd voor mijn blog. Verder werk ik op maandag en dinsdagavond aan mijn blog. De rest van de week ga ik nergens naar toe zonder pen & notitieblok, want ik krijg overal nieuwe ideeën voor nieuwe blogs. Het loopt als een rode draad door mijn week heen.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Inmiddels bestaat Prachtige Mama’s 2 jaar.  En dat vervult mij met trots. Ik ben zeker tevreden, maar ik wil nog meer groeien! Ik ben nog  lang niet uitgeschreven en er zijn nog zo veel ideeën om uit te werken.

Rachel van prachtige mama's

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Er komen wel eens negatieve reacties op een blog en dat mag. Je bent namelijk allemaal anders en mijn standpunt is mijn standpunt. Daar hoef je het niet mee eens te zijn. Prima juist als iemand haar reactie geeft. Het zet je aan het denken. De ene keer kun je helemaal  niets met een reactie en een andere keer zorgt het ervoor dat je toch anders naar een bepaald onderwerp gaat kijken.

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik ben enorm planmatig en maak wekelijks een planning voor mijn blogs. Verder is er zeker ook ruimte voor impulsieve ideeën. Het mooie is dat die vaak goed aanslaan. Grappig om te ervaren. Door de planning leg ik mezelf wel van alles op en dat zorgt soms voor stress. Een leerpuntje voor mij is om iets vaker to “go with the flow”. Dan maar afwijken van mijn strakke planning.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Laatst had ik voor het eerst in 2 jaar een writersblock! Enorm irritant en hij duurde wel 2 weken. Ik kon de draai niet meer vinden. Wist geen onderwerp. Echt niet tof. Hoewel ik het enorm frustrerend vond heb ik achterover geleund en gewacht tot hij voorbij ging. Dat is gelukt. I am back! Met honderd-duizend nieuwe ideeën.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik plaats sowieso 6 x per week iets op mijn social media kanalen. 2 x per week plaats ik een kruis in de agenda om mezelf iets meer lucht te geven. Is er veel tijd dan verdwijnen die kruisen en plaats ik iets. Een andere week blijven ze staan. Ik werk veel samen met gastbloggers. Ik plaats gastblogs, eigen blogs, soms alleen een quote of een spontane foto. En ik verkoop sieraden. Hier plaats ik ook regelmatig over.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik verwacht dat Prachtige Mama’s nog groter wordt in de toekomst. Momenteel  heb ik 2.500 volgers en dat moet minimaal verdubbeld worden. Prachtige Mama’s is mijn passie en ik plaats niets zonder dat ik me er 100% voor ingezet heb. Dat levert kwaliteit en ik hoop dat de lezers dat ook terug zien. Prachtige Mama’s is een plek waar je terecht kunt voor mooie, herkenbare blogs. Leuke tips en enorm veel herkenning over het moederschap. Ik hoop dat in de toekomst nog meer Prachtige Mama’s zich bij mij aansluiten.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Mijn belangrijkste tip; blijf bij jezelf en kijk niet naar anderen! Vaar je eigen koers.

Zeker in het begin ben je nog zo zoekende naar je eigen stijl. Als je steeds naar je concurrenten blijft kijken, dan kan dat juist demotiverend werken. Doe waar jij goed in bent en laat je niet door anderen beïnvloeden. Ik kreeg het advies om iets unieks en aparts te bedenken voor mijn blog. Dat zou pas gaan aanslaan….ik heb heel lang gezocht en het niet gevonden, want weet je; No one is you, and that is your power!

Prachtige Mama’s dat ben ik! En dat vind je leuk, of niet.
Dus bedenk wat jij leuk vindt, werk keihard en ga er dan 300 % voor.

Liefs,
Rachèl

Je kunt Rachél volgen op:

www.prachtige-mamas.nl

Facebook

Instagram

 

8 gedachten over “Interview met Prachtige mamas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s