Interview met Quirina Kamoen

 

1.Hoi Quirina , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi, mijn naam is Quirina Kamoen, 38 jaar, getrouwd en samen hebben we onze hond Matsi. Matsi is een beagle, is 8 jaar en ons kindje. Helaas kunnen wij geen kinderen krijgen, doordat mijn baarmoeder in 2017 is verwijderd.

Quirina Kamoen, is een persoonlijke blog waar ik wekelijks nieuwe artikelen schrijf over mijn passie voor fotografie, reizen, reviews, recepten, honden en de dingen die mij het leven leuker maken of diverse onderwerpen die ik belangrijk vind in het leven. Natuurlijk heb ik het ook zo nu en dan over mijn leven zonder kinderen en laat ik mijn leven zien in een wekelijkse blogartikel.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Eigenlijk wilde ik al heel erg lang bloggen, alleen wist ik toen nog niet dat het de naam bloggen had. Alleen doordat ik dyslexie heb, durfde ik nooit eraan te beginnen. Tot op het moment dat de wens om een kind te krijgen, echt moest opgeven. Want ook al heb je een handicap en overkomt het je dat je kinderloos blijft. Het leven is ook leuk zonder kinderen, moet je het zeker wel verwerken en nu ben ik een stadium dat je dromen waar kunt maken, zolang je er maar hard voor werkt.

Mijn passie voor fotografie, wilde ik er ook in kwijt en de kennis die ik heb voor honden, die ik tijdens mijn functie als hondeninstructeur hebt opgedaan. Ook zocht ik een plek, waar ik mijn eigen recepten kon bewaren. Zodat ik soms mijn vreemde gerechten kan teruglezen, hoe ik iets gemaakt heb en welke ingrediënten ik daarvoor gebruikt heb. Al deze onderwerpen en de reizen die ik gemaakt heb, kon ik absoluut niet combineren, maar wel bij mij als persoon horen.

Zo is mijn blog een beetje ontstaan, hoop ik zeker de mensen te inspireren die ook kinderloos zullen blijven en jongeren die ook net als mij echt een verschrikkelijke jeugd heeft gehad. Over mijn jeugd, heb ik nog niet gehad. Dit omdat ik samen met een schrijven, een biografie over mijn jeugd aan het maken ben. Hij schrijft het, ik praat erover.

  1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

In de ochtend ben ik vaak met mijn blog bezig en in de middag met het huishouden, mijn hond of doe ik iets leuks voor mijzelf. In het weekend doe ik eigenlijk vrij weinig op mijn blog, dan is het tijd voor mijn man, soms fotografie en natuurlijk mijn hond.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Op 10 september bestaat mijn blog precies een jaar en begint eindelijk een beetje vorm te krijgen. Dit natuurlijk omdat de inhoud van mijn blog, nu echt een beetje inhoud begint te krijgen. Ook ben ik zeer tevreden over mijn blog, kijk ik graag op mijn blog en lees ik regelmatig mijn eigen artikelen terug. Voor mij is dat een goed teken en ook het belangrijkste.

auinrinakoemoen

 

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Op mijn blog zelf niet, wel van mijn omgeving. Alles wat ik deel op mijn blog, is op basis van mijn mening en belevenis. Hier was iemand in onze kennissenkring niet blij mee, alleen is ze tot op heden niet persoonlijk bij mij gekomen. Niet dat ik een persoon bij naam heb genoemd, dat zal ik ook nooit doen en het was zeker niet de bedoeling om iemand te kwetsen. Ze moeten wel rechtstreeks bij mij komen, anders kan ik er zelf ook heel weinig mee en hou ik niet van om via een ander iets te horen.

Wel merk ik dat in mijn omgeving het af en toe maar vreemd vind, dat ik zo open op mijn blog ben. Alleen als je andere wil helpen, met je eigen ervaring zal je dat ook moeten zijn in mijn ogen. Gelukkig beginnen ze nu een beetje aan te wennen, dat kost zeker tijd en de mensen die mij heel lang kennen, weten dat ik niet standaard ben. Die kijken ook bijna nergens meer van op.

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Voor mijn blog heb ik dus tijd genoeg en werk ik standaard een week vooruit. Zodat ik iedere woensdag en vrijdag een blogartikel heb. Ook mijn wekelijkse my days overzicht, werk ik zoveel mogelijk vooruit, alleen kan ik dit natuurlijk pas schrijven als ik iets beleefd heb. In de winterperiode, ga ik proberen om naar een maand vooruit te werken. Als ik dan weer een baan kan vinden met mijn knieproblemen, dan heb ik ook veel minder tijd om te bloggen. Want in een blogartikel gaat veel meer tijd inzitten, dan de meeste mensen/lezers doorhebben.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Gelukkig heb ik nog geen ervaring mee, ik haal namelijk genoeg inspiratie uit mijn fotografie, de dingen die ik heb meegemaakt en het leven om mijn heen. Ik heb eigenlijk eerder last van teveel inspiratie, dan te weinig en daar moet ik wel is een keuze in maken of ik er goed aan doe om een onderwerp wel of niet te toevoegen op mijn blog.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik heb zeker een vast rooster op mijn blog. Op maandag geef ik altijd een kijkje in mijn leven en laat ik zien wat ik de afgelopen week heb meegemaakt. Op woensdag en vrijdag komen de overige onderwerpen op mijn blog te staan. Soms kan het gebeuren dat ik ook op een dinsdag of een donderdag een artikel online zet. Gemiddeld zit ik rond de 12/13 artikelen per maand en soms iets meer.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik denk dat ik altijd hobbymatig zal blijven bloggen. Het lijkt mij echt vreselijk om onder druk, goede blogartikel te moeten schrijven en dan ook nog is mijn geld ermee te verdienen. Ik schrijf echt, omdat ik het leuk vind om te schrijven en niet om mijn geld ermee te verdienen.

Natuurlijk ga ik geen samenwerkingen uit de weg, alleen vind ik het wel heel erg belangrijk dat het bij mijn blog past. Niet omdat ik er geld en/of een gratis product of dienst voor krijgt. Wel werk ik op dit moment aan trouwe volgers, die mij via mijn sociale media kanalen kunnen volgen. Dat is best lastig om dit te ondervinden, maar uiteindelijk hoop ik toch minimaal 10.000 trouwe bezoekers per maand te krijgen.

 

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Ik ben nu niet een blogger met jarenlange ervaring, Wel kan ik zeggen, dat je ten alle tijden moet gaan bloggen omdat je het leuk vind en niet omdat je iets gratis krijgt. Want je krijgt echt niks gratis, je moet er nog altijd wel iets voor doen. Wees ten alle tijden jezelf en laat dat ook op je blog zien. Want iedereen is uniek, dus jij ook!

Je kunt Quirina vinden op:

https://quirinakamoen.nl/

Facebook

Instagram

3 gedachten over “Interview met Quirina Kamoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s