Interview met Mamas op hakken

1.Hoi Jennifer & Hanna , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Wij zijn Jennifer en Hanna van de website www.mamasophakken.nl Het is een blog voor mama’s en vrouwen die dat (willen) worden. Wekelijks plaatsen we persoonlijke blogs met ervaringen, anekdotes en tips. Ook portretteren we welke week een mama in onze rubriek ‘Meet the mama’. Zo krijg je een inkijkje in de levens van andere mama’s. Ook hebben we een team van vier leuke gastbloggers die voor ons schrijven.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

We waren met onze beide gezinnen op vakantie en aan het zwembad ontstond het idee om moeders op de foto te zetten. Vanuit de rubriek ‘Meet the mama’ bedachten we wat we nog meer wilden doen en zo ontstond Mama’s op hakken.

  1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Beiden hebben we ook nog een parttime job naast de blog en ons gezin. Het is dus altijd een kwestie van goed plannen! De blogs schrijven we voornamelijk als de kinderen op bed liggen en de fotoshoots voor de rubriek ‘Meet the mama’ plannen we nu eens in de drie maanden op een zaterdag. Dan zetten we gelijk op 1 dag 12 mama’s op de foto zodat we even vooruit kunnen!

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

In november staat hij drie jaar online! We zijn er super tevreden over, omdat onze doelen behaald zijn. We zetten vrouwen in het zonnetje, hebben veel leuke mensen mogen ontmoeten en de website wordt vaak bezocht. Ontzettend leuk!

11898642_1607676376163029_705368195567557901_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Weinig eigenlijk. Soms zijn er wel eens commentaren onder een onderwerp, maar we proberen het gesprek dan ook wel aan te gaan. We vinden dat ook niet erg, want het is natuurlijk logisch dat er ook mensen met andere meningen zijn als het gaat over bijvoorbeeld opvoeding.

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

We hebben een vast blogschema ontwikkeld met wie op welke dag blogt, we plaatsen de blogs altijd op eenzelfde tijdstip online op social media en we hebben op bepaalde momenten overleg om bijvoorbeeld de mail bij te werken. Dat zijn een paar voorbeelden van hoe we werken. Maar het blijft altijd zoeken naar wat werkt. Zo willen we nu een paar dingen op Instagram aanpassen en soms kijken we ook of het tijd is voor een nieuw soort rubriek bijvoorbeeld. Vernieuwen blijft altijd leuk!

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ja daar hebben we echt wel eens last van! We proberen in onze telefoon een lijstje bij te houden met onderwerpen die je in het dagelijks leven tegenkomt. Dan heb je altijd wat reserve! Als we er echt niet uitkomen, gaan we bijvoorbeeld de nieuwssites langs om te kijken wat er speelt op het gebied van opvoeding e.d. Of we maken een leuke top 10 lijst. Met bijvoorbeeld: ‘Deze 10 dingen kun je niet missen met een newborn’.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ja, we plaatsen elke werkdag om 06.00 uur een blog! Sporadisch komt er ook wel een blog op zaterdag of zondag online, maar in ieder geval elke werkdag één! Dus per maand komen minimaal 20 blogs online.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs, wat verwacht je van de toekomst?

Lastig te zeggen! We hopen op meer leuke ontmoetingen met mama’s en het zou leuk zijn als de website nog meer groeit!

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Wij denken dat het belangrijk is om consequent te zijn zodat je lezers weten waar je aan toe bent. Ook is het belangrijk om niet alleen maar zakelijk te zijn, maar ook persoonlijk. Mensen vinden het fijn als je ook echt wel wat persoonlijkere onderwerpen deelt. Wat niet kan: te negatief zijn. Is ook nergens voor nodig toch? Positief zijn is veel leuker, staat al zoveel negativiteit online!

Je kunt Jennifer & Hanna vinden op:

www.mamasophakken.nl

Facebook

Instagram

8 gedachten over “Interview met Mamas op hakken

  1. Lekker druk zo’n blog met parttime werken en mama zijn. Maar heel erg leuk! Ik vind het ook altijd zo knap dat ze dan toch nog iedere werkdag een artikel online kunnen krijgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s