Interview met Fitfunfab

1.Hoi,  Laura van de blog Fit Fun Fab (and almost Forty). wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Samen met mijn vriendinnetje Marija (al meer dan 30 jaar vriendinnen!) ben ik afgelopen september (2017) begonnen met de blog Fit Fun Fab (and almost Forty). www.fitfunfab.nl .

Op dat moment waren wij allebei 37 en we misten echt een down to earth platform voor vrouwen van onze leeftijd. Of het zijn allemaal jonge meiden die bloggen, of het is een blog die totaal doorgeslagen in een healthy lifestyle of afvallen. Wij wilden ook aan de zogenaamde ‘fitgirls’ een tegengeluid geven. We merken dat er zoveel vrouwen onzeker worden hierdoor en dat is totaal niet nodig.

Wij bloggen over alles waardoor we FIT worden en blijven, alles wat FUN is en soms is het leuk om een beetje FAB te doen. Maar alles op een gezonde manier en vaak met een korreltje zout. We gaan ook richting de 40, dus nemen ook de lezers is dit proces mee. En dan komt natuurlijk ook het gezinsleven naar voren. We hebben allebei 2 kids en dat maakt natuurlijk een heel groot onderdeel van ons leven waar we over bloggen. Verder vinden het we het ook fijn om maatschappelijke onderwerpen de revue te laten passeren. Ook plaatsen we regelmatig gastblog (heel interessant en ontroerend!) en hebben we regelmatig een rubriek online (op dit moment ‘het ochtendritueel van’) waarin we lezers interviewen.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Al in mijn zwangerschap kwam ik vaak blogs tegen over zwanger zijn en een baby krijgen en alles wat daarbij komt kijken. Zelf vond ik het altijd erg prettig om ervaringsverhalen te lezen. Maar ik heb nog niet zoveel gelezen over de basisschool en wat daarbij komt kijken. En aangezien onze kinderen (3 van de 4) op de basisschool zitten, vinden wij het tof om dit te delen zodat andere vrouwen herkenning vinden of zelfs tips.

  1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Dat gaat goed! Omdat we dus allebei al kinderen hebben op de basisschool hebben we ineens tijd over. Vooral Marija ondervindt dit nu. Ik heb nog wel een dochter van 2,5 die thuis is, maar dat gaat tot nu toe ook goed. En natuurlijk de avonden zijn ideaal en soms de weekenden als mijn man thuis is.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

In september bestaan we 1 jaar. De afgelopen maanden zijn zo ontzettend snel gegaan. We zijn erg tevreden en zien de blog ook groeien. Het is tof om reacties van mensen te krijgen dat ze je blogs leuk vinden of dat ze er zelf wat aan hebben! Super fijn!

29196419_551644128549978_4013815098966540288_n

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Eigenlijk nog niet. Dat komt misschien ook omdat we nog niet zo heel lang bestaan.

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

We maken altijd een planning voor 2 weken en dan verdelen we wie wat doet. Het is echt een grote hobby van ons geworden en eigenlijk gaat het tot nu toe nog vanzelf.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Nog niet echt. Misschien heeft dit er ook mee te maken dat we nog niet heel lang bezig zijn. Vaak als ik aan een blog beginnen, gaat het vanzelf en dan komt er een blog op papier in 10 minuten. Blijkbaar zit het onderwerp dan ook goed in mijn hoofd en houdt het me bezig.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ja, we zijn begonnen met een rooster en houden dit nog steeds vast. Ik vind dit wel belangrijk dat je continuïteit biedt. We posten 4 keer per week.

Maandag: we starten de week met een column die we in briefvorm aan elkaar schrijven. Vaak gaat het over een actueel thema en geven onze mening hierover. Als het onderwerp het toelaat, geven we ook tips uit ons eigen leven. Denk aan schermtijd voor je kinderen, maar ook de eetstoornis orthorexia komt bijvoorbeeld aan bod. We proberen ook echt maatschappelijke thema’s mee te nemen.

Woensdag & Vrijdag: Deze 2 dagen zetten we een nieuwe blog online in de categorie Fit, Fun, Fab of almost Forty. Dan kan een review zijn van een leuke nieuwe hotspot (met of zonder kids), een recept, een humoristische blog of een sport blog. Maar ook kindertraktaties komen terug, of het proces ouder worden. Heel gevarieerd dus.

Op zondag plaatsen we of een gastblog van een inspirerende vrouw of man die een mooi of ontroerend verhaal heeft, of we posten iets in een rubriek die we gestart zijn. Op dit moment is dat de rubriek ‘Het ochtendritueel van’ en hebben wij vrouwen en mannen geïnterviewd hierover, maar in september starten we weer met een nieuwe spraakmakende rubriek!

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Het allerbelangrijkste is dat we het FUN blijven vinden. We halen er echt zoveel energie uit op het moment. We zijn eigenlijk gewoon begonnen en vinden nu steeds manieren om ons te blijven verbeteren.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Plezier houden in wat je doet. Wat ik hierboven ook al zei. Verder vind ik het altijd fijn om een bepaalde continuïteit te bieden aan de lezers. En blijf dicht bij jezelf. Ga niet opeens schrijven over gezonde shakes als je dit zelf helemaal niks vindt. Neem ook geen opdrachten aan die helemaal niet bij je passen. Vind ik zelf echt een afknapper.

En voor de bloggers die twijfelen. Begin gewoon! Dan zie je wel waar het schip strandt en of het strandt. Je wilt toch niet over een paar jaar denken, wat als….

Je kunt Laura & Marija vinden op:

www.fitfunfab.nl

Facebook

Instagram

9 gedachten over “Interview met Fitfunfab

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s