Smaakvol Glutenvrij

1.Hoi Marleen , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hallo allemaal! Ik ben Marleen Trompenaars, 24 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Eersel. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te badmintonnen, te mountainbiken of te fotograferen. Maar natuurlijk besteed ik in mijn vrije tijd ook veel aandacht aan mijn blog. Ik blog op Smaakvol Glutenvrij (www.smaakvolglutenvrij.nl). De naam zegt het al: het gaat over het glutenvrije leven, hoe kan dat lekker en smaakvol zijn. Op deze blog deel ik daarom diverse praktische tips, lekkere glutenvrije recepten en mijn ervaringen omtrent vakanties, diners buitenshuis en dagjes uit.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

In oktober 2016 kreeg ik de diagnose coeliakie. Dit was een behoorlijke klap. Ik moest in één keer de knop omzetten en het glutenvrije dieet gaan volgen. Van één kruimeltje gluten, kan ik namelijk al één week ziek zijn. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat er dan ineens best veel op je af komt. Dat is dan ook de reden dat ik ben gestart met deze blog. In het begin gebruikte ik deze blog vooral als naslagwerk voor mezelf. Had ik bijvoorbeeld een lekker glutenvrij recept gemaakt, dan plaatste ik dat op deze blog, zodat ik het later nog eens terug kon vinden. Vrij snel was bij mij de knop om en ging ik steeds meer bloggen voor anderen (en natuurlijk ook nog steeds een beetje voor mezelf). Inmiddels is mijn blog in deze anderhalf jaar tijd flink gegroeid en dient het niet meer alleen als naslagwerk voor mezelf, maar ook voor velen anderen.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Ik werk 5 dagen in de week. Daarnaast vind ik het ook leuk om met enige regelmaat te sporten of andere leuke dingen te doen. Vandaar dat het af en toe passen en meten is om mijn blog te combineren met het dagelijkse leven. Ik probeer zo nu en dan echt een momentje te plannen, waarin ik aan mijn blog kan werken.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Zie vraag 2. Ik ben zeer tevreden over mijn blog. Ik vind het erg leuk om te zien dat mijn blog in zo’n relatief korte tijd best flink is gegroeid. Maar het allerleukste vind ik dat ik met mijn blog andere mensen kan helpen!

Smaakvolglutenvrij

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik heb een lijstje met allerlei ideeën die ik graag nog wil uitwerken op mijn blog. In het begin had ik echt een planning waarin stond wat ik op welke dag van de week ging plaatsen. Deze planning liep tot een paar weken vooruit. Ik merk dat ik de laatste weken eigenlijk niet echt meer met deze planning aan het werken ben. Dit komt vooral doordat ik het echt ontzettend druk heb met van alles en nog wat. Maar dat zullen de meeste mensen wel herkennen, zo net voor de zomervakantie.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Tot op heden heb ik hier gelukkig nog geen last van gehad. Het scheelt misschien ook dat ik standaard een lijstje met ideeën heb liggen.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Deze vraag hangt een beetje samen met vraag 6. Het was de bedoeling dat ik 3 keer in de week iets zou plaatsen. Aan het begin van het jaar is me dit best goed gelukt, alleen de laatste maand / twee maanden wat minder.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik heb niet echt toekomstverwachtingen wat betreft mijn blog. Ik zie wel hoe het loopt allemaal. Natuurlijk hoop ik wel dat er steeds meer volgers bij blijven komen, zodat steeds meer mensen wat kunnen met mijn tips en ervaringen.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Iedere blogger schrijft op zijn/haar eigen manier. Maar natuurlijk gaan er wel meerdere blogs over hetzelfde onderwerp. Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat als jij het idee hebt om over iets te schrijven, een andere blogger precies datzelfde idee ook heeft. Uiteindelijk denk ik dan maar dat hoe vaker het op internet staat, hoe makkelijker het terug gevonden kan worden door anderen.

Daarnaast vind ik het persoonlijk ook altijd wel fijn als er iets van structuur aanwezig is in je blog. Maar wat vooral belangrijk is: doe je eigen ding, doe wat je leuk vind, doe waar je goed in bent en geniet ervan om dit te delen met anderen!

Je kunt Marleen volgen op:

www.smaakvolglutenvrij.nl

14 gedachten over “Smaakvol Glutenvrij

  1. Wat stom dat je zo ziek wordt van een klein beetje gluten, dan moet je extra goed opletten wat je eet. Goed dat je een blog hebt gemaakt met glutenvrije artikelen.
    Liefs,
    Yousra Yasmine

    Like

  2. Leuk om de persoon achter een blog te leren kennen, Steeds meer mensen in mijn omgeving moeten glutenvrij beginnen eten, ik speel zeker de blog door!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s