HPhofman

1.Hoi Henk, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Ik ben Henk Hofman, 45 jaar, en maak sinds 2011 een persoonlijk blog: ‘Henk schrijft’ https://hphofman.wordpress.com. Een blog over de grote en kleine dingen die me opvallen. Dat kan zijn in mijn directe omgeving maar het kunnen ook dingen zijn die in het nieuws zijn, en waar ik iets van vind.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Ik ben contentpublicist, maar in mijn werk kan ik niet over alle onderwerpen onbelemmerd schrijven, dus dan is een persoonlijk blog een mooie vorm daarvoor.

3. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Daar heb ik geen moeite mee. Ik heb geen commercieel blog, en blog puur op persoonlijke titel. Ik zit dus niet vast aan contracten met sponsoren oid. Het hangt er helemaal vanaf of ik inspiratie heb. De ene keer schrijf ik daardoor een paar blogs binnen een week, en een andere keer schrijf ik ene paar weken niets.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik heb mijn blog sinds 2011, en in die tijd 198 blogs geschreven.

7716545020_d96446e35e_o

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Een keer; Was tijdens de tour de France een paar jaar geleden die toen in Utrecht van start ging. Ik zag toen op de deelnemerslijst een schitterende naam van een anonieme deelnemer: Reto Hollenstein. Heb toen een fictief verslag (https://hphofman.wordpress.com/2015/07/03/waarom-reto-hollenstein-de-2e-etappe-in-de-tour-wint/ )geschreven vanuit zijn perspectief alsof hij de etappe van die volgende dag zou winnen. En de volgende trad hij ook daadwerkelijk uit de anonimiteit.

Niet doordat hij won, maar doordat hij zwaar ten val kwam. ’s avonds plaatste iemand toen een boze reactie dat ik een onzinartikel had geschreven aangezien hij helemaal niet had gewonnen.

Heb hem er toen maar fijntjes op gewezen dat dat blog een dag voor de bewuste dag was gepost, en dat het dus een fictief verhaal was…

6. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Soms sluimert er, als ik in bed lig, en over van alles en nog wat nadenk een artikel. Dan denk ik in bed eigenlijk al het hele blog uit, dus waar ik het over wil hebben etc. De volgende dag hoef ik dan alleen maar mijn gedachtes op het scherm te zetten. Dat gaat vanzelf.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Als ik dat heb, dan laat ik mezelf vrij om niets te schrijven. Dat kan natuurlijk als je een persoonlijk blog hebt een stuk makkelijker dan als het een veel zakelijker, commercieel blog is.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik probeer 2 keer per maand een blog te maken

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik verwacht nog wel een tijd door te gaan, zodra ik geen inspiratie hebt voor mijn blog stek ik de trekker eruit, maar dat verwacht ik de komende jaren zeker nog niet.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Belangrijk is denk ik voor jezelf te bepalen waarom je een blog hebt. Wil je een persoonlijk blog, waarbij je dus schrijft vanuit jouw gezichtspunt, en waarbij je dus vrijwel geen rekening hoeft te houden met anderen? Dan heb je ook, als je een tijd geen inspiratie hebt, de vrijheid om je blog eens een tijdje links te laten liggen, om het weer op te pakken als de inspiratie terug is.

Of is het doel van je blog een commercieel blog te maken, dus wil je geld verdienen met jouw kennis over een bepaald onderwerp? In dat laatste geval zul je dus ook rekening moeten houden met de invloed van sponsoren, die in ruil voor geld/producten een voor hen positief artikel willen.

Wat je nooit moet doen is als je een commercieel belang hebt bij een bepaald blogartikel, te doen alsof dat niet zo is. Zeker bij een commercieel blog is vertrouwen zeer belangrijk. Als je lezers geen vertrouwen meer hebben in jouw geloofwaardigheid dan kun je het wel schudden.

Dus als je namens een sponsor een blog maakt, zet dat eerlijk in je artikel. Lezers prikken er zo doorheen als je positief over een product schrijft, maar dat puur uit commercieel oogpunt doet. Ook sponsoren zijn gebaat bij een geloofwaardig blog, niet bij een louter positief blog.

Dus schrijf ook bij een gesponsord blog ook de mindere punten van een product, dat komt de geloofwaardigheid van dat product, en dus jouw geloofwaardigheid, alleen maar ten goede.

Je kunt Henk volgen op :

www.hphofman.wordpress.com

9 gedachten over “HPhofman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s