Tipify

1.Hoi Jaro, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Jaro Broeklander, ik ben 25 jaar oud en ben werkzaak als freelance content marketeer, redacteur en blogger. Mijn blog Tipify is een blog met – zoals de naam al doet vermoeden – tips! De doelgroep is jongvolwassenen en we besteden aandacht aan categorieën als lifestyle, reizen, wonen, werken en nog veel meer!

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Aangezien ik al jaren blogs schrijf voor opdrachtgevers, leek het me leuk om zelf een blog te beginnen. Ik heb de dingen die ik door de jaren heen geleerd heb toegepast en ik ben super blij dat ik die keuze gemaakt heb. Inmiddels heb ik 3(!) blogs, waar ik dagelijks met veel plezier aan werk.

  1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Ik werk fulltime als freelancer, dus voor mij is het echt ‘werk’. Geen 9 tot 5, maar ik maak toch al snel 50+ uren in de week. De helft van deze tijd doe ik klussen voor opdrachtgevers en de rest van de tijd besteed ik aan mijn blogs.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik ben mijn blog gestart in Januari 2018, Tipify bestaat dus ongeveer 6 maanden. Ik ben zeker tevreden met hoe het gegaan is. De bezoekers nemen met de maand toe en er staan inmiddels meer dan 110 artikelen online.

tipify

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, die krijg je altijd. Op het begin vond ik het lastig om deze vervelende reacties te ontvangen, mensen zijn nu eenmaal erg ‘grof’ vanachter hun computerschermpje. Nu maak ik me er niet zoveel zorgen meer over, ik probeer er niet teveel aandacht aan te geven.

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

In tegenstelling tot de meeste bloggers, werk ik samen met andere schrijvers. Er zijn in totaal 4 schrijvers actief die schrijven op Tipify (inclusief mijzelf). Zij leveren op maandelijkse basis blogs en wanneer ik een stuk of 15 artikelen heb ik ontvangen, plan ik ze allemaal in. Dat vind ik fijn werken, dan hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken!

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ja, dit komt zeker weleens voor! Wanneer dit het geval is, probeer ik spontaan een dagje vrij te nemen. Het heeft namelijk geen zin om op deze momenten door te schrijven.

 

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ja, ik probeer om de dag een blog te publiceren, soms elke dag, soms eens per drie dagen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop dat, wanneer er wat meer budget is, meer langere blogs te schrijven die inhoudelijk ingaan op de onderwerpen. Ook hoop ik meer schrijvers toe te voegen aan het team.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Constant posten en je niet te veel zorgen maken. Gewoon blijven schrijven en de rest komt vanzelf!

Je kunt Jaro volgen op:

https://tipify.nl/

Facebook

Instagram

13 gedachten over “Tipify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s