Beebs and Moms

1.Hoi Kimberly , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hi ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en mama van Evi. Www.beebsandmoms.nl is mijn blog waar ik artikelen schrijf over het ouderschap, trends en andere dingen die me bezig houden. Als koppige mama van een net zo koppig kind heb ik een hoop om over te schrijven en dat doe ik graag met een berg aan humor. En wijn. Chocolade helpt ook trouwens.

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Ik hou enorm van schrijven, het helpt me om mijn geest te ordenen en als mama was het onderwerp snel bedacht. Het ouderschap blijft ook maar nieuwe uitdagingen bieden en dus onderwerpen om over te schrijven.

 1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik schrijf als Evi op school zit. Uitjes kunnen we vaak samen doen en inmiddels vind Evi het ook leuk om me te helpen met foto’s klaarzetten etc.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Een ruime anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met bloggen, eerst puur voor mijzelf en dus voor de buurvrouw van mijn moeder. Inmiddels gaat de blog leuk en groeit deze ook elke maand. Heel tof om te ervaren want het opent wel steeds meer deuren ook. Achteraf had ik eerder mezelf meer moeten verdiepen in bepaalde aspecten van het bloggen, dan zou ik nu waarschijnlijk een groter bereik hebben. Maar ik ga ervan uit dat dingen gaan zoals ze moeten gaan en daardoor zal ik wel het pad bewandelen nu dat ik hoor te bewandelen.

Persoonlijke-Mamablog-e1528203277234

5.heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Eigenlijk niet nog. Geen idee hoe ik op negatieve reacties zou reageren. Waarschijnlijk zal ik het heel rot vinden en lastig om opzij te zetten. Ik denk ook dat je er beter mee om kunt gaan als je meer kritiek krijgt, dan ontwikkel je er ook een manier voor om mee om te gaan waarschijnlijk.

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

 

Ik merk dat ik nog steeds aan het ontwikkelen ben. Waar ik eerst plaatste wanneer ik er zin in had publiceer ik nu in ieder geval 5x per week een artikel. Op mijn bureauplanner plan ik de verschillende blogs in zodat er overzicht blijft maar ook zodat ik goed in de gaten heb wat er online komt. Dus dat er niet 2 dagen achter elkaar een samenwerking online staat maar dat de afwisseling met persoonlijke artikelen en winacties er goed is. Ook voor social media plan ik e.e.a. in. Het geeft me wel overzicht en dat vind ik fijn. Er komt tegenwoordig zoveel kijken bij het bloggen dan alleen maar het schrijven.

Ik probeer minstens een week vooruit te werken zodat ik eventueel ook bij dingen nog wat kan wisselen  of als ik geen tijd/zin heb dat ik daaraan kan toegeven.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb er weleens last van gehad en om die reden ben ik als ik ideeën had deze gaan noteren in een notitieapp op mijn telefoon. Door met collega’s contact te hebben zag ik in dat ik het vaak te moeilijk maakte voor mijzelf. Altijd maar persoonlijke artikelen schrijven is niet te doen. Daarom dat ik wat algemener ben gaan schrijven in combinatie met de persoonlijke artikelen. Dat werkt ook goed voor mij. En doordat ik vooruit werk maakt het niet zoveel uit als ik een dag of paar dagen geen inspiratie heb. Dan komt het later wel weer.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

O dat heb ik eigenlijk bij 7 wel al verteld. Over het algemeen komen er 5 blogs – op werkdagen – uit. In het weekend heb ik dan meestal een #uithetbmarchief. Artikelen uit het archief. Ik merk dat mijn volgers sowieso minder lezen in het weekend, daarom dat ik over het algemeen alleen winacties in het weekend heb. En sinds kort heb ik een weekoverzicht waarin ik de artikelen van die week nog eens samenvat zodat je op je gemak alles na kunt lezen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop enorm dat mijn blog verder blijft groeien en dat ik het leuk blijf vinden. Het zou fijn zijn om een complete baan van het bloggen te kunnen maken. Ik ben ZZP’er en dus wel afhankelijk van de inkomsten van o.a. Beebs and Moms. Deze baan vind ik heel fijn te combineren met Evi en haar vind ik het allerbelangrijkste.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Er is een hoop afgunst onderling. Jammer want ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren. Is er een opdrachtgever die je bij een collega vind passen? Geef één van beide partijen dan een hint over de ander. Help elkaar, zorg ervoor dat je met anderen een groep kunt vormen. Waar je geen directe collega’s bent is het fijn om mensen te hebben om op terug te kunnen vallen en mee te kunnen sparren. Je maakt je eigen club en dat is zo belangrijk. Wees lief voor een ander en blijf jezelf! O en hou humor, pak je rust en hou je plezier erin. Jouw blog dus jij bepaalt.

Je kunt Kimberly vinden op

www.beebsandmoms.nl

Facebook

Instagram

22 gedachten over “Beebs and Moms

 1. Wat leuk om te lezen en inderdaad helemaal zoals ze is. En inderdaad; het collega’s tippen over bepaalde opdrachten, dat gebeurt niet zo vaak, maar zij doet het wel en dat vind ik zo lief!

  Like

 2. Vijf blogs per week? Respect hoor! Dat lukt mij echt niet. En ja, die haat en nijd heb ik gelukkig nog niet zelf ervaren maar ik hoor anderen er inderdaad weleens over. Erg jammer want uiteindelijk word je er toch alleen maar beter van als je elkaar helpt?

  Like

 3. Wat leuk om zo andere bloggers te leren kennen! Ik heb dat ook heel erg, dat ik schrijf om mijn gedachten te ordenen, heerlijk vind ik dat!

  Like

 4. Het blijft leuk om te lezen hoe andere mensen het bloggen doen! Leuk dat haar dochter ook al een beetje kan meehelpen met haar werkzaamheden, dat is vast ook een blogger in de dop 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s