Loves2love

1.Hoi Anne , wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hallo, mijn naam is Anne Claasen en ik blog op www.loves2love.nl over liefde, relaties en trouwen. Omdat iedereen van de liefde houdt!

Ik ben zelf nog niet getrouwd, maar woon al bijna 6 jaar samen met mijn wederhelft. Misschien had je het al geraden, ik zou best graag trouwen. Toch is dat niet de reden dat ik over dit onderwerp ben gaan bloggen. Ik ben gek op alles wat met liefde te maken heeft en wilde graag iets doen met mijn passie voor schrijven. Een onderwerp was dus snel gevonden!

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Jaren geleden begon ik met het schrijven van berichten. Eerst via web-log (wat nu niet meer bestaat) en later als schoolopdracht. Na de schoolopdracht heb ik het bloggen eigenlijk nooit meer helemaal los gelaten, alleen wist ik nog niet helemaal welke kant ik ermee op wilde. Ik schreef vooral persoonlijke stukken, als een soort van dagboek.

In februari 2016 kreeg ik een ongeluk en daarna ben ik nog veel meer van me af gaan schrijven. Dat voelde zo goed, dat ik vanaf december 2016 een eigen domeinnaam aanschafte en ook ging schrijven over andere onderwerpen: liefde, relaties en trouwen.

  1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

In februari kwam ik thuis te zitten en het duurde lang voor ik weer echt aan het werk kon. Toen mijn contract bij mijn vorige werkgever niet verlengd werd had ik helemaal veel tijd om te bloggen. Ik schreef toen ook elke dag een artikel. Inmiddels heb ik dat teruggebracht naar 4 artikelen per week, naast een baan van 24 uur (voorheen 32 uur). Ik geef toe, het vergt soms enige planning.

Mijn laptop gaat altijd met me mee, ook als ik een weekendje weg ben of op vakantie ga. Vooral bij vakanties zorg ik dat ik al vooruit heb gewerkt, zodat ik op locatie alleen het hoognodige hoef te doen (promotie via social, reacties beantwoorden). Tegenwoordig gebruik ik 1 dag doordeweeks en 1 dag in het weekend om alle artikelen en andere technische zaken te regelen en ik ben elke dag even bezig met social media.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Mijn huidige blog heb ik vanaf 2012, eerst in de gratis variant en vanaf eind 2016 op een eigen domeinnaam. Ik ben trots op wat ik heb bereikt, maar ik zie ook altijd dat het beter had gekund. Dat zorgt soms wel eens voor een negatieve spiraal, maar het motiveert me ook om er meer uit te halen. Zo leg ik de lat voor mezelf hoog, en leer ik gaandeweg om deze niet té hoog te leggen.

loves2love

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Ja, ik heb zeker wel eens negatieve reacties gehad. In het begin vond ik dat echt enorm lastig en kon ik er lang mee rondlopen. Nu probeer ik mezelf voor te houden dat mensen online vaak een filter missen. In het echte leven reageer je ook niet zo bot, waarom zou je dat online dan wel doen? Mensen vergeten soms dat er een echt persoon achter een blog zit, met gevoelens en die hart en ziel in de artikelen legt. Gelukkig komen er ook veel positieve reacties, dat maakt veel goed!

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Voorheen schreef ik elke dag het artikel voor de volgende dag. Dat was niet bepaald efficiënt en ik merkte dat de artikelen ook echt niet altijd goed waren. Inmiddels ben ik iets minder vaak gaan schrijven, maar plan ik het ook beter in. 2 dagen in de week zijn voor het schrijven van de artikelen en het technische gedeelte van de website, de andere dagen zijn voor het bijhouden van social media, het maken van afbeeldingen bij de artikelen en de contacten met lezers en bedrijven. Ik ben dus wel elke dag bezig met mijn blog.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Ik heb nog niet echt last gehad van een writers block. Wel had ik enkele maanden geleden even geen puf om 4 keer per week een artikel te plaatsen. Het was gewoon te veel. De eerste keer vond ik het heel moeilijk om dan maar gewoon geen artikel online te laten komen, maar gaandeweg werd dat iets makkelijker. Maar dan zorgde ik er wel voor dat er toch minimaal 3 artikelen per week online kwamen, zodat het niet zo opviel. Inspiratie heb ik genoeg, eigenlijk juist te veel. En anders hoor ik wel van collega’s, vrienden en lezers waar ze graag een artikel over willen lezen!

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik heb een semi-vast rooster. Elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag komt er een artikel online. De woensdag is de gastbloggersdag en op zondag komt er altijd een printable of een DIY online. De andere dagen wisselen, soms komt er op maandag een persoonlijk artikel online, soms juist niet. Ik probeer mezelf niet helemaal vast te leggen, omdat dan het plezier en de spontaniteit voor mij te veel verdwijnt.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Over 3 – 5 jaar hoop ik te kunnen leven van mijn blog. Dat zou ik zo ontzettend tof vinden! Om daarnaartoe te werken heb ik mezelf ook enkele korte termijn doelen gesteld. Bovendien blijf ik leren en mezelf verbeteren, door middel van congressen en bijscholingen. Zo weet ik zeker dat ik alles uit de mogelijkheden haal.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Als een blog slecht geschreven is, met veel taalfouten, dan haak ik al snel af. Wil je verder komen, dan is het écht belangrijk om je blogs goed na te kijken. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat je een foutje maakt (dat heeft iedereen!) maar bij de derde keer ‘me’ in plaats van ‘mijn’ haak ik toch meestal wel af. Bovendien is het goed om te weten dat bloggen meer inhoudt dan alleen het schrijven van berichtjes. Denk aan SEO, het bouwen van je eigen website, contacten onderhouden met bedrijven en andere bloggers en het jezelf in de markt zetten. ‘Even snel’ een blog opzetten om gratis producten te krijgen is dan ook niet aan te raden. Bloggen is iets wat je doet omdat het je passie is, want anders verdwijn je zo weer van de radar.

 

Je kan Anna volgen op:

www.loves2love.nl

Facebook

Instagram

 

11 gedachten over “Loves2love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s