een goed verhaal

1.Hoi Mirjam, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hi! Ik ben Mirjam Hart. Moeder van tiener Noah, peuter Eli en baby Filou. Ik heb een blog genaamd ‘Een Goed Verhaal’. Eigenlijk in het leven geroepen voor bij mijn nog te openen webshop met fairtrade en eco producten, maar inmiddels ben ik 2 jaar verder en gaat de blog super, maar de webshop is er nog steeds niet!

Op eengoedverhaal.nu/blog schrijf ik het liefst over duurzame producten en fairtrade initiatieven. Daarnaast geef ik tips hoe je heel gemakkelijk duurzamer kunt leven. Ook is het gewoon een feel good blog met leuke diy’s en gezellige uit-tips!

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Als moeder van 3 ontkom je er bijna niet aan! Ik wil niet echt een mamablogger zijn, want daarvoor zijn mijn interesses te breed. Maar als ik weer een gezellig dagje weg heb gehad met mijn gezin, moet ik dat natuurlijk delen op mijn blog! Ook vind ik het leuk om mijn enthousiasme te delen over kleine ondernemers die duurzaam en eerlijk produceren.

 1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik heb van mijn blog mijn werk kunnen maken. Ik heb dus de mazzel dat ik vanuit huis kan werken. Meestal als de jongste op bed ligt en de peuter lekker aan het spelen is, maar op dinsdag en vrijdag heb ik echt een werkdag ingepland en gaan de kleintjes naar het kinderdagverblijf. Dat vinden ze gelukkig heel erg leuk, dus voel ik me daar niet meer schuldig over. Wel gedaan overigens!

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog nu 2,5 jaar voor mezelf. Daarvoor schreef ik al gastblogs voor een tekstbureau. Ik vind het heel leuk om mijn eigen ontwikkeling te zien in mijn blogartikelen. De eerste teksten schreef ik nog niet SEO bijvoorbeeld en foto’s maakte ik gewoon met mijn iPhone. Ook schreef ik maar over alles wat er in mij opkwam.

Inmiddels heb ik professionele apparatuur voor mijn fotografie en heb ik meer een strategie in wat ik post en wanneer. Ik zet 4x per week een nieuw artikel online. Namelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Ik probeer hierbij een goede afwisseling te maken tussen interieur, vrije tijd en diy-projecten.

image001

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Dat hoort er helaas een beetje bij. Zoveel mensen, zoveel meningen.

Op mijn blogpost over “Bloggers met een prijslijst” https://eengoedverhaal.nu/blog/een-blogger-met-een-prijslijst-belachelijk/

kreeg ik heel veel positieve reacties, maar is tot stand gekomen na de zoveelste vervelende ervaring. Niet lang daarna besloot een blogger dit artikel te kopiëren en daar schreef ik “Pas op voor de copycat” over.https://eengoedverhaal.nu/blog/?p=11156&preview=1&_ppp=2b354ff638

Niet iedereen vond het kunnen dat ik hier zo openlijk over schreef, maar ik vond dat ik het zelf redelijk netjes heb gehouden, want ik heb nergens haar naam of haar site herkenbaar online gezet.

Daarnaast kreeg ik nog weleens wat vervelende en zeurderige reacties op blogposts op mijn babyblog The Baby Project. Ik merk wel dat het ouderschap nog steeds een heel gevoelig onderwerp is om over te bloggen. Daarom weet ik dat het niet helemaal mijn genre is en wissel ik zogenaamde mamablogs liever af met andere verhalen.

 1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ik ben nergens zonder mijn planner en uitwisbare notitieboekje. Hierin probeer ik zo goed mogelijk bij te houden wat wanneer online komt en wat ik nog allemaal moet doen.

Mijn blog heeft vaste categorieën, maar ik heb niet echt een strak schema met welk onderwerp wanneer aan de beurt is. Behalve op vrijdag en zondag. Op vrijdag wissel ik 2 vaste rubrieken af, namelijk “Mijn favoriete hoekje’ en “Hashtag Instagrammer”. En op zondag kies ik het liefst voor een luchtig onderwerp, zoals verzamelingen van oudere blogposts, favorietenlijstjes en shoptips.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Gelukkig werk ik altijd flink vooruit, zodat ik nooit zonder blogposts zit. De ene week ben ik productiever en creatiever dan de andere. Maar als ik echt even vastzit kijk ik welke oude blogposts een update nodig hebben en ga ik daarmee aan de slag.  Als ik daarmee bezig ben krijg ik vaak wel inspiratie voor een nieuw artikel. Als dat niet werkt speur ik op Pinterest naar inspirerende plaatjes en kijk ik in Facebookgroepen over interieur & lifestyle welke vragen er regelmatig gesteld worden en kijk ik of ik daarmee iets kan.

 8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag verschijnen er nieuwe artikelen online. Best wel veel dus. Maar omdat de onderwerpen divers zijn hoop ik zoveel mogelijk mensen te kunnen vermaken. Niet al mijn lezers hebben kinderen, dus die slaan dan waarschijnlijk de tips voor tienercadeaus over. https://eengoedverhaal.nu/blog/handige-tips-voor-tienercadeaus/

Of de mensen die al duurzaam leven hoeven niet te weten hoe je gemakkelijk kunt afval scheiden… https://eengoedverhaal.nu/blog/afval-scheiden-brabantia-bo/

Om maar wat voorbeelden te noemen.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Ik hoop nog heel lang door te gaan met bloggen. Ik heb al heel wat leuke samenwerkingen mogen doen, maar ik er heb er ook nog een heleboel op mijn verlanglijstje staan. Zo zou ik nog veel vaker op pad willen met mijn gezin in binnen- en buitenland en hier verslag van mogen doen.

Ik vind het ook heel leuk om gastblogs te schrijven voor bedrijven. Ik hoop dat in de toekomst nog meer webshops hiervan gebruik willen maken.

Tot slot hoop ik natuurlijk dat mensen echt geïnspireerd raken van mijn artikelen!

 image00110.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Bloggen blijft iets persoonlijks, dus wie ben ik om daar iets van te vinden? Maar natuurlijk heb ik wel een mening over bepaalde dingen 😉

Ik vind het vooral belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Ga niet bloggen om overal gratis binnen te komen of om allerlei producten opgestuurd te krijgen. Daarnaast vind ik een blogpost vol spelfouten niet prettig om te lezen en bij blogs met onscherpe foto’s haak ik ook snel af. Ik ben wat dat betreft nogal kritisch, denk ik!

Ik vind ook dat bloggers moeten stoppen met het gebruiken van afbeeldingen van anderen en als bronvermelding ‘Pinterest’ of ‘Instagram’ neerzetten. Vraag aan de fotograaf of je het beeld mag gebruiken, zet er duidelijke credits bij en deel een follow-link naar de website van de persoon in kwestie.  Kun je er echt niet achter komen van wie het beeldmateriaal is? Dan gebruik je het niet!

Tot slot: Geniet van iedere blogpost die online komt. Of hij nog goed gelezen wordt of niet. Wees trots op wat je hebt gemaakt, want achter ieder verhaal schuilt heel veel werk vooraf.

 

Liefs, Mirjam

Je kan Mirjam vinden op:

www.eengoedverhaal.nu

Facebook

Instagram

 

28 gedachten over “een goed verhaal

 1. Leuk om te lezen hoe een andere blogger over haar blog denkt en dit aanpakt. Herkenbaar ook. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik niet veel heb met zogenaamde mamabloggers omdat ik daar zelf weinig feeling mee heb maar om dan een negatieve reactie te geven, snap ik niet. Je hoeft het tenslotte niet te lezen.

  Like

 2. Mooi, die laatste tip! En ik vind het altijd zo knap als bloggers 3 of 4 (of meer!) artikelen online plaatsen per week … tsja, als ik niet fulltime zou werken zou me dat misschien trouwens ook wel lukken. Je kan niet alles hebben haha. Leuk interview in ieder geval!

  Like

 3. Ik kende je nog niet, Mirjam. Heb meteen doorgeklikt naar een paar posts. Jammer dat sommige mensen een complete tekst kopiëren. Mijn oma zei altijd: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Als je iets wil bereiken moet je varen op eigen kracht, al dan niet met wat hulp. Dan kom je het verst.

  Like

 4. ik kende deze blog nog niet. Ik kan mij ook zo verschrikkelijk storen aan blogs vol taalfouten! Slechte foto’s vind ik niet zo erg, maar ik vind het wel lastig als het vol foto’s staat en er staat geen kwalitatieve tekst tussen. Dan heeft die blog voor mij geen meerwaarde. Plaatjes kijken doe ik wel op instagram. Het moet enorm frustrerend zijn als mensen jouw werk kopiëren. Ik denk dat het meer voorkomt dan je denkt; Ik lees regelmatig buitenlandse artikels en soms kom ik dan precies dezelfde tekst (vertaald) tegen op een Nederlandse blog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s