Xantippedewit

 Dit keer geen interview met een blogger maar met een vlogger

1.Hoi Alexandra, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je vlog nog niet kennen, jezelf en je vlog voorstellen?

Ik ben Alexandra, 32 jaar en woon in het altijd gezellige Middelburg samen met mijn vriend en 2 katjes

In het dagelijks leven werk ik 32 uur in de detailhandel en daarbij heb ik mijn eigen YouTube kanaal “xantippedewit”, waar ik 1 x in de week een vlog online zet en 1 x per week een ‘gewone’ video

Dat kan eigenlijk over alles gaan , ik doe letterlijk waar ik op dat moment zin in heb of wat ik denk dat mijn kijkers kunnen waarderen

2.Waarom ben je gaan vloggen over je onderwerp?

Toen ik voor de grap een aantal jaar geleden de kenende been boozled challenge kocht omdat ik die graag wilde proberen ( waar, echt geen idee want het was zo vies!) vroegen een hoop mensen of ik onze reactie wilde filmen. Zo gezegd zo gedaan en omdat mensen daar zo leuk op reageerde besloot ik er verder mee te gaan, en zo is eigenlijk mijn kanaal begonnen

  1. Hoe combineer je het vloggen in het dagelijks leven?

Soms is dat best lastig !

Ik werk natuurlijk 32 uur , de weekenden leg ik ook alles vast wat ik doe en neem ik dus ook nog een ‘gewone’ video op. En dat alles moet ook nog ge-edit worden, dus al met al neem het behoorlijk veel tijd in beslag!

En vooral bij het vloggen is het soms lastig , wat leg je wel vast en wat niet. Waar mag ik wel filmen, waar niet. Soms benst lastig!

 

4.Hoe lang heb je je vlog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

In 2015 ben ik begonnen, dus dat is al bijna weer 3 jaar ! YouTube is een moeilijk ding om tussen te komen als nieuwkomer. Zoveel mensen hebben tegenwoordig een eigen kanaal en er is mega veel aanbod over allerlei onderwerpen. De ene video is nog mooier als de andere en daartussen moet je proberen op te vallen

Maar ik mag niet klagen . Ik heb een leuke serie mogen maken in samenwerking met een leuk winkelmerk, en laatst werd mijn video nog gebruikt voor een item in RTL Boulevard, en eeen van mijn shopvlogs ging ook viraal in een week met 36.00 vieuws dus dat was ook leuk!

27798320_609249806074485_7288883324275108353_o

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je vlog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Helaas heb ik die ook weleens gehad ja. Vooral van mensen die YouTube en vloggen etc. niet begrijpen .Dan word er lacherig over gedaan maar ik zie dat nogmaals meer als iemand die YouTube niet begrijpt.

Ook krijg je weleens negatieve comments onder je video, en dat is iets wat helaas steeds meer gebeurd op YouTube. Ik zelf heb er nog niet heel veel last van gehad , maar er zijn youtubers die echt de meest nare dingen naar hun hooft gesmeten krijgen in de reacties. Niet oke!

  1. In de tijd dat je aan het vlog bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Een echte vaste routine heb ik niet echt eigenlijk , maar dat is meer omdat ik ook nog een baan ernaast heb, en ik alles buiten werktijd moet doen.

Meestal heb ik 1 vaste vrij dag en naast mijn huishouden probeer ik op die dag een video op te nemen en te editen , maar dat laatste wil ik nog wel eens uitstellen. Oeps!

Meestal edit ik op dinsdagavond en zaterdag en mocht dat niet lukken dan zoek ik ergens in de week nog wat tijd om het alsnog te doen. En in het weekend gaar de camera overal mee naar toe!

7.Wat doe je als  geen onderwerp kan bedenken voor je vlog? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Meestal weer ik ongeveer wel wat ik wil doen, maar het komt inderdaad ook weleens voor dat ik even niets weet te verzinnen

Vroeger moest en zou er dan een video online komen, maar inmiddels ben ik wel wat makkelijker daarin geworden. Ik wil alleen video’s plaatsen waar ik zelf naar zou willen kijken en als dat niet zo is dan plaats ik liever een weekje niets

En soms komt er ineens spontaan een nieuw idee in me op en slaat dat aan dan maak ik er soms een serie van, maar dat ligt er echt aan hoe de video wordt ontvangen.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de vlogs online zet? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een vlog van je online?

Ik probeer altijd op woensdag een weekendvlog online te hebben en zondag een ‘gewone’ video, wat betekend dat er ongeveer 8 per maand online komen.

Maar ook daar ben ik soms wat makkelijker in geworden. Soms is het een dag of 2 later maar ik maak me er niet zo druk om. Deed ik wel altijd maar doordat ik gewoon nog een baan heb, gaat dat voor en komt YouTube toch op een tweede plek.

Maar eerlijk is eerlijk, als je ergens wilt komen met je kanaal is vaste uploudtijden en je daar dan ook aan houden eigenlijk wel een must!

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je vlogs wat verwacht je van de toekomst?

Wat ik hoop is dat YouTube meer ruimte gaat maken voor beginnende YouTube. Nu komen uiteraard de video’s met de meeste views automatisch hoger te staan.

Dat verschilde merkte ik vooral toen die video ineens heel hard ging met views. Je wordt dan veel meer voorgesteld onder andere video’s en mensen klikken er sneller op.

Uiteindelijk zou de ultieme droom zijn om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken, maar daar ben ik voorlopig nog niet!

10.Heb je nog tips voor andere vloggers en/ of bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Mijn belangrijkste tip is toch wel: doe omdat je het leuk vind. Niet om heel veel geld te verdienen of spullen te krijgen, want dan ga je het zwaar krijgen. Mensen onderschatten echt hoeveel werk er in 1 video zit, laat staan als je er bijv., net als ik 8 per maand online zet.

Maar doe vooral gewoon lekker wat jij wilt! En hou je niet perse aan een onderwerp vast wat tegenwoordig maakt dan echt niet meer uit en zo kan je meteen ontdekken wat je wel  en niet leuk vind.

Je kan Alexandra volgen op:

YouTube

Facebook

Instagram

10 gedachten over “Xantippedewit

  1. als mensen negatieve reacties geven dan zegt dat alles over hun en niets over jou. En inderdaad: het werk dat in vloggen en bloggen gestoken wordt, wordt zwaar onderschat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s