Wereldvanmama

1.Hoi Laura, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met Dave en samen hebben we 3 kinderen. Een zoon van 11, een dochter van 8 en een zoon van anderhalf.

Ik blog op mijn website www.wereldvanmama.nl over de dingen die we meemaken. Dat kan heel verschillend zijn. De ene keer gaat het over een ziekenhuisbezoek met de oudste ( hij is chronisch ziek ) en de volgende keer gaat het over wat de jongste uitgespookt heeft. Daarnaast komen er regelmatig speelgoedreviews en DIY`s voorbij. Ik ben gek op knutselen met de kinderen

2.Waarom ben je gaan bloggen over moederschap?

Dat is eigenlijk per toeval gegaan. Toen onze oudste in 2014 een zware operatie zou krijgen aan zijn rug, besloot ik dat ik over de onderzoeken voorafgaand aan die operatie kort iets zou schrijven. Meer voor familie die ver weg woonde dan voor iemand anders. Pas later kwam ik erachter dat er toch meer mensen meelazen. Ik wilde graag schrijven over meer, verschillende dingen. Niet alleen over ziek zijn, ziekenhuizen en operaties. In het najaar van 2014 ben ik dat dus gaan doen.

  1. Hoe combineer je het bloggen met je moederschap?

Ik post 3 tot 5 keer per week een nieuw artikel. Als ik heel veel inspiratie heb, dan kan het meer zijn. De oudste twee kinderen gaan natuurlijk naar school, de jongste is gewoon fulltime thuis. Drie keer per week ( op maandag, dinsdag en donderdag ) in de middag hou ik me bezig met mijn blog. De jongste slaapt dan dus dan heb ik 2 uurtjes de tijd. Voor de rest doe ik eigenlijk alles in de avond.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Ik blog sinds februari 2014. Eerst op een andere domeinnaam, maar uiteindelijk koos ik voor deze domeinnaam. Ik heb dankzij mijn blog al vele lieve mensen mogen ontmoeten en veel mooie en leuke dingen mogen doen. Het heeft me tot nu toe veel plezier en mooie vriendschappen gebracht. Ik ben nog niet van plan om te stoppen.

Wereld-Van-Mama-logo

 5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee, eigenlijk niet.

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Zie vraag 3.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Tuurlijk. Maar dan schrijf ik gewoon niet. Soms heb ik inspiratie en soms niet. Ik schrijf gemiddeld een week vooruit, dus als ik een paar dagen niks te schrijven heb merken de lezers er weinig van. En anders komt er gewoon geen artikel online.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Ik wil graag elke maandag, woensdag en vrijdag een artikel online hebben, maar momenteel is het 5 dagen per week ( maandag tot en met vrijdag ) Vakanties zijn iets minder. Ik ben dan meer met de kinderen bezig en wil niet de moeder zijn die altijd achter de laptop hangt.

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Geen idee, daar sta ik totaal niet bij stil. Zolang ik plezier heb ik het bloggen zal ik het blijven doen. Vind ik er niks meer aan, dan stop ik. Simpel zat.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Blijf dicht bij jezelf en zorg dat je plezier hebt in wat je doet. Als je iets met tegenzin doet, merken lezers dat.

Je kan Laura verder volgen op:

www.wereldvanmama.nl

Facebook

Instagram

 

21 gedachten over “Wereldvanmama

  1. Waauw, mooie manier van naar alles kijken, plezier hebben in wat je doet! Dit merk je in jouw schrijfstijl! En man, wat schrijf je vaak, 3x per week, dat is een heuse prestatie! Doe zo verder, je bent een inspiratie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s