Animeazing

 

1.Hoi Bozenka, wat leuk dat ik je mag interviewen. Kan  je voor diegene die jou en je blog nog niet kennen, jezelf en je blog voorstellen?

Hoi! Ik ben Bozenka. Ik ben half Slowaaks, half Nederlands en heb een fascinatie voor popcultuur, met name die van Japan. Op mijn blog www.animeazing.nl schrijf ik onder de pennaam ‘Yasumi’ over anime en manga. Ik schrijf recensies, verslagen van evenementen en deel mijn kennis in informatieve blogs.

2.Wat was je doel met het starten van je blog?

Tegen familie en vrienden praat ik eindeloos over mijn favoriete anime series zoals Fullmetal Alchemist en Erased (deze kun je vinden op Netflix!). Veel van hen kennen echter alleen Pokémon. Ik moest mijn ei dus op een andere manier kwijt. Daarnaast is schrijven ook altijd mijn hobby geweest, dus kwam ik op het idee om een blog te starten over anime. Inmiddels kan ik niet meer stoppen met bloggen!

  1. Hoe combineer je het bloggen met het dagelijks leven?

Het bloggen is tot nu toe alleen een hobby en dat moet ik combineren met een baan in de supermarkt. Dit is soms een uitdaging, omdat ik ook niet de hele dag voor de tv kan en wil zitten om anime te kijken (om maar een voorbeeld te noemen). Dat vind ik echter ook het leuke eraan en ik ga soms tot het uiterste om wekelijks blogs te publiceren.

4.Hoe lang heb je je blog al en hoe kijk je hier op terug, ben je er tevreden over?

Animeazing.nl bestaat sinds 1 december 2015, dus drie jaar. Inmiddels komen er maandelijks meer dan 1.000 unieke bezoekers op mijn blog. Dit had ik nooit verwacht en natuurlijk ben ik er dan tevreden over. Anime en manga zijn best wel niche onderwerpe

cropped-bannertransp500x200

5.Heb je wel eens negatieve reacties gehad op je blog , zo ja hoe ga je hier mee om?

Nee, gelukkig nog nooit!

  1. In de tijd dat je aan het bloggen bent heb je vast een bepaalde werkwijze voor jezelf ontwikkeld die voor jou het beste werkt. Wat is jouw werkwijze?

Ideeën voor blogs komen bij mij altijd spontaan, dus ik heb altijd wel een kladblok bij me. Als ik deze ideeën ga uitwerken, heb ik wel alle concentratie nodig dus daar pak ik minimaal een uur voor. Met een muziekje op de achtergrond kom ik in de ‘flow’. Ik ben snel afgeleid, dus Twitter en YouTube gaan dan even uit.

7.Wat doe je als je een writersblock heb? Heb je hier wel eens last van en hoe ga je hier mee om?

Toevallig heb ik daar momenteel een beetje last van. In dit geval weet ik dat het komt door drukte privé, dus heb ik daar van te voren rekening gehouden en heb ik momenteel geen deadlines.

Als ik zo’n writersblock heb, ga ik op zoek naar inspiratie. Dan ga ik interessante boeken lezen over het onderwerp of ik kijk in mijn lijst van ‘te kijken series en films’ en zet ik iets wat mij op dat moment trekt. Meestal is mijn writersblock dan meteen verdwenen.

8.Heb je vast rooster als het gaat om de blogs te publiceren? Zo Ja hoe vaak in de maand komt er een blog van je uit?

Normaal publiceer ik drie keer in de week, op maandag, woensdag en vrijdag. Momenteel heb ik het wat drukker in mijn privé leven, waardoor ik sinds begin dit jaar geen deadlines heb. Wel zorg ik er voor dat minimaal één keer per week een blog verschijnt. Nu het zomer is, vind ik dat niet eens zo vervelend.

Wat dat betreft ben ik redelijk flexibel met mijn rooster en zoek ik altijd een balans tussen mijn blog en andere verantwoordelijkheden. Zolang mijn lezers op de hoogte zijn van veranderingen, gaat het goed!

9.Bij een eerdere vraag vroeg ik je hoe je terug kijk op je blogs wat verwacht je van de toekomst?

Als ik kijk naar de snelle groei van mijn blog (na één jaar zat ik al op 1.000 bezoekers) en een piek in september vorig jaar van 2.000 bezoekers, denk ik dat mijn blog zeker nog kan groeien. Vorig jaar had ik al een aantal leuke samenwerkingen en ik hoop snel op meer. Na de zomer wil ik weer veel schrijf-kilometers maken. Ik heb al een aantal projecten waar ik aan wil werken.

10.Heb je nog tips voor andere bloggers. Wat is belangrijk te doen als je een blog heb en wat kan absoluut niet?

Mijn tip voor andere bloggers bestaat uit één woord: passie. Als je passie hebt voor het schrijven, en het onderwerp dat je kiest, kun je heel ver komen. Laat je ook niet tegenhouden door gedachtes ‘dit onderwerp zal vast geen lezers trekken’. Als je het leuk vind om over dat onderwerp te schrijven, al is het maar voor de kat, dan zal je dat lang vol kunnen houden. Die passie straalt dan ook af van je teksten, en dat werkt in mijn geval positief.

Passie is de brandstof voor mijn blog!

Je kunt Bozenka volgen op :

www.animeazing.nl

Facebook

4 gedachten over “Animeazing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s